kolovare

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Lipanj 30, 2019 15:04 1

Kulturno-umjetnička udruga ''Vicko Zmajević'' Zadar-Arbanasi organiziralo je jučer ujutro tradicionalnu akciju čišćenja Fontane i obalnog pojasa Kolovara. Okupilo se desetak volontera svih generacija koji su "zasukali rukave" te su krenuli na posao. Imali su, na žalost mnogo posla, jer neki još uvijek smatraju kako je Fontana smetlište te u nju bacaju razne boce, papire i svojevrsan otpad. 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 12:42

Iz Grada Zadra su 26. travnja objavili kako je pokrenut postupak jednostavne nabave u predmetu „Sanacija kamenih ploča gazišta  oko bazena na otvorenom kupalištu Kolovare“. Krajnji rok za dostavu  ponuda bio je 2. svibnja 2019.

Petak, Ožujak 1, 2019 17:01

Nakon velike obnove prije nekoliko godina, gradska tvrka  Zadarski šport pokreće niz radova na bazenu Kolovare. Kako nam je rekao ravnatelj Jurica Dilber trenutačno se gradi nova staza koja će osobama s potrebama i invalidima omogućiti pristup svim dijelovima bazena  Kolovare i njegovim popratnim sadržajima. Za sad, umjesto izgradnje  serpentine za pristup moru, trebali bi nabaviti lift za invalide, rekao je u  uvodu Jurica Dilber.

Srijeda, Veljača 6, 2019 10:16

Grad Zadar ove bi godine trebao urediti dio plaže Kolovare za što je od Ministarstva turizma dobio 560.000 kuna za prvu fazu.

Ovom fazom obuhvatilo bi se područje od nekadašnjeg Hitcha, do zgrade stare Poliklinike, gdje je sada neuređena borova šumica i derutne betonske ploče u moru.

Projekt uređenja ovog dijela plaže osmislio je zadarski arhitekt Pero Marušić koji nam je rekao kako bi se na tom području uredila obala koja je trenutno u lošem stanju.

Nedjelja, Rujan 30, 2018 11:00

Jučer je u organizaciji zadarskog Gradskog društva Crvenog križa provedena druga ovogodišnja ekološka akcija čišćenja podmorja i priobalja u sklopu projekta "Crveni križ u plavom okviru". Riječ je o projektu Hrvatskog crvenog križa kojemu je cilj, uz konkretan posao čišćenja, osvješćivanje javnosti o važnosti očuvanja morskog okoliša, kao i razvijanje pozitivnih navika očuvanja mora i obale, te pravilnog postupanja s otpadom.

Četvrtak, Lipanj 28, 2018 11:35

Na stotine djece i roditelja došlo je jučer ujutro na zadarski bazen na Kolovarama na Meta fešticu od balona Plivačkog kluba Zadar kojom je tradicionalno kao svake godine proslavljeno otvaranje plivačke sezone na otvorenom te početak ljeta.

Petak, Ožujak 30, 2018 15:24

Ne boli svakog od južine glava, dapače, neki jedva čekaju da zapuše jako jugo pa odmah trče na Kolovare. A zašto? Zato da bi "letjeli". I današnje jugo iskoristili su zadarski kitesurferi koji su na Kolovarama izvodili vratolomije i uživali u visokim valovima. A kako to izgleda, pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Četvrtak, Veljača 1, 2018 10:37 2

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45 i 43- godišnjakom, koje se sumnjiči da su tijekom listopada prošle godine u Ulici Kolovare u Zadru, ulazili u ugostiteljski objekt, koji je prethodno bio zapečaćen pečatom Carinskog ureda Zadar.

Protiv njih se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog skidanja i povrede službenog pečata, izvijestili su iz OU zadarske. 

Ponedjeljak, Prosinac 4, 2017 15:14

Fontana na Kolovarama, odnosno na samom početku šetnice Karma, prepoznatljiv je i jedinstven simbol tog dijela grada. Izgrađena davne 1546. godine, a renovirana u 18. stoljeću kada je ispred nje sagrađen i kameni mul, upisana je kao pojedinačno kulturno dobro u Registar kulturnih dobara.

Utorak, Ožujak 8, 2016 00:00

Slučaj višestrukog silovanje 17-godišnje srednjoškolke koji se dogodio ispred jednog zadarskog noćnog kluba 3. studenog 2013. godine na Kolovarama okončan je presudom koju je donijelo Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Županijskog suda Hrvoja Viskovića.

Stranice