radovi

Utorak, Kolovoz 6, 2019 12:57

Na zadarskom području živa u termometru, izuzev za vrijeme dviju kratkotrajnih nevera, već više od mjesec dana ne pada ispod 30 stupnjeva Celzijusevih. Oni sretniji te ekstremne vremenske uvjete mogu provesti uz klima uređaje, na moru ili u nekoj debeloj hladovini, dok su oni manje sretni prisljeni izlagati se žegi jer je njihovo radno mjesto na otvorenome.

Nedjelja, Srpanj 28, 2019 14:53

Kako je ugovor za dovršetak Mocira potpisan još 18. travnja, u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra provjerili smo jesu li konačno započeli radovi na dovršetku Centa za osobe s intektualnim poteškoćama Mocire, odnosno u kojoj je fazi projekt za koji je kamen temeljac položen još davne 2007. godine.

Dogradnja dvorane

Četvrtak, Srpanj 25, 2019 11:27

Radovi na nogostupu prema Osnovnoj školi Bartula Kašića u Ulici biskupa Jurja Dobrile, koji su upravo u tijeku, trebali bi biti finalizirani do sredine kolovoza. Podsjetimo, problem nedostatka nogostupa u blizini škole prisutan je već godinama, a aktualiziran je u najvećoj mjeri prije nešto više od godinu dana na jednoj od sjednica Gradskog vijeća.

Četvrtak, Srpanj 18, 2019 10:58

Na Put Stanova ovih je dana postavljen asfaltni sloj, ali radovi još uvijek nisu gotovi i nije poznato kada će i biti. Radovi na ovoj cesti počeli su krajem listopada prošle godine, a prvi rok za njihov dovršetak bio je 7. lipnja.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 15:02

Gradonačelnik Branko Dukić pozvao je jutros na sastanak predstavnike svih nadležnih tijela odgovornih za nadzor realizacije projekta rekonstrukcije dijela Puta Stanova čiji je dovršetak, prema Ugovoru, trebao biti danas. Prema osnovnom ugovoru s izvođačem radova tvrtkom Cestar d.o.o. Split, rok za dovršetak radova bio je 7.

Četvrtak, Srpanj 4, 2019 12:02

Početkom srpnja započeli su i radovi na energetskoj obnovi gimnazijske zgrade u Parku Vladimira Nazora. Riječ je o projektu vrijednom oko 6 milijuna kuna, a koji je dijelom financiran iz sredstava EU, a dio »pokriva« Zadarska županija.
Riječ je o zgradi koju koriste četiri zadarske škole. U prizemlju je Prirodoslovno-grafička škola, na prvom katu je Gimnazija Jurja Barakovića, drugom Gimnazija Vladimira Nazora te na zadnjem katu i dijelu potkrovlja Prirodoslovno-grafička škola.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 12:38

Odjel za gospodarstvo Grada Zadra donio je odluku da zabrana građevinskih radova u turističkim zonama danas stupa na snagu.

No, Grad je, unatoč zabrani i vrhncu turističke sezone, ipak odlučio  odobriti nastavak izvođenja radova u pojedinim turističkim zonama, pa  se tako radovi neće obustaviti na rekonstrukciji obale i uređenju parkirališta u uvali Jazine kao niti na Providurovoj palači.

Četvrtak, Lipanj 20, 2019 11:45

Zadarske vrlo prometne Ulice Nikole Šubića Zrinskog i Ante Starčevića nisu opjevane kao Kalelarga, ali su zasigurno postale jednako spominjane i poznate i izvan Zadra. Za razliku od Kalelarge koja  plijeni ljepotom, ove dvije ulice "proslavile" su se zbog loše izvedene  rekonstrukcije sada četverotračne ceste i nogostupa u što smo se u obilasku i sami uvjerili.

Srijeda, Lipanj 19, 2019 12:00

Minigradnja d.o.o., tvrtka iz Vodica odabrana je kao ekonomski najpovoljnija ponuda za radove parternog uređenja Bedema zadarskih pobuna.

Utorak, Lipanj 18, 2019 12:15

Crkva sv. Krševana predstavlja jedan od najljepših srednjovjekovnih spomenika grada Zadra i, uz zvonik, jedini je očuvani dio nekadašnjeg benediktinskog samostana. Izgrađena je u 2. polovici 12. st. kao  trobrodna romanička bazilika, a posebno se ističu bogato ukrašene polukružne apside i južno pročelje.

Aktivnosti obnove i konzervacije

Stranice