sezona

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 24, 2021 14:16

Već smo, očito, zadovoljni ostvarenim u ovoj »povratničkoj« sezoni, čijim ćemo rezultatima završiti između 70 i 80% 2019., a Zadarska županija i bitno bolje, i biti pobjednici Mediterana. Pa smo se u Hrvatskoj već masovno okrenuli drugim problematičnijim pričama. Tako smo već za nagodinu najavili problem prekomjernog turizma (overtourism), nedostajuće radne snage, otvorili pitanje »Dalmacije bez turizma?

Petak, Rujan 3, 2021 15:00

U Hrvatskoj je u kolovozu 2021. godine ostvareno 4,3 milijuna dolazaka i 30,7 milijuna noćenja, odnosno 59 posto više dolazaka i 46 posto više noćenja nego u istom razdoblju protekle godine. Pri tome su strani turisti ostvarili 26,7 milijuna noćenja, dok su domaći turisti ostvarili 4 milijuna noćenja. Prvi su to podaci sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew). U usporedbi s rezultatima 2019.

Utorak, Kolovoz 31, 2021 12:23

Šetali smo ulicama grada osluškujući njegov, u odnosu na prethodne tjedne, nešto sporiji ritam.
Turisti su i dalje tu, neki tek dolaze željni ljepota, dok neki odlaze noseći kufer pun lijepih uspomena i ostavljajući obećanje da će se vratiti. I domaći điraju, komentiraju novosti, piju kave i upijaju sunce. Turisti ne daju ljetu da ode.

Petak, Kolovoz 27, 2021 14:36

I posljednja vikend smjena udarne sezone prošla je iznad očekivanja. Nismo ostali iznad milijuna gostiju, čime bi pobijedili i sebe, ali sa 980.000 turista biti ćemo sigurni pobjednici na Sredozemlju, jer je to simbolično manje nego naše (i svjetske) rekordne 2019. godine kada ih je po toj smjeni bilo 1,07 milijuna, niti 90.000 više.

Petak, Lipanj 4, 2021 11:26

Pad broja zaraženih koronavirusom i početak turističke sezone prilika je mnogim nezaposlenima da posao pronađu barem u ljetnim mjesecima. S obzirom na veći broj gostiju i sve bolju procijepljenost i stranaca i domaćih, ove se godine očekuje da bi na području Zadarske županije moglo biti zaposleno i do 3.000 sezonaca, doznajemo od Sandre Vukić, pročelnice zadarskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Srijeda, Svibanj 5, 2021 13:56

Pandemija koronavirusa uvjetovala je da pružatelji smještaja, naročito hotelijeri, uvelike ovise o last minute rezervacijama. Iako se najavljuje kako će nadolazeća sezona biti bolja nego prošlogodišnja, hotelijeri u Zadru i dalje se ne mogu pohvaliti velikim brojem upita i rezervacija.

Srijeda, Travanj 28, 2021 14:24

Turističke agentice iz Sjedinjenih Američkih Država, čije su agencije usko specijalizirane za putovanja u segmentu luksuznog turizma, posjetile su Zadarsku županiju u sklopu prvog takvog europskog putovanja u vremenu pandemije koronavirusa.

Petak, Siječanj 29, 2021 10:10

Prijašnjih godina nekako u ovo vrijeme već bi se naveliko pisalo o pripremama za turističku sezonu, a o predsezoni da i ne govorimo, tim više što su uskrsni blagdani ove godine dosta rano. S obzirom na to da se već skoro godinu dana nalazimo u nenormalnoj situaciji zbog pandemije koronavirusa i nitko na svijetu ne može predvidjeti što nas čeka, nije lako ni turističkim radnicima, a oni moraju biti spremni na sve scenarije, osobito, ako je riječ o čelnim ljudima turističkih zajednica.

Utorak, Srpanj 21, 2020 11:09

Putničkim agencijama ljeto nije donijelo više posla te se pad njihova prometa i dalje procjenjuje na oko 90 posto, s tek ponekim izuzetkom u pojedinim regijama, a s obzirom na načine putovanja i rezerviranja u koronakrizi pomaci se ne očekuju u skoro vrijeme, kaže predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.

Utorak, Srpanj 7, 2020 12:56

Situacija je - očajna. Nitko od kolega ne radi ništa i trenutačno se kupaju u našem lijepom Jadranskom moru kako bi sprali sa sebe svoje egzistencijalne mučnine, rekao je dr. sc. Vinko Bakija viši predavač na Odjelu za turizam Sveučilišta u Zadru, ali i čovjek koji iza sebe ima 23 godine staža u ulozi turističkog vodiča. Osim toga, prof. Bakija je i predsjednik Udruge turističkih vodiča Zadra - »Donat« koja broji više od 50 članova.

Stranice