sudjenje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Lipanj 7, 2019 16:45

Saslušavanjem dvaju svjedoka danas je na Općinskom sudu u Zadru nastavljen radni spor koji je pokrenula Lucija Rožić, nekadašnja voditeljica Odjela za sanitetski prijevoz pri Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije, protiv svog poslodavca zbog otkaza koji je dobila u studenom prošle godine. Rožić osporava razloge navedene u odluci o redovitom otkazu ugovora o radu skrivljenim ponašanjem radnika koji poslodavac obrazlaže time što je ravnatelju 24. listopada 2018.

Petak, Svibanj 24, 2019 14:24 1

Svećenik Zbigniew Jacek Korcz, župni vikar župe Uznesenja  Blažene Djevice Marije na Pagu, zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju 2017. godine na Bokanjcu, u kojoj je teško ozljeđen zadarski liječnik Daniel Sekula, osuđen je na kaznu zatvora od jedne godine s  rokom kušnje na pet godina.

Petak, Svibanj 24, 2019 14:19 1

Majke tragično poginulih Pažana, Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24), jučer su u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru zatražile najstrožu kaznu za 31-godišnjeg Tončija Stupičića, vozača Citroena Xantije u kojem je u travnju 2010. godine na izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 16:55

Ročište u aferi "šećer" koje je jučer trebalo biti održano na  Županijskom sudu u Zadru odgođeno je na zahtjev zagrebačke odvjetnice Jadranke Sloković koja zastupa drugookrivljenog komercijalista  Alesandra Lodija u ovom ponovljenom postupku, u kojem mu se zbog  carinskih malverzacija sa šećerom sudi zajedno s poslodavcem, prvookrivljenim Tomislavom Šarićem, vlasnikom tvrtke "Sentom" i trećeokrivljenom špediterkom "Intereurope" Aleksandrom Grgić.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 16:09

Četiri godine nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu protiv troje bivših čelnika Nauta Lamjane d.o.o. danas je na Županijskom sudu u Zadru održana prva rasprava na suđenju Draženu Špinderku i Željku Fainu, koje se optužuje za brojne malverzacije u toj tvrtki. Trećeoptuženi Anđelko Žaknić izuzet je iz optužnice jer je nedostupan pravosuđu, odnosno u Australiji je. 

Subota, Travanj 27, 2019 13:59

Bivši predsjednik na Trgovačkom sudu u Osijeku likvidirane   političke stranke, Demokratske partije Srba (DPS), 51-godišnji Branislav  Švonja, optužen za uništavanje okoliša u Parku prirode Velebit, jučer se  nije pojavio na sudu. Švonja živi u Novom Sadu te je na raspravu kod  sutkinje Ivane Parać Krišto jučer poslao svojega branitelja Andreja Margarina.

Četvrtak, Travanj 11, 2019 11:34

Nakon što se dvaput nije odazvao pozivu suda, bivši šef zadarske Krim-policije, Zrinko Perica, optužen za kazneno djelo prijevare,  jučer se pojavio na ročištu. No prije početka rasprave, od suca Ante  Bačića odmah je zatražio izuzeće javnosti te rukama sakrio lice kako bi  izbjegao fotografiranje.

Srijeda, Travanj 3, 2019 08:30

Na splitskom Županijskom sudu u lipnju počinje suđenje  benkovačkoj sutkinji A.B. (38) i vlasnici agencije za nekretnine G.A. (53)  protiv kojih je Uskok lani u travnju podigao optužnicu sumnjičeći ih za  primanje, odnosno davanje mita. Kako doznajemo od glasnogovornika  tog suda, suca Damira Romca, spis je nedavno dodijeljen sutkinji Višnji  Strinić koja planira glavnu raspravu održati za dva mjeseca. 

Petak, Ožujak 29, 2019 18:00 1

Bivši gradski vijećnik Reno Sinovčić na Općinskom sudu u Zadru proglašen je krivim za kazneno djelo klevete protiv SDP-ova vijećnika Antuna Novoselovića kojemu mora isplatiti 27.504 kune!

Kaznu od 400 dnevnih dohodaka za djelo klevete, koje uključuje tri čina u stjecaju, Sinovčić je dužan platiti u roku od šest mjeseci, naglasio je sudac Ante Bačić.

Utorak, Ožujak 26, 2019 17:26

Na Općinskom sudu u Zadru jutros je došlo do obrata u postupku protiv bivšeg gradskog vijećnika Rena Sinovčića kojega je tužio  SDP-ovi vijećnik Antun Novoselović za kazneno djelo klevete, a nakon  što ga je ovaj za govornicom prozvao zbog silovanja samohrane majke.

Stranice