radovi

Utorak, Lipanj 18, 2019 12:15

Crkva sv. Krševana predstavlja jedan od najljepših srednjovjekovnih spomenika grada Zadra i, uz zvonik, jedini je očuvani dio nekadašnjeg benediktinskog samostana. Izgrađena je u 2. polovici 12. st. kao  trobrodna romanička bazilika, a posebno se ističu bogato ukrašene polukružne apside i južno pročelje.

Aktivnosti obnove i konzervacije

Subota, Lipanj 8, 2019 15:08

Kultno zadarsko okupljalište, bazen Kolovare, sljedećeg tjedna ide u djelomičnu rekonstrukciju. Tvrtka Stipčević, dobila je posao zamjene kamenih ploča, ali samo u sjeverozapadnoj plohi bazena. Kako je cijeli bazen Kolovare prije 60-tak godina popločan bračkim kamenom, ovaj dio bazena imat će isti kamen. To je bio i razlog zbog čega je kasnila obnova kritičnog djela bazena. Naime, zbog ulegnuća i napuklosti kamena, začepio se odvod vode.

Subota, Lipanj 8, 2019 14:52

Na stadionu Stanovi jučer su dovršeni radovi na konstrukcijama za kamere na zapadnoj strani igrališta, čime je Nogometni klub Zadar stvorio sve uvjete za televizijske prijenose utakmica za svog stadiona. Nakon što su godinama unatrag u tu svrhu služile neugledne pa i opasne  skele, napokon je pronađeno pravo rješenje, koje će TV djelatnicima  omogućiti odlične uvjete za kvalitetan i siguran rad.

Petak, Lipanj 7, 2019 14:29

Privode se kraju radovi na uređenju plaže na Punti Bajlo okrenute prema Klementu. Provjerili smo jučer kako napreduju te u kojoj su fazi.

Subota, Lipanj 1, 2019 16:20

Nakon što smo javnost upozorili na moguće postavljanje nezakonitog elektro priključka za benzinsku pumpu na Viru investitora Tri  Bartola d.o.o., kojemu je prethodno nezakonito izdana građevinska dozvola, Elektra Zadar je očigledno odustala od priključenja, no slučaj time  nije zaključen, stoji u priopćenju Općine Vir.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 10:50

Veliki dan za malu Brušku smještenu u samom srcu  krševite Bukovice, asfaltirano je derutno školsko igralište Osnovne škole  Benkovac, Područna škola Bruška, koje je prvi puta asfaltirano prije čak  34 godine, davne 1985. Pod budnim okom Bruščana igralište su asfaltirale Ceste Zadarske županije.

Ponedjeljak, Svibanj 20, 2019 11:05

O zgradi u ulici Poljana Požarišće 8 Zadarski je list već u nekoliko navrata pisao. Predstavnici stanara obraćali su nam se bespomoćni zbog stare derutne zgrade koja se oslanja na njihovu, a zbog čijih  se neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ništa u pogledu obnove nije  moglo (i dan danas se ne može) riješiti. Gradu su se obraćali u nekoliko  navrata, ali nije im uspio pomoći s obzirom na to da je slučaj još uvijek u  procesu rješavanja.

Preuzeli incijativu

Nedjelja, Svibanj 19, 2019 17:07

Kako smo prije nekoliko dana pisali, radovi u ulici Put Stanova, polako se bliže svom kraju. Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje  i graditeljstvo Grada Zadra tada su nam kazali kako su radovi opsežni  (novi sustav kanalizacije, odvodnje, vodoopskrbe, nove instalacije, nogostupi, javna rsvjeta, …), zbog čega imaju svoj tijek te ih nije bilo moguće  odraditi u kraćem roku od propisanog, što je od listopada 2018. do sredine lipnja 2019.

Petak, Svibanj 10, 2019 12:25

Iako se na prvu čini da ga nema, ipak se nazire kraj radovima na rekonstrukciji dijela Puta Stanova, potvrdili su nam iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.

500 metara dionice

Petak, Svibanj 10, 2019 11:51

Uz radove vezane uz nadolazeću turističku sezonu poput  dohrane plaža, uređenja šetnica i stare gradske jezgre, u Ninu su u tijeku  i radovi na nekokoliko kapitalnih projekata te brojni zahvati koji za cilj  imaju podizanje kvalitete komunalne infrastrukture koja tijekom ljetnih  mjeseci zbog sve većeg priliva gostiju puca po šavovima. 

Stranice