dip

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Srpanj 1, 2020 20:43

Državno izborno povjerenstvo (DIP) u srijedu je djelomično izmijenilo preporuke biračima za dolazak na biračko mjesto, koje se tiču glasanja s povišenom temperaturom, a u cilju sprječavanja zaraze koronavirusom.

Dip biračima preporučuje da ujutro izmjere tjelesnu temperaturu, pa ako je viša od 37, 2 C i/ili ako birači maju respiratorne ili druge simptome karakteristične za SARS-CoV-2 (COVID-19), da se jave telefonom nadležnom liječniku.

Utorak, Lipanj 30, 2020 11:34

Gong je u utorak upozorio da je zaraženima od koronaviursa uskraćeno biračko pravo time što je im je Državno izborno povjerenstvo (DIP) zabranilo mogućnost glasanja od kuće, dok je to istovremeno omogućilo osobama u samoizolaciji koje su također rizične.

Gong ističe da se tu radi o uskraćivanju temeljnog političkog i ustavnog prava.

Srijeda, Lipanj 17, 2020 12:59

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ana Lovrin izvijestila je rano u srijedu kako je za parlamentarne izbore 5. srpnja DIP zaprimio 190 lista i 17 ‘manjinskih’ kandidatura.

Zaprimljeno je 190 lista i 17 kandidatura u 12. ‘manjinskoj’ izbornoj jedinici, rekla je Lovrin u srijedu, kratko iza ponoći kada je istekao rok za predaju listi i kandidatura.

Utorak, Lipanj 2, 2020 10:51

Odluka predsjednika Republike, kojom je izbore za Hrvatski sabor raspisao za nedjelju, 5. srpnja stupila je na snagu u utorak, što znači da svi izborni rokovi počinju teći dan kasnije, s prvim minutama srijede, 3. lipnja.

»Odluka o raspisivanju stupa na snagu 2. lipnja, svi rokovi vezani za izbore počinju 3. lipnja u ‘nula, nula’ sati, od tada kreću i rokovi za primanje kandidatura«, podsjetio je nedavno predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa.

Utorak, Svibanj 26, 2020 15:17

Državno izborno povjerenstvo (DIP) u utorak je, na tragu mjera zaštite od epidemije koronavirusa, izdalo prve upute za parlamentarne izbore, 5. srpnja, i to one vezane uz zaprimanje kandidatura, a ostale će objavljivati naknadno, sukladno izbornom procesu.

DIP će kandidacijske liste i kandidature zaprimati u zgradi Hrvatskog sabora, počevši od srijede, 3. lipnja u 9 sati. Precizan raspored zaprimanja do ponoći, 16. lipnja objavljen je na mrežnoj stranici Povjerenstva.

Utorak, Svibanj 19, 2020 16:39

Državno izborno povjerenstvo (DIP) još ne želi davati službene informacije o provedbi parlamentarnih izbora dok predsjednik Republike Zoran Milanović ne objavi njihov datum.

 Ipak, Hina neslužbeno u utorak doznaje da se konzultiraju s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) kako bi mogli odgovoriti na izazove epidemije koronavirusa i poduzeti mjere zaštite za sudionike, birače i osobe koji će izbore provoditi.

Utorak, Svibanj 12, 2020 20:32

Šef Državnog izbornog povjerenstva i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa u razgovoru za Jutarnji objasnio je kako će na parlamentarnim izborima moći glasati osobe u samoizolaciji, a što je u izjavi najavio i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Cap

Ponedjeljak, Svibanj 11, 2020 21:18

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će - kada parlamentarna većina donese u Saboru odluku o izborima - nadležno Državno izborno povjerenstvo (DIP o tome donijeti svoje odluke i logično konzultirati HZJZ o mogućim preporukama.

Ponedjeljak, Svibanj 27, 2019 04:41

Prema neslužbenim rezultatima izbora Hrvatsku će u Europskom parlamentu predstavljati po četiri zastupnika iz HDZ-a i SDP-a te po jedan s liste Hrvatskih suverenista, Mislava Kolakušića, Živog zida i Amsterdamske koalicije.

Ispred HDZ-a u Europskom parlamentu bi trebali sjediti Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Željana Zovko.

SDP će predstavljati Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić i Romana Jerković.

Utorak, Ožujak 10, 2015 00:00

Pet članova Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje imenuje Hrvatski sabor svečano je u ponedjeljak, pred predsjednikom parlamenta Josipom Lekom, prisegnulo da će svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano, poštovati Ustav i zakone.

Stranice