maslenicki most

autocesta
Subota, Rujan 11, 2010 00:00

Autocestom A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok zbog jačanja bure od 21 sat prometuju samo osobna vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Na Paškom mostu i Jadranskoj magistrali, od Bakra do Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na dionici magistrale, između Senja i Svete Marije Magdalene, dodatno i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

bungee jumping_1
Petak, Srpanj 2, 2010 00:00

Treće po redu natjecanje u bungee jumping skokovima za novinare i sportaše u organizaciji Izazov toursa ove godine se popelo na jednu sasvim novu razinu. Razina i mjesto za skok su i dalje ostali isti - 50 metara visok Maslinički most, no novinara, sportaša gledatelja, prolaznika kao i onih najhrabrijih bungee skakača bilo je puno više nego prethodnih godina.

bungee_jumping_8
Srijeda, Srpanj 29, 2009 00:00

S Masleničkog mosta bungee jumping je skočilo oko 15 posto više žena nego muškaraca. Štoviše, bungee jumping je navodno izmislila žena. Ovo neobično skakanje se uvriježilo kao običaj na otoku Pentecost u južnom Pacifiku i to otkad je je žena nadmudrila svog agresivnog supruga. Od tada, kako bi se zaustavilo sramoćenje muškog roda, svi muškarci na tom otoku bungee skokom s tornja visokog 28 metara moraju dokazati svoju muškost

Maslenica1
Ponedjeljak, Lipanj 30, 2008 00:00

Već na sami pogled prema dolje - osiguravajući konopci nekako "i nisu baš previše čvrsto stegnuti", a i bungee uže se "ne čini toliko debelim i sigurnim". Uzalud vam i tvrdnje instruktora da uže može podnijeti opterećenje od dvije tisuće kilograma, a i onaj vražji vjetar nekako je baš u tom trenu počeo puhati ko sumanut...