sudjenje

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 10, 2019 09:49

Na zagrebačkom Županijskom sudu, nakon dokaznog postupka koji je trajao gotovo dvije godine, u ponedjeljak je počelo iznošenje završnih riječi stranaka u suđenju bivšem ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti i ostalim okrivljenicima u aferi HAC-Remorker.

Srijeda, Rujan 4, 2019 10:20

Nakon svjedočenja Lucije Rožić, bivše voditeljice saniteta pri Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije i dr. Predraga Orlovića, ravnatelja te ustanove, sudac Tomislav Bago zaključio je jučer ovaj radni spor u kojem Rožić ZHM tuži zbog nezakonita otkaza te je objavu odluke najavio za 20. rujan.

Srijeda, Srpanj 24, 2019 12:24

Baš ste slatki! Nema nagodbe!, na kraju jučerašnje rasprave pred Općinskim sudom u Zadru odgovorio je dr. Predrag Orlović, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, odvjetnici Ivanki Bosotini koja zastupa Luciju Rožić, medicinsku sestru i bivšu voditeljicu Sanitetskog prijevoza u sklopu ZHMP zbog nezakonitog otkaza u studenom prošle godine.

Utorak, Srpanj 23, 2019 19:16

Darku Kovačeviću Daruvarcu, koji je "zbog obiteljskih prilika" tražio odgodu služenja četverogodišnje zatvorske kazne, u utorak je molba odbijena.

Sutkinja izvršenja Županijskoga suda u Zadru Dijana Grancarić potvrdila je Hini da je odluku donijela nakon što je od Centra za socijalnu skrb u Zadru primila izvješće o stanju na terenu to jest u obitelji Darka Kovačevića i zaključila da je osuđenikova molba neosnovana.

Četvrtak, Srpanj 4, 2019 12:10

Na Općinskom sudu u Zadru jučer se odvijala situacija s kojom se zacijelo mali broj sudaca susreće - stranka koja je prijavila za prijetnju silovanjem nije se pojavila na sudu, kao ni mjesecima dosad!
Ta stranka u postupku predsjedica je podružnice Autonomne hrvatske stranke prava, Iva Kinda iz Bibinja, koja je policiji još 2017. prijavila bivšeg načelnika Bibinja, Nina Šimunića, za - prijetnju grupnim silovanjem.

Petak, Lipanj 7, 2019 16:45

Saslušavanjem dvaju svjedoka danas je na Općinskom sudu u Zadru nastavljen radni spor koji je pokrenula Lucija Rožić, nekadašnja voditeljica Odjela za sanitetski prijevoz pri Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije, protiv svog poslodavca zbog otkaza koji je dobila u studenom prošle godine. Rožić osporava razloge navedene u odluci o redovitom otkazu ugovora o radu skrivljenim ponašanjem radnika koji poslodavac obrazlaže time što je ravnatelju 24. listopada 2018.

Petak, Svibanj 24, 2019 14:24 1

Svećenik Zbigniew Jacek Korcz, župni vikar župe Uznesenja  Blažene Djevice Marije na Pagu, zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju 2017. godine na Bokanjcu, u kojoj je teško ozljeđen zadarski liječnik Daniel Sekula, osuđen je na kaznu zatvora od jedne godine s  rokom kušnje na pet godina.

Petak, Svibanj 24, 2019 14:19 1

Majke tragično poginulih Pažana, Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24), jučer su u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru zatražile najstrožu kaznu za 31-godišnjeg Tončija Stupičića, vozača Citroena Xantije u kojem je u travnju 2010. godine na izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 16:55

Ročište u aferi "šećer" koje je jučer trebalo biti održano na  Županijskom sudu u Zadru odgođeno je na zahtjev zagrebačke odvjetnice Jadranke Sloković koja zastupa drugookrivljenog komercijalista  Alesandra Lodija u ovom ponovljenom postupku, u kojem mu se zbog  carinskih malverzacija sa šećerom sudi zajedno s poslodavcem, prvookrivljenim Tomislavom Šarićem, vlasnikom tvrtke "Sentom" i trećeokrivljenom špediterkom "Intereurope" Aleksandrom Grgić.

Srijeda, Svibanj 22, 2019 16:09

Četiri godine nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu protiv troje bivših čelnika Nauta Lamjane d.o.o. danas je na Županijskom sudu u Zadru održana prva rasprava na suđenju Draženu Špinderku i Željku Fainu, koje se optužuje za brojne malverzacije u toj tvrtki. Trećeoptuženi Anđelko Žaknić izuzet je iz optužnice jer je nedostupan pravosuđu, odnosno u Australiji je. 

Stranice