kalelarga

Četvrtak, Prosinac 17, 2015 00:00

Gužva je bila u Kazalištu od kada je točno u 8 sati akcija počela. Ljudi su stajali u redu i strpljivo čekali dok je jedan "bodul" pokušao uz pomoć "debele veze" - predsjednika Udruge DDK Kalelarga Vencija Jurina, dati krv preko reda, da mu - "ne pobigne brod"

Utorak, Studeni 24, 2015 00:00

Akciji su se odazvali već znani zadarski restorani Stipe, Skoblar, Malo Misto, Kornat, Bruschetta, Foša, Niko i Pjat, a degustiranje bakalara na bjanko ili u brudetu upotpunjeno je pjesmom Bepa Matešića i Davida Ricova, kao i narodnim plesovima

Srijeda, Studeni 19, 2014 00:00

Priprema za ukrašavanje grada počela je već prije mjesec dana jer se popravaljaju stari i pomalo već dotrajali ukrasi i koliko financijske mogućnosti dozvoljavaju, zamjenjuju se novima.

Utorak, Studeni 18, 2014 00:00

Jučer (i danas ukoliko to dopusti vrijeme) osam panoa s obrađenim temama održivog razvoja Hrvatske postavljeno je duž Kalelarge. Radi se o putujućoj izložbi OraH-a koja je već posjetila Zadar, a predstavlja mogućnosti zapošljavanja u energetici, poljoprivredi, upravljanju otpadom, uzgoju industrijske konoplje i u ribarstvu.

Utorak, Rujan 30, 2014 00:00 2

Nakon što nije uvrštena na dnevni red 10. sjednice Gradskog vijeća Zadra, članovi inicijative "Svi za Kalelargu" zapalili su ispred bazena Kolovare 570 listova s 10.823 potpisa potpore za promjenu naziva Široke ulice u Kalelargu. Papire s potpisima koje nisu prihvatili gradski oci kao želju velikog broja građana da se ulica nazove onim nazivom, kojeg Zadrani ionako upotrebljavaju, zapalili su: Boris Marin zvani Poštar, inicijator akcije Hrvoje Bajlo i Nenad Marčina.

kalelarga
Utorak, Rujan 23, 2014 00:00 2

Promjena naziva Široke ulice u Kalelargu pričekat će još neko vrijeme. Većinom glasova 3:2 na jučerašnjem sastanku Odbora za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra odlučeno je da se do kraja provjeri svih 10.823 potpisa prikupljenih za promjenu naziva.

Četvrtak, Svibanj 8, 2014 00:00

Ne može se zamisliti Zadar bez Kalelarge niti Kalelarga bez Zadra, govori Venci Jurin. Taj zadarski ribar, avanturist, gradonačelnik maškara, glumac naturščik, entuzijast i jedan od glavnih krivaca što u Zadru "nitko nije umro da bi mu krvi pofalilo", bukvalno je rođen na Kalelargi.

Utorak, Svibanj 6, 2014 00:00 1

Narodni trg bio je osobito živa pozornica gradskog života i gradskih zbivanja. Tu se trgovalo, pregovaralo, mirilo i svađalo. Tu je radnju imao zlatar Franjo iz Milana, zadarski zet oženjen Zadrankom, Hrvaticom, poznatom po tome što je izradio škrinju svetog Šimuna, umjetninu neprocjenjive vrijednosti.

Stranice