adria

Utorak, Veljača 24, 2015 00:00

Predstavnik strateškog partnera Marko Lukić, tražio je od zaposlenika Adrije zatražio da povuku zahtjev za stečaj. To je preduvjet da bi danas Trgovački sud u Zadru mogao razmisliti o novoj budućnosti ove riboprerađivačke industrije.

Srijeda, Veljača 18, 2015 00:00

Trgovački sud u Zadru donio je rješenje i za 24. veljače zakazao ispitno ročište za pokretanje stečaja u Adriji d.d. U ime radnika ove zadarske tvrtke s 65-godišnjom tradicijom prerade ribe, koji plaće ne primaju još od kolovoza prošle godine, zahtjev za stečaj Trgovačkom sudu prošli je tjedan predao sindikalni povjerenik PP DIV-a Ivica Blažević.

Srijeda, Veljača 11, 2015 00:00

Nakon što je u Zadarskom listu (današnje tiskano izdanje) objavljeno kako je u riboprerađivačkoj tvornici Adria isključena struja te bi to moglo dovesti do ekološke katastrofe, danas je struja ipak opet uključena.

Utorak, Veljača 3, 2015 00:00

Zbog nedolaska prvooptuženog Nevena Badurine, sutkinja  Općinskog suda u Zadru, Sandra Radanović, jučer je odgodila prvo  ročište zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, te krivotvorenja  službene isprave za koje se, osim stankovačkog "kralja inćuna", tereti i  Jadranka Lisicu kao suvlasnika tvrtke Adrija Zadar 1 te pravnicu Rozanu  Jelinić.

Subota, Siječanj 3, 2015 00:00

Radnice Adrije, nekad najvećeg riboprerađivača na ovom prostoru, prije nekoliko dana su zatražile stečaj nad svojom tvrtkom pred Trgovačkim sudom u Zadru. Njihov predmet je zaprimljen i obrađen, a sada čekaju prvo ročište na kojemu će biti određeni stečajni sudac i stečajni upravitelj.

Utorak, Prosinac 30, 2014 00:00 1

Ovo je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, da tijekom predstečajne nagodbe radnici pokreću stečaj. To je žalosno. Onda znate da su očajni, rekli su jučer sindikalni povjerenici posrnule zadarske riboprerađivačke tvrtke Adria, nakon što su na Trgovačkom sudu u Zadru predali prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Adrijom.

Srijeda, Prosinac 24, 2014 00:00

Radnice nekad najveće zadarske riboprerađivačke tvornice Adrie, pamtit će ovaj Božić po konačnom krahu tvornice u kojoj su nekad zarađivale za sebe i svoje obitelji.

Dan prije Badnjaka održale su još jedan prosvjed u krugu tvornice s kojeg su upozorile na svoju tešku situaciju pred božićne blagdane.

Petak, Prosinac 19, 2014 00:00

Zadarska sutkinja Iva Lovrin još je prošlog mjeseca, točnije 21. studenog, donijela privremenu mjeru kojoj se zadarskoj Adriji vraćaju dva otuđena stroja.

Strojevi su u svibnju pronađeni u pogonu Ostree u Stankovcima, a bili su dio spora nakon propalog poslovnog saveza između vlasnika Ostree Nevena Badurine i Jadranka Lisice i vlasnika Adrije d.d. Miodraga Lacića, okupljenog u novoosnovanom poduzeću Adria Zadar 1 d.o.o.

Utorak, Prosinac 2, 2014 00:00

Bivše radnice riboprerađivačke tvrtke Adria s područja Benkovca i Knina koncem prošlog tjedna konačno su uspjele naplatiti dio  svojih potraživanja. Putem FINA-e radnice su namirile potraživanja koja  se odnose na  otpremnine, a još uvijek čekaju novac za neiskorišteni godišnji odmor. Iako račun Adrije nije blokiran, to im nije pošlo za rukom  jer na njemu nema 130 tisuća kuna koliko ukupno iznose radnička potraživanja.

Stranice