zadarska zupanija

Četvrtak, Listopad 24, 2019 23:01

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima i predstavnici OTP banke koja je sudionik ovog projekta, obišli su novo postavljenu punionicu električnih automobila na Branimirovoj obali. Grad Zadar zajedno s Hrvatskom elektroprivredom d.d. Zagreb i OTP bankom d.d., a temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu za izgradnju infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila, postavio je drugu ELEN punionicu elektromotornih vozila.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 20:12

U radnom posjetu Zadru i županiji danas je bio ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić. Cilj posjeta ovoga je puta bila dodjela ugovora za koje je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo nacionalna i europska sredstva. Susret je otvorio župan Božidar Longin, izražavajućio zadovoljstvo brojnim projektima koji će na ovaj način biti sufinancirani sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije:

Nedjelja, Listopad 13, 2019 12:24

Zadarska županija do sada je isplatila gotovo 2 milijuna kuna pomoći za opremu novorođenog djeteta u 2019. godini za ukupno 786 djece sukladno 766 važeća zahtjeva, podaci su koje smo dobili iz Zadarske županije. U ukupnom broju zahtjeva bilo je 188 djece koji su bili treće ili svako sljedeće novorođeno dijete u obitelj i 20 blizanaca.

Utorak, Listopad 1, 2019 14:44

Zadarska županija započela je 1. 1. 2019. provedbu projekta »PRIZEFISH« - Piloting of eco - innovative fishery supply - chains to market added - value Adriatic fish products. Projekt PRIZEFISH financiran je iz Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. - 2020. Ukupni proračun projekta iznosi 3,12 milijuna eura.

Petak, Rujan 27, 2019 16:58

Bila sam sa svojim suradnicima u cjelodnevnoj posjeti Zadarskoj županiji. Riječ je o sastanku kojeg sam upravo održala s gospodinom županom, resornim pročelnikom i ravnateljima svih centara za socijalnu skrb i predstavnicima svih podružnica centara te ravnatelja svih ustanova iz sustava socijalne skrbi, a tema je bila - aktualna situacija u ustanovama iz sustava socijalne skrbi o kojima brigu vodi i kojima je osnivač RH.

Petak, Rujan 27, 2019 10:09

Projekt Boranka, koji su pokrenuli Savez izviđača Hrvatske i Hrvatske šume, ove godine stiže u Zadarsku županiju. Naime, 9. i 10. studenoga tisuće volontera iz svih dijelova Hrvatske priključit će se akciji pošumljavanja šume u Kožinu koja je stradala u prošlogodišnjem požaru.

Srijeda, Rujan 25, 2019 13:47

Zadarska županija donijela je odluku o dodjeli potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka za 2019. godinu.

Utorak, Rujan 24, 2019 15:24

Ante Rubeša optužio je vladajuće da su neki od njihovih članova najveći dileri droge na zadarskom području, Marijana Botić je zatražila raspuštanje Skupštine koja - "nema smisla", a Marko Pupić Bakrač je naglasio da ni on kao najinteligentniji vjećnik - nema dovoljno vremena za proučavanje materijala.

Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 15:30

Biste li došli posjetiti Zadarsku županiju s mojih fotografija ili Zadarsku županiju kakvu ju prikazuju neki novi promidžbeni materijali, upitao nas je svojedobno nagrađivani hrvatski fotograf Ivo Pervan kada smo prije godinu dana radili prvu priču o njemu i njegovom radu.

Utorak, Rujan 17, 2019 13:16

Od 9. rujna do 18. studenoga ove godine u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zadarskoj županiji provodi se anketno istraživanje kvalitete života, životnih stilova i zdravstvenih rizika stanovništva Hrvatske.

Stranice