zadarska zupanija

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 14:58

Za dva do tri tjedna trebali bi početi radovi na energetskoj  obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu. Ukupna vrijednost  ovog projekta je 3,75 milijuna kuna, a nakon provedenog javnog poziva,  odobren je iznos od bespovratnih 1,35 milijuna kuna, rečeno je jučer prilikom potpisivanja Ugovora za izvođenje radova između Zadarske županije te tvrtke Jukić-Dam.

Srijeda, Lipanj 5, 2019 17:06 1

Ovo je tradicionalno primanje za vas, najuspješnije učenike  sa županijskih natjecanja i prilika da vam čestitamo na uspjehu. Neki od  vas koji su danas ovdje bili su na istom mjestu i prošle godine. Neki su  nam, pak, dragi gosti već više godina. Veseli nas susresti vas ponovo, ali  veseli vidjeti i nova lica.

Četvrtak, Svibanj 30, 2019 11:18

Objava imena tvrtki koje ne isplaćuju plaće svojim radnicima u našoj je županiji dala izvrsne rezultate. Prema najnovijem "Popisu  poreznih obveznika/poslodavaca koji prema dostupnim podacima ne  isplaćuju plaće“,  objavljenog na internetskoj stranici Ministarstva financija, broj takvih poslodavaca je - prepolovljen!

Srijeda, Svibanj 29, 2019 22:14

Zadarski župan Božidar Longin okupio je na kolegiju gradonačelnike i načelnike gradova i općina Zadarske županije. Na dvosatnom radnom sastanku uoči turističke sezone, raspravljano je o nizu pitanja koja će biti postavljena premijeru Plenkoviću i vladi RH 12. lipnja, za njihova posjeta Zadru.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 16:00

Za sve one koji još možda nisu čuli, želim najaviti da će  se 12. lipnja održati sjednica Vlade RH sa svim županima u Zadru.  To će biti prava prilika da porazgovaramo i o svim problemima koje  nas muče, ali i da se pohvalimo svim dobrim projektima, ali i stvarima kao što je primjerice i činjenica da trenutačno kao Županija  imamo najveću brojku zaposlenih, rekao je na današnjem kolegiju  župan Božidar Longin.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 15:21

Kako je prije nekoliko dana objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatska je po udjelu pretile djece među pet vodećih država u Europi. Još 2015. godine, po broju djece s viškom kilograma bili smo sedmi u Europi, a onda se u roku od godine popeli za dva mjesta. Primijećen je porast prekomjerne tjelsne mase i debljine s 20,8 na 34,9 posto.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 11:10

Na adresi Busje B.B. do koje vodi treći makadamski put  od naselja Sabunike prema Viru već četiri godine nalazi se Sklonište za  životinje Privlaka, jedino legalno sklonište u Zadru i Zadarskoj županiji.  Sklonište djeluje pri veterinarskoj ambulanti Mustać d.o.o., a da sve bude u najboljem redu brinu se dva stalna voditelja skloništa, Ela Smolić i  Jure Keleman, zatim volonteri, a po potrebi i sami djelatnici veterinarske  ambulante (kada psima treba dati određenu terapiju).

Srijeda, Svibanj 29, 2019 10:50

Veliki dan za malu Brušku smještenu u samom srcu  krševite Bukovice, asfaltirano je derutno školsko igralište Osnovne škole  Benkovac, Područna škola Bruška, koje je prvi puta asfaltirano prije čak  34 godine, davne 1985. Pod budnim okom Bruščana igralište su asfaltirale Ceste Zadarske županije.

Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019 15:03

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom priprema provedbu projekta kojim će se na poslovima  gerontodomaćica zaposliti 20 žena starijih od 50 godina koje pripadaju  kategoriji teško zapošljivih osoba. Riječ je, naime, o nastavku Programa  zapošljavanja žena "Zaželi", čiji je nositelj za zadarsko područje Zadarska županija.

Petak, Svibanj 17, 2019 16:20

Veleposlanik Kraljevine Danske Njegova Ekselencija Christian Thorning boravio je u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji gdje ga je ugostio župan Božidar Longin sa suradnicima. Župan ga je na radnom sastanku detaljno upoznao sa strateškim projektima Zadarske županije stavivši naglasak na potencijale nove luke Gaženica te na planove proširenja Zračne luke Zadar.

Stranice