zupanijski sud u zadru

Petak, Travanj 6, 2018 09:20

Zagrepčanin R.O. (31), kojeg je zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u Zadru teretilo za silovanje, protupravno lišavanje slobode i prijetnju smrću bivšoj djevojci R.H. u Novalji prije šest godina, na Županijskom sudu u Zadru oslobođen je krivnje.

Srijeda, Veljača 7, 2018 15:41

Prvog dana za javnost zatvorenog suđenja 20-godišnjem Tinu Šunjergi, koji je u ožujku prošle godine pištoljem ubio svoje roditelje u Čisti Velikoj u vodičkom zaleđu, ispitana su četiri svjedoka, a rasprava će biti nastavljena u četvrtak i petak.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Sandre Radanović odlučilo je u srijedu da će isključiti javnost s cijele glavne rasprave.

Petak, Listopad 27, 2017 10:33

Zadarski Županijski sud već godinama muku muči s "kosturima iz ormara", spisima koje su nakon vojno-redarstvene oslobodilačke akcije Oluja naslijedili od sudova na okupiranom teritoriju RH. Tri predmeta odnose se na kazneno djelo ubojstva, od kojih su dva dodijeljena u rad sucu Hrvoju Viskoviću, a jedan, o kojem je nedavno odlučivalo vijeće Županijskog suda, sutkinji Dijani Grancarić.

Ponedjeljak, Listopad 9, 2017 09:36

Policijski službenici II policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u noći s četvrtka na petak, u Ulici Ante Starčevića u Zadru, namjerno izazvao požar na Hyundaiu (ZD) u vlasništvu 42-godišnjakinje.

On je uz kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i prijetnju, priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru.      

Četvrtak, Listopad 5, 2017 18:57 1

Nakon što je godinu i dva mjeseca proveo u istražnom zatvoru zbog sumnje u pokušaj teškog ubojstva policajaca i još tri kaznena djela, 33-godišnjeg Ivana Jerkovića iz Dugopolja jučer je na Županijskom sudu u Zadru sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Borisa Radmana oslobodilo svih optužbi zbog nedostatka dokaza.

Četvrtak, Rujan 14, 2017 21:31

Državno sudbeno vijeće na je sjednici u četvrtak donijelo odluku o imenovanju zadarskih sudaca na kaznenom i građanskom odjelu Županijskog suda. Sanja Dujmović imenovana je za sutkinju Građanskog odjela, a Sandra Radanović Kaznenog. Time je okončan natječaj Državnog sudbenog vijeća raspisan još 28. rujna 2016.

Utorak, Veljača 10, 2015 00:00 1

Ugovori o cesiji, asignaciji i kompenzaciji koje je Jago Kozina sklapao dok je račun tvrtke Contus bio u blokadi jesu prekršaji prema Zakonu o platnom prometu, ali mogla bih reći da su čak bili nužni. To je bio način da tvrtka nastavi poslovati, podmirivati svoje obveze i da ne stvara nove dugove.

Četvrtak, Rujan 18, 2014 00:00

Županijski sud u Zadru sudskim vještacima duguje toliko da su neki od njih čak počeli spominjati bojkot dolazaka na sud.

Do gomilanja dugova došlo je jer u proračunu Ministarstva pravosuđa, a iz kojega se ova sredstva dostavljaju sudovima, za vještake jednostavno nije bilo novca.

mladen rosic
Četvrtak, Svibanj 31, 2012 00:00

U obrazloženju presude predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić je naveo kako sud nije prihvatio tezu obrane da se radi o pokušaju nanošenja teških tjelesnih ozljeda, već tezu tužiteljstva kako je riječ o pokušaju ubojstva s neizravnom namjerom

Stranice