rusija

Nedjelja, Studeni 12, 2017 22:43

Hrvatska je izborila Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nakon što su izabranici Zlatka Dalića u Zagrebu s 4:1 deklasirali Grke u prvoj utakmici, sinoć su, u ne pretjerano oku ugodnoj utakmici, sačuvali razliku i izborili Svjetsko prvenstvo gdje će jedna izvanredna generacija predvođena Lukom Modrićem pokušati, možda i zadnji puta, napraviti veliki rezultat.

Nedjelja, Rujan 10, 2017 22:52

Hrvatska košarkaška reprezentacija je doživjela još jedan šok. Hrvatski navijači su doživjeli još jedan šok. Ponovno smo kiksali. Nije prvi put. Vjerojatno ne i zadnji. Rusija je bila bolja u svim segmentima igre. Bolje su nas skautirali. A Alexey Shved, kojeg se spominjalo sve ove dane kao najjače oružje Rusije, nas je "ubio". Kazao je Aleksandar Petrović da je najlakše bilo skautirati Ruse. Što bi tek bilo da je naišao na neku "tešku" momčad za skautirati.

Srijeda, Travanj 11, 2012 00:00

Najznačajniji sajam turizma u drugom po veličini Ruskom gradu Sankt Petersburgu upravo je završen uz nazočnost 287 izlagača iz cijelog svijeta, koji su se uz ruske tvrtke borili za naklonost ovog snažnog i rastućeg tržišta.

Moskva
Četvrtak, Siječanj 12, 2012 00:00

Ruska državna revizija je u svom redovnom godišnjem izvješću objavila da je iz državnog proračuna raznim kršenjima zakona pronevjereno 718,5 milijarda rubalja ili 135 milijarda kuna, rekord u posljednjih deset godina, objavio je u četvrtak ruski list Izvestija.

Svota je viša od one iz lanjskog izvješća, kada se radilo od 484 milijarda rubalja, prenosi list, pozivajući se na podatke iz dokumentata.

Subota, Srpanj 23, 2011 00:00

Ljetna škola koja već četiri godine djeluje u Hrvatskoj i mnogobrojne izložbe prvi su korak na tom putu suradnje, a vjerujem da ćemo se u ovom sastavu naći i na otvorenju Međunarodne škole koja, nadam se uskoro započinje s gradnjom u Zadarskoj županiji, rekla je direktorica Međunarodne škole "Integracija XXI. vijek" Svetlana Rubičenko

Ponedjeljak, Kolovoz 23, 2010 00:00

Hrvatska košarkaška reprezentacija porazom je zaključila pripremni turnir pod nazivom 4. Svjetski kup, koji je tako osvojila Rusija. U sinoćnjem srazu te dvije momčadi na Višnjiku presudio je početak posljednje četvrtine, kada su se, šuterski raspoloženi Rusi, odvojili na dvoznamenkastu razliku, koju Hrvati do kraja više nisu mogli stići.

kosarka u-20_grcka-rusija_2
Subota, Srpanj 17, 2010 00:00

Sjajan je igrač Nikolaos Pappas, bez sumnje jedan od najboljih na ovom prvenstvu. I u četvrtfinalu je sa 27 poena, devet skokova i još mnogo dobrih poteza (pisala bi mu se i koja asistencija više da su mu suigrači bili malo precizniji), predvodio svoju Grčku do pobjede. Uz njega, Konstantinos Papanikolaou je zabio 18 koševa i sakupio devet skokova, a ostali, Mantzaris, Sarikopoulos, Sloukas i Kaselakis, također su dali svoj doprinos.

Ponedjeljak, Lipanj 7, 2010 00:00

Ruski mir, zaklada koja ima misiju promicanja ruskog jezika i kulture u svijetu, imat će podružnicu u Zadru

Utorak, Lipanj 1, 2010 00:00

Jučer je u Studentskom klubu „Božo Lerotić" otvorena izložba „MemorabiliЯ" čime su službeno otvoreni treći po redu Ruski dani 2009. + 1. Izložbu je otvorila Irena Božinović, voditeljica projekta, naglasivši kako će se tijekom projekta predavanja i radionice, kao i filmovi, bazirati na ruskoj kulturi kroz 20. stoljeće, odnosno bit će to svojevrsni prikaz kulturnog pamćenja u Rusiji kroz 20. stoljeće.

rusi_2
Srijeda, Lipanj 3, 2009 00:00

U sklopu "Ruskih dana" u prostorijama Odjela za kroatistiku i slavistiku održana je radionica ruske kuhinje. Radionicu je vodila Eugenija Ćuto, lektorica na Odjelu za ruski jezik i knjižvnost, porijeklom iz Sibira koja već 15 godina živi u Zadru.

Stranice