dragon teatar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 28, 2015 00:00

Kako izgleda morbidan svijet kultnog horror pisca Edgara Allana Poe u utorak navečer u Kazalištu lutaka Zadar prisutnima su nastojali predočiti polaznici Kazališne škole Dragon teatra za mlade. Njih četrnaest odigralo je predstavu "Poe - nikad više", u čije su stvaranje bili uključeni, ne samo kao glumci, već i kao sudionici svih produkcijskih radnji koje su prethodile prekjučerašnjoj premijeri.

Subota, Svibanj 23, 2015 00:00

"Poe - nikad više" naziv je nove predstave u izvedbi i produkciji kazališne škole Dragon teatra koja će se održati u utorak u 20 sati u Kazalištu lutaka Zadar.

Maja Šimić
Subota, Travanj 18, 2015 00:00

U nedjelju 19. travnja u 18,30 sati očekuje nas premijerna izvedba predstave "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica", koja će se održati u Općinskoj dvorani na Salima.

Predstava je dio projekta Ivanin svijet koji u usret stogodišnjici prvog izdanja Priča iz davnine potiče djecu i publiku na proučavanje i slavljenje jedinstvenog i neponovljivog svijeta Ivane Brlić Mažuranić.

Utorak, Rujan 16, 2014 00:00

Dragon teatar kreće s Kazališnom školom za mlade, radom na predstavi "POE" koja integrira istraživački rad na djelima Edgara Allana Poa, njihovu interpretaciju, dramatizaciju i oblikovanje predstave. Voditeljica Dragon teatra, kazališna redateljica, pedagoginja i profesorica hrvatskog jezika i književnosti, Maja Šimić, ističe kako će polaznici osim samog rada na zadanim likovima biti u prilici dobiti i kreativni uvod u glumačke i redateljske tehnike.

Ponedjeljak, Lipanj 9, 2014 00:00

Velik zalogaj, a rezultati su više nego dobri, više nego što smo očekivali. Bila je trema, sve što prati zajednički rad, no snašli su se jako dobro, bilo da je riječ o velikoj sceni, kostimima ili nečem drugom - Maja Šimić

Srijeda, Prosinac 4, 2013 00:00

U tri godine djelovanja Dragon teatar svojim je produkcijama zauzeo svoje mjesto na zadarskoj kulturnoj sceni, nadopunjujući u Zadru ono čega manjka, a to je vaninstitucionalna kultura

dragon teatar_andjeli babilona_4
Ponedjeljak, Prosinac 2, 2013 00:00

Današnjom proslavom Dragon teatar slavi tri godine postojanja u kojima je izvedeno šest dramskih projekta, pokrenute su tri dramske škole te su se kroz suradnju izmijenili brojni glumci, profesionalci i amateri, kao i drugi umjetnici

Petak, Listopad 4, 2013 00:00

Osam djevojaka došlo je na prvi dogovor oko nove sezone kazališne škole Dragon teatra. U srijedu navečer u kazališnoj dvorani bivšeg Kazališta lutaka u Jazinama Maja Šimić je okupila novu ekipu željnu rada i učenja.

Utorak, Listopad 1, 2013 00:00

Dragon teatar prošle godine je pokrenuo Kazališnu školu u Zadru radom na predstavi Posljednja nova godina, 2013. u Ugljanu predstavom Zemlja čudesa, te u Salima predstavom Četiri godišnja doba.

Maja Šimić
Srijeda, Rujan 25, 2013 00:00

Stranice