zadarska zupanija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 22, 2021 14:34

Za zaključiti je da nas, odnosno našu turističku ponudu, Talijani vole, i da će nastojati doći! To je najkraći dojam o jučerašnjoj posebnoj prezentaciji zadarske turističke regije talijanskim agentima i turoperatorima, koji nude i dovode talijanske turiste k nama, i turističkim novinarima, koji im sugeriraju gdje bi valjalo otputovati, kojoj smo putem zoom aplikacije bili svjedoci.

Četvrtak, Travanj 22, 2021 10:05

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je općinu Bibinje gdje je u pratnji načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule obišao neke od projekata koji se trenutačno provode u tom mjestu. Među ostalim, grade se objekti u Poslovnoj zoni Lonići, a u samom središtu mjesta završni su radovi na sustavu odvodnje, u sklopu 6,2 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracija Bibinje – Sukošan.

Srijeda, Travanj 21, 2021 11:09

Zadarska županija unatoč koronakrizi i na koncu trećeg mjeseca 2021. godine bilježi rekordan broj zaposlenih. Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posljednjeg dana ožujka u Zadarskoj županiji imali smo 55.597 zaposlenih, što je za 999 više nego na isti dan prošle godine.

Petak, Travanj 16, 2021 11:50

Ovogodišnji Dan Zadarske županije, 16. travnja, obilježit će se u specifičnim uvjetima pandemije, zbog čega će izostati brojna događanja koja Županija inače redovito organizira povodom svojih dana. No iako neće biti uobičajene svečane sjednice Županijske skupštine, uz epidemiološke mjere održat će se kratka ali tradicionalna svečanost dodjele županijskih nagrada za životno djelo i godišnjih nagrada laureatima.

Petak, Travanj 16, 2021 11:30

Predsjednica Županijske skupštine Zadarske županije Nevenka Marinović na izmaku mandata prigodno se, uz današnji Dan Zadrske županije, osvrće na donesene odluke te projekte, planove i razvojni potencijal u području infrastrukture, školstva, zdravstva...

Petak, Travanj 16, 2021 10:15

U srijedu 14. travnja 2021. godine virtualnim putem održana je III. sjednica Partnerskog vijeća, savjetodavnog tijela osnovanog u svrhu praćenja pripreme i provedbe Plana razvoja Zadarske županije. Županijska skupština Zadarske županije pokrenula je proces izrade Plana razvoja Zadarske županije za razdoblje 2021.-2027., koji je temeljni strateški razvojni akt s definiranom vizijom, prioritetnim razvojnim politikama i ciljevima za razvoj Zadarske županije.

Petak, Travanj 9, 2021 11:00

Projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna trenutačno se provode na otocima Ugljan i Pašman. Tim povodom župan Longin sa suradnicima je posjetio otočne općine gdje je s načelnicima obišao neke od radova. Zadarski list je već izvijestio o posjetu otoku Pašmanu.

Četvrtak, Travanj 8, 2021 10:15

Zadarska županija je 23. prosinca 2020. godine zaprimila dopis Ureda predsjednika Županijskog suda u Zadru, kojim se predlaže pokretanje postupka imenovanja sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru, a zbog potrebe povećanja broja sudaca porotnika s obzirom na količinu predmeta pred ovim Sudom i razrješenje sudaca porotnika koji su za vrijeme trajanja mandata navršili maksimalnu dobnu granicu do kada mogu obavljati ovu dužnost - 70 godina života.

Petak, Travanj 2, 2021 14:15

Državni zavod za statistiku je objavio podatke koji su službeno označeni ka nekomercijalni turizam 2020.. »Nekomercijalni« turizam, kako ga »krsti« Državni zavod za statistiku stoluje u Hrvatskoj prvenstveno u Zadarskoj županiji, koja je u 2020. godini skrivila 3,9 milijuna takvih noćenja, ili 35% od 11,2 milijuna u zemlji.

Petak, Ožujak 26, 2021 14:30

Prošlog je tjedna Lovro Jurišić pročelnik UO za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i fondove EU, uz učešće kolege Danijela Segarića iz UO za poljoprivredu, ribarstvo,.. Zadarske županije i Mihaele Kadije direktorice TZ Zadarske županije, putem Zoom aplikacije okupio 40-tak učesnika na raspravu temi Gastronomija Zadaske županije.

Stranice