zadarska zupanija

Srijeda, Rujan 25, 2019 13:47

Zadarska županija donijela je odluku o dodjeli potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka za 2019. godinu.

Utorak, Rujan 24, 2019 15:24

Ante Rubeša optužio je vladajuće da su neki od njihovih članova najveći dileri droge na zadarskom području, Marijana Botić je zatražila raspuštanje Skupštine koja - "nema smisla", a Marko Pupić Bakrač je naglasio da ni on kao najinteligentniji vjećnik - nema dovoljno vremena za proučavanje materijala.

Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 15:30

Biste li došli posjetiti Zadarsku županiju s mojih fotografija ili Zadarsku županiju kakvu ju prikazuju neki novi promidžbeni materijali, upitao nas je svojedobno nagrađivani hrvatski fotograf Ivo Pervan kada smo prije godinu dana radili prvu priču o njemu i njegovom radu.

Utorak, Rujan 17, 2019 13:16

Od 9. rujna do 18. studenoga ove godine u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zadarskoj županiji provodi se anketno istraživanje kvalitete života, životnih stilova i zdravstvenih rizika stanovništva Hrvatske.

Petak, Rujan 6, 2019 19:54

Zadarskoj županiji odobrava se stjecanje nekretnina bez naknade od prijašnjeg vlasnika Republike Hrvatske u Crnom sveukupne površine 2.626 m², u svrhu izgradnje i uređenja smještaja Centra za palijativnu skrb Zadarske županije - Hospicij Babindub, odnosno ostvarenja projekata od općeg javnog i socijalnog interesa kojima se povećava kvaliteta života građana na području Zadarske županije.

Petak, Rujan 6, 2019 13:51

Od 1. siječnja 2020. stapaju se poduplani uredi Državne uprave i županija. Tim povodom jutros je u Zadarskoj županiji održan radni sastanak na kojem je ministar državne uprave Ivan Malenica izvjestio čelnike županije o poduzetim mjerama u cilju rasterećenja sustava državnog upravljanja. Kako je u uvodu rekao župan Božidar Longin poznato je kako će izgledati to stapanje, ali financijski dio.

Četvrtak, Rujan 5, 2019 13:23

Jučtros je u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije potpisan ugovor o osnivanju prava građenja između Zadarske županije i Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar kao nositelja prava građenja. Riječ je, naime, o zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma na predjelu Relje, s dvorištem i pomoćnim objektom, a koju Zadarska županija opterećuje pravom građenja u korist Medicinske škole Ante Kuzmanića kao nositelja prava građenja u svrhu njene rekonstrukcije, obnove i uređenja.

Srijeda, Kolovoz 21, 2019 15:17

Stižu dobre vijesti za poljoprivrednike u Zadarskoj županiji! Za izgradnju sustava navodnjavanja Donja Baštica Zadarskoj županiji odobreno je bespovratnih 8,5 milijuna kuna.

Ponedjeljak, Kolovoz 19, 2019 15:00 1

Inspektori Državnog inspektorata su i u Zadarskoj županiji proveli dvije svoje velike akcije u zadnjih mjesec i pol dana, u kojima je utvrđen veći broj nepravilnosti, a bilo je i većih kršenja zakona, pri čemu su najteže ‘stradali’ vlasnici pet apartmana na Viru, hrvatski državljani, kojima su, kako navode u Inspektoratu, apartmani zapečaćeni odnosno zabranjen je rad s njima, a vlasnicima su izrečene novčane kazne.

Četvrtak, Kolovoz 15, 2019 14:00

Zadarska županija završava istraživanje na projektu DORY – Capitalization actions for aDdriatic marine envirOnment pRotection and ecosYstem based managament na kojem Zadarska županija sudjeluje kao projektni partner, a koji se sufinancira iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020. godine.

Stranice