adria

Subota, Veljača 28, 2015 00:00

Radnice Adrije jučer su zapriječile ulazak u tvornički krug stečajnom upravitelju Draganu Bijeliću kojem, nakon razgovora s predstavnicom radnika Jadrankom Grdović, nije preostalo ništa drugo nego okrenuti leđa i otići.

Utorak, Veljača 24, 2015 00:00

Predstavnik strateškog partnera Marko Lukić, tražio je od zaposlenika Adrije zatražio da povuku zahtjev za stečaj. To je preduvjet da bi danas Trgovački sud u Zadru mogao razmisliti o novoj budućnosti ove riboprerađivačke industrije.

Srijeda, Veljača 18, 2015 00:00

Trgovački sud u Zadru donio je rješenje i za 24. veljače zakazao ispitno ročište za pokretanje stečaja u Adriji d.d. U ime radnika ove zadarske tvrtke s 65-godišnjom tradicijom prerade ribe, koji plaće ne primaju još od kolovoza prošle godine, zahtjev za stečaj Trgovačkom sudu prošli je tjedan predao sindikalni povjerenik PP DIV-a Ivica Blažević.

Srijeda, Veljača 11, 2015 00:00

Nakon što je u Zadarskom listu (današnje tiskano izdanje) objavljeno kako je u riboprerađivačkoj tvornici Adria isključena struja te bi to moglo dovesti do ekološke katastrofe, danas je struja ipak opet uključena.

Utorak, Veljača 3, 2015 00:00

Zbog nedolaska prvooptuženog Nevena Badurine, sutkinja  Općinskog suda u Zadru, Sandra Radanović, jučer je odgodila prvo  ročište zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, te krivotvorenja  službene isprave za koje se, osim stankovačkog "kralja inćuna", tereti i  Jadranka Lisicu kao suvlasnika tvrtke Adrija Zadar 1 te pravnicu Rozanu  Jelinić.

Subota, Siječanj 3, 2015 00:00

Radnice Adrije, nekad najvećeg riboprerađivača na ovom prostoru, prije nekoliko dana su zatražile stečaj nad svojom tvrtkom pred Trgovačkim sudom u Zadru. Njihov predmet je zaprimljen i obrađen, a sada čekaju prvo ročište na kojemu će biti određeni stečajni sudac i stečajni upravitelj.

Utorak, Prosinac 30, 2014 00:00 1

Ovo je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, da tijekom predstečajne nagodbe radnici pokreću stečaj. To je žalosno. Onda znate da su očajni, rekli su jučer sindikalni povjerenici posrnule zadarske riboprerađivačke tvrtke Adria, nakon što su na Trgovačkom sudu u Zadru predali prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Adrijom.

Srijeda, Prosinac 24, 2014 00:00

Radnice nekad najveće zadarske riboprerađivačke tvornice Adrie, pamtit će ovaj Božić po konačnom krahu tvornice u kojoj su nekad zarađivale za sebe i svoje obitelji.

Dan prije Badnjaka održale su još jedan prosvjed u krugu tvornice s kojeg su upozorile na svoju tešku situaciju pred božićne blagdane.

Petak, Prosinac 19, 2014 00:00

Zadarska sutkinja Iva Lovrin još je prošlog mjeseca, točnije 21. studenog, donijela privremenu mjeru kojoj se zadarskoj Adriji vraćaju dva otuđena stroja.

Strojevi su u svibnju pronađeni u pogonu Ostree u Stankovcima, a bili su dio spora nakon propalog poslovnog saveza između vlasnika Ostree Nevena Badurine i Jadranka Lisice i vlasnika Adrije d.d. Miodraga Lacića, okupljenog u novoosnovanom poduzeću Adria Zadar 1 d.o.o.

Stranice