radovi

Utorak, Listopad 15, 2019 09:38

Iz Hrvatskih cesta - Tehničke ispostave Zadar stigla je obavijest o radovima na novoj dionici Tuđmanove ulice. Nime, Dan nakon objave dovršetka radova u Ulici Franje Tuđmana, koje ovog tjedna izvode Ceste Zadarske županije na potezu od Mesoprometa do Voštarnice, sada se zatvara dio iste prometnice, i to od križanja s Ulicom Ante Starčevića (kolodvor) do križanja s Putom Murvice. Radovi bi trebali trajati od ponedjeljka 14. listopada do nedjelje 20. listopada.

Subota, Listopad 12, 2019 10:30

Pjevanjem hrvatske himne Lijepa naša domovina i nadasve emotivne pjesme "Ako odete s otoka Pašmana, zemlja će biti žedna, a vi ćete na tuđim njivama plakati...", u izvođenju KUD-a Nevijana iz Neviđana, članovi Građanske akcijske grupe Most za otok Pašman na južnoj obali Pašmanskog kanala, na rivi u Pašmanu, započeli su s izgradnjom armirano-betonskih temelja za most Pašman - kopno.
U prvi metar temelja postavljena je i vremenska kapsula s promemorijom.

Petak, Listopad 11, 2019 16:20

Ovih dana sanirana je kolnička konstrukcija na dijelu Ulice dr. Franje Tuđmana u Zadru, koja bi sutra trebala biti puštena u promet. Zbog radova je bio zatvoren dio ulice od raskrižja s Ulicom bana Josipa Jelačića u smjeru juga te se promet preusmjeravao u Ulicu bana Josipa Jelačića (smjer sjeveroistok - Ulica Domovinskog rata - Višnjik i smjer jugozapad - Branimirova obala - Jazine).

Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 12:52

Vodovod Zadar u zadnjih je nekoliko tjedana izabrao izvođače radova za svoja tri velika projekta. Naime, riječ je o projektima koji se odnose na radove na »Podvelebitskom pravcu« te u općini Poličnik.

Ponedjeljak, Rujan 16, 2019 09:25

Od danas se za sav promet zatvara Muraj jer kreće jedan od najkapitalnijih projekata Grada Zadra. Riječ je o parternom uređenju Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Radovi se izvode u sklopu projekta - »ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020.« s ciljem očuvanja, revitalizacije i integracije kulturne baštine u zaštićenom povijesnom dijelu grada Zadra.

Petak, Rujan 13, 2019 22:48

Pročelnik za EU fondove Šime Erlić najavio je skori početak radova na projektu Zadar Baštini te najavio zatvaranje Muraja od ponedjeljka, 16. rujna, kada počinju radovi na uređenju Bedema, a po završetku to znači da će Zadar imati 750 metara dug neprekinut niz obnovljenih i uređenih bedema koji su uz to pod zaštitom UNESCO-a.

Petak, Rujan 13, 2019 15:26

Druga točka dnevnog reda na današnjem Kolegiju gradonačelnika odnosila se na projekte UO za prostorno uređenje i graditeljstvo o kojem je kratak osvrt iznio pročelnik Darko Kasap budući da ga je gradonačelnik preduhitrio u nekim dijelovima iznoseći svoje izvješće.

Petak, Kolovoz 30, 2019 11:02

Prema nedavno potpisanom ugovoru između Grada Zadra, odnosno gradonačelnika Branka Dukića i predstavnika Braniteljske zadruge Maslenica ‘93 kao izvođača radova izabranog u postupku javne nabave, počeli su radovi na novim teniskim terenima u sklopu ŠC-a Višnjik.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:08

Iako su učenici još na praznicima, u zadarskoj Gimnaziji Vladimira Nazora radi se punom parom. U punom su jeku, naime, radovi na obnavljanju ove škole, najstarije strednjoškolske obrazovne ustanove u Zadarskoj županiji, osnovane još daleke 1804. godine.

Utorak, Kolovoz 6, 2019 12:57

Na zadarskom području živa u termometru, izuzev za vrijeme dviju kratkotrajnih nevera, već više od mjesec dana ne pada ispod 30 stupnjeva Celzijusevih. Oni sretniji te ekstremne vremenske uvjete mogu provesti uz klima uređaje, na moru ili u nekoj debeloj hladovini, dok su oni manje sretni prisljeni izlagati se žegi jer je njihovo radno mjesto na otvorenome.

Stranice