radovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 20, 2022 09:01

Zbog najnovijih radova na dijelu Tuđmanove ulice čija se rekonstrucija izvodi u više faza Od danas je na snazi nova prometna regulacija. Tako je od jutros posebna prometna regulacija na raskrižju ul. Bana Josipa Jelačića i Tuđmanove ulice te se taj dio zatvara za promet, osim jednosmjernog prometa iz smjera zapada od Trgovačkog suda, ulicom dr. Franje Tuđmana desno u ulicu Bana Josipa Jelačića odnosno prema Maloj pošti.

Srijeda, Travanj 13, 2022 14:49

Rješenje za bujične poplave i održavanje zelenila postupnim navodnjavanjem iz kišnice, u Vruljicu, na Ploču i u grad Biograd donosi europski projekt Razvojne agencije ZADRA NOVA po imenu STREAM - Strategic Development of Flood Management. U okviru projekta vrijednog 1,1 milijun eura za područje Zadarske županije, uređuju se tzv. kišni vrtovi koji podrazumijevaju uređenje upojnih bunara, pješačkih staza te sadnju bilja s boljom upojnom moći.

Utorak, Travanj 12, 2022 12:15

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra uređuje Perivoj Jarula, između Tehničke škole i tzv. zgrade Peglice. Naime, radi se pješačka staza između Jarule i državne ceste, u cijeloj duljini.

Petak, Travanj 8, 2022 14:20

Općina Pakoštane u posljednjih nekoliko godina ulaže znatna financijska sredstva kako bi imala primjerena mjesta ispraćaja i ukopa pokojnika. Riječ je izgradnji novog groblja i ispraćajnice s mrtvačnicom iznad Pakoštana, neposredno uz zapadnu stranu Poslovne zone »Servisna zona Pakoštane«, između Jadranske magistrale i županijske ceste Pakoštane – Vrana, te mrtvačnice na mjesnom groblju Vrana. Investicija je preko 20 milijuna kuna.

Utorak, Travanj 5, 2022 12:15

Iz Odvodnje d.o.o. je stigla obavijest za javnost o početku privremene regulacije prometa na području MO Bokanjac i MO Novi Bokanjac FAZA 1 I FAZA 2. Privremena regulacija započela je već jučer, a zbog dvije faze radova obuhvaćeno je nekoliko ulica.

Ulica obuhvaćena Privremenom regulacijom FAZA 1 prometa je:

- Ulica Put Vrela

Ulice obuhvaćene Privremenom regulacijom FAZA 2 prometa su:

- Ulica Grgura Budislavića

- Ulica Cerodole

Petak, Ožujak 18, 2022 14:42

Počeli su radovi na rekonstrukciji križanja Puta biliga i Ulice Hrvatskog sabora na Bilom brigu, prometne crne točke grada. Rušenjem zidova na parkiralištu uz cestu gdje će se proširiti buduća prometnica i ograđivanjem radi nove regulacije prometa, radovi su počeli prije dva dana, a na teren je stigla i teška mehanizacija.

Petak, Ožujak 18, 2022 08:30

Dio rive od gata do Morskih orgulja trebao bi biti završen i otvoren za šetače do 1. srpnja, dok će riva od gata do zgrade Sveučilišta i tijekom turističke sezone biti ograđena. S druge strane Poluotoka, rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale trebala bi biti završena do 1. lipnja. Tako doznajemo od Đonija Štambuka, privremenog ravnatelja Lučke uprave Zadar, koji nam je ispričao dinamiku radova na cjelokupnom projektu.

Petak, Ožujak 4, 2022 12:03

U Zadru je u srijedu održan radni sastanak o napretku radova na županijskom Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Uz direktora Fonda Sinišu Kukića i suradnike, na sastanku su sudjelovali i župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, zamjenik gradonačelnika Benkovca Tomislav Klarica, direktor Centra za gospodarenje otpadom Dino Perović te predstavnici izvođača, nadzora i tehničke pomoći.

Srijeda, Ožujak 2, 2022 12:54

Radovi na rekonstrukciji Ulice dr. Franje Tuđmana napreduju planiranom dinamikom. Nakon odobrenja produžetka roka za dva mjeseca, dinamika se ponovno uspostavila te radovi teku bez većih problema, poštuju se obveze i dinamički plan. Potvrdio nam je to i Josip Milić, voditelj Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata.

Srijeda, Veljača 23, 2022 13:33

Nakon što su nositelji projekta izvršili pritisak na izvođača radova na aglomeraciji Cjeline Zadar, radnici i bageri su se pomalo vratili na teren. Početkom godine su radovi bili usporili, zbog problema koje je imao izvođač njemačka tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. Naime, kako je istaknuto sredinom siječnja, prema informacijama nositelja projekta, Odvodnje d.o.o.

Stranice