radovi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Ožujak 30, 2021 11:45

Radovi u Ulici 2. zasjedanja ZAVNOH-a, između Ljepotice i Jazina, u punom su jeku. Radi se o izgradnji plinskog distribucijskog sustava grada Zadra, točnije spajanju Đačkog doma na EVN-ovu plinsku mrežu te o izgradnji ogranka za daljnji spoj u tijeku buduće rekonstrukcije Ulice Franje Tuđmana. Svakako prije rekonstrukcije Tuđmanove, ovi radovi moraju biti završeni, a očekuje se da će to biti do lipnja. Dotad je na tom raskrižju privremena regulacija prometa.

Srijeda, Ožujak 24, 2021 13:23

Povodom započetih radova, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, u pratnji pročelnika za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darka Kasapa, pročelnika za EU fondove, Ante Ćurkovića i pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Robertina Dujele, obišao je gradilište kompleksa bivše crkve i Samostana sv. Nikole.

Ponedjeljak, Ožujak 15, 2021 14:19 3

Općina Sukošan provodi EU projekt izgradnje pet vidikovca s uređenjem prilaznih puteva, solarnom rasvjetom i edukativno-informativnim pločama te sa spravama za rekreaciju.
- Riječ je projektu vrijednom 3,5 milijuna kuna, koji u 100-postotnom iznosu financira EU, ističe zamjenik načelnika Filip Dražić dodajući kako će se tri vidikovca izgraditi na području Sukošana.

Srijeda, Veljača 17, 2021 11:02

U zadarskoj Poliklinici jučer su započeli radovi na uređenju novih prostora Zavoda za hitnu medicinu. Radove izvodi zadarska tvrtka Mozaik-PB, a budu li se oni odvijali u roku, Zavod će se preseliti već za oko tri mjeseca. Treba napomenuti kako uprava Zavoda ostaje na sadašnjem mjestu na Putu Murvice, s obzirom da je planirano da sve uprave županijskih ustanova budu objedinjene u drugoj zgradi.

Utorak, Veljača 9, 2021 14:21

Demografska revitalizacija je pitanje od najveće važnosti za opstanak i budućnost, kako Hrvatske tako i ravnokotarske Škabrnje, tragično stradale u Domovinskom ratu. Poglavito se to odnosi na stanove za obitelji, osobito mlade, i pronalaženju slobodnog zemljišta za stambenu izgradnju.

Utorak, Veljača 9, 2021 12:52

Izvođač radova na vodno-komunalnoj infrastrakturi na Bokanjcu i Novom Bokanjcu, Strabag, napravio je shemu prema kojoj će se odvijati radovi. Istovremeno će se raditi u četiri zone, a kako bi ljudi bili informirani na vrijeme te kako bi se lakše odvijao promet, donosimo raspored planirane dinamike najavljenih radova. Podijeljeni su u dvije faze.

U fazi 1 planira se raditi u Prilazu Andrije Konca od 3. ožujka, u Prilazu Josipa Torbarine te na Putu Vrela od 15. ožujka.

Utorak, Veljača 2, 2021 15:34

Ako ste možda proteklog vikenda prošetali gradom, onda ste sigurno ispred Providurove palače primjetili veliku dizalicu i upitali se - što se sada radi? No, riječ je o demontaži isto tako velike dizalice unutar ograde, uz pomoć koje se radilo na prvoj fazi nosive konstrukcije mosta koji će spajati Kneževu i Providurovu palaču.
Sad su u tijeku pripreme za drugu fazu radova.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 15:24

Nedaleko od eksploatacijskih polja tehničkog građevnog kamena Busišta, zapadno od naselja Biljane Donje, u zadnjih nekoliko mjeseci i više je nego užurbano. Brojni radni strojevi svakodnevno dolaze i rade na nepreglednom gradilištu budućeg Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, koji će se u konačnici, kad radovi završe, prostirati na gotovo 50 hektara!

Utorak, Siječanj 26, 2021 15:21

Sveti Petar na Moru, naselje Colića, Jurišića, nekoliko obitelji Jureša i vikendaša u Općini Sveti Filip i Jakov, smješteno na sjevernoj obali Pašmanskog kanala razvilo se tek u posljednjih 100 godina, najviše zadnjih petnaestak godina. No, najveći problem je što mještani još čekaju završetak izgradnje kanalizacijske mreže, zaobilaznice i nastavak uređenja obalnog pojasa.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 11:05

U tijeku je izvođenje radova na šest od ukupno 12 projekta Intervencijskog plana Grada Benkovaca vrijednog 25 milijuna eura ili 180 milijuna kuna kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za Regionalni razvoja. Jedan od aktualnih projekata je i "Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta - 1. faza".

Stranice