liga protiv raka zadar

Utorak, Prosinac 12, 2017 11:20

Na prijedlog Liga protiv raka Zadar na pročelje zgrade u Ulici Frederica Grisogona bit će postavljena kamena spomen ploča veličine 70x50 centimetara.

- U toj se zgradi nalazi stan koji su za potrebe liječenja oboljelih od malignih bolesti ovoj udruzi ostavili naši pokojni sugrađani Franjo i Dobrila Švelec. Ploča je spomen na njih i izraz je duboke zahvalnosti, rekla je Irena Dragić u ime Odbora, nakon čega je odluka jednoglasno prihvaćena.

Ponedjeljak, Studeni 6, 2017 20:50

Čak sedamdeset posto svojih nastupa zadarska klapa „Donat“ daruje u humanitarne svrhe, a takav će biti i predstojeći koncert koji će 30. studenoga održati povodom 50. obljetnice zadarske Lige protiv raka, ali i 45. godišnjice od svoga osnivana. Jubilarna polustoljetna obljetnica zadarske Lige tako je još jedna prilika da ova zadarska klapa pokaže svoje humano lice i, kako kaže njen predsjednik dr. Ivica Žuvela, veliko srce.

Subota, Listopad 21, 2017 15:36

Liga protiv raka Zadar ove godine obilježava 50. godina svog postojanja i rada. U ovoj godini imali smo i situaciju da je Predsjednik lige protiv raka Zadar, gospodin Branko Dukić, dr.med., bio i stranački kandidat za mjesto gradonačelnika grada Zadra.

Nedjelja, Rujan 10, 2017 10:03

U Gradskoj loži otvorena je izložba renomiranog hrvatskog slikara Duška Šibla pod nazivom Figure u vremenu i pokretu. Izložbu humanitarnog karaktera organizira Liga protiv raka u suradnji s Narodnim muzejem Zadar, a može se razgledati do kraja mjeseca. Tim povodom smo razgovarali s autorom izložbe.

Diplomirali ste komparativnu književnost i povijest umjetnosti, a tek potom ste se ozbiljnije počeli baviti umjetnošću?

Srijeda, Rujan 2, 2015 00:00

U organizaciji Lige protiv raka Zadar u četvrtak će u Gradskoj loži biti otvorena humanitarna prodajna izložba poznatog hrvatskog slikara Petra Parca Dalmate. Riječ je o još jednoj u nizu humanitarnih akcija iz područja umjetnosti i kulture koju organizira zadarska Liga protiv raka s ciljem prikupljanja sredstava za poboljšanje uvjeta onkološkog liječenja u zadarskoj Općoj bolnici i pomoći pacijentima oboljelima od malignih bolesti.

Utorak, Lipanj 30, 2015 00:00

U prostorijama Lige protiv raka Zadar jučer je održan radni sastanak Liga protiv raka Zadra i Čakovca, na kojemu su uz predstavnike dviju Liga bili prisutni i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo iz ova dva grada. Glavna tema sastanka bila je razmjena iskustava u provođenju Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke i raka debelog crijeva, a riječ je o prvome posjetu međimurske Lige zadarskim kolegama.

Petak, Lipanj 5, 2015 00:00

Rezultati koje smo proveli i obradili na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru među 313 ispitanika, učenika osnovnih škola na području koje administrativno pokriva Grad Zadar - nisu tako alarmantni.

Nedjelja, Ožujak 29, 2015 00:00

Akcija lige protiv raka Zadar "Protiv raka u dva koraka" kojom se prikupljaju potpisi podrške građana za objedinjavanje zadarskog Onkološkog odjela, dobila je podršku Hrvatske lige protiv raka.

dukic
Petak, Ožujak 20, 2015 00:00

Liga protiv raka Zadar održala je u srijedu izbornu Skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran dr. Branko Dukić, a izabrani su i ostali obnašatelji dužnosti u Ligi s obzirom da je dosadašnjim članovima svih tijela Lige istekao mandat. Dr. Dukić je vodstvo ove zadarske udruge, osnovane davne 1967. godine, preuzeo u prosincu 2013. godine od dr. Josipa Bubičića koji je tada iz osobnih razloga razriješen s te funkcije.

Stranice