zadarska zupanija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 7, 2020 10:30

Zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik UO za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniel Segarić u pratnji gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića obišli su stradale poljoprivredne površine na širem području grada Benkovca i općine Stankovci.
Prošlog vikenda to je područje pogodilo snažno nevrijeme praćeno tučom i obilnom kišom koje je prouzročilo znatne štete u vinogradima, maslinicima, voćnjacima i ratarskim kulturama.

Četvrtak, Travanj 23, 2020 22:15

Medicinska zaštitna oprema koju su Zadarskoj županiji iz NR Kine uputili prijateljska Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group pristigla je u Zadar. Oprema je stigla izravnom zrakoplovnom linijom iz Šangaja putem koje je hrvatska Vlada u proteklih desetak dana nabavila oko 200 tona zaštitne opreme namijenjene hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Srijeda, Travanj 22, 2020 14:26

Hoće li iznajmljivači apartmana morati plaćati pristojbe te hoće li Zadarska županija dati naputak o rasterećenju turističkih pristojbi, novinarima je na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske župannije odgovorio načelnik ŠIme Vicković, napominjući kako Vlada RH s turističkim zajednicama i partnerima na razini gospodarstva priprema mjere koje će u četvrtak prezentirati javnosti:

Nedjelja, Travanj 19, 2020 22:21 1

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije prenosimo u cjelosti.

Četvrtak, Travanj 16, 2020 23:52

Provincija Jiangxi iz NR Kine uputila je Zadarskoj županiji vrijednu donaciju medicinske opreme u borbi protiv pandemije COVID-19. Posredstvom Veleposlanstva RH u Pekingu, proslijeđena je pošiljka od 10.000 zaštitnih medicinskih maski u Šangaj, odakle će se izravnim letom dostaviti u Hrvatsku.

Četvrtak, Travanj 16, 2020 21:59

Sada već davne 1993. godine Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, osnovana je tada Zadarsko-kninska županija. 17. siječnja 1997. godine Zastupnički dom Sabora RH donio je novi Zakon o područjima županija, gradova i općina kojim je područje Kotara Knin pripojeno Šibenskoj županiji kada je naša županija postala Zadarska županija.

Ponedjeljak, Travanj 13, 2020 11:09 1

Uskrsno Sveto trodnevlje mnogima je u Zadarskoj županiji donijelo Božju ljubav i mir, pomirenje s Bogom i ljudima, učvrstilo vjeru u uskrsnuće ali i nadu da će strahovi, neizvjesnost i izoliranost u ovoj izvanrednoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirisa napokon prestati, da će se ova opaka bolest uspjeti što prije pobijediti.

Srijeda, Travanj 8, 2020 12:50 2

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa COVID-19, a u skladu s Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, za sutra u 10 sati sazvana je 17. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije. Vijećnici, župan, zamjenici župana i pročelnici na sjednici sudjeluju putem elektroničke pošte.

Četvrtak, Ožujak 26, 2020 20:26

Oko 150 starijih i potrebitih na području koje pokriva Općina Zemunik Donji su u svojevrsnoj karanteni. Organizirani su timovi koji se u pandemiji koronavirusa brinu da im pomognu u zadovoljavanju najosnovnijih životnih potreba, u nabavi lijekova, namirnica i kućnih potrepština.

Petak, Ožujak 20, 2020 22:47 1

Postoje tajne ljepote Zadarske županije za koje ne zna ni većina stanovnika, a kamo li da bi bili ponuđene turistima. Jedna takva tajna krije se u šumi na »slijepom« dijelu Zadarske županije, tamo gdje ona graniči sa Bosnom i Hercegovinom i zove se Babića jezero.

Stranice