gradska knjižnica zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Travanj 11, 2021 11:30

Udruga Zadarski pisci u li.Baru u atriju Gradske knjižnice ugostila je književnicu Koranu Serdarević koja je predstavila novu knjigu, zbirku priča »Gušterov rep«.

Ponedjeljak, Travanj 5, 2021 13:33

Udruga Zadarski pisci u li.Baru u atriju Gradske knjižnice u petak, 9. travnja, ugostit će književnicu Koranu Serdarević koja će predstaviti novu knjigu, zbirku priča "Gušterov rep"!

Četvrtak, Travanj 1, 2021 13:58

U sklopu manifestacije Zadar čita, Gradska knjižnica Zadar pozvala je djecu u dobi od 8 do 14 godina da osmisle i izrade straničnik prema motivima iz bogatog svijeta bajki te se pridruže izazovu. Izazov je trajao u razdoblju od 1. do 20. ožujka 2021., a pristiglo je 61 likovno rješenje inspirirano motivima iz različitih bajki.

Utorak, Ožujak 30, 2021 12:00

Gradska knjižnica Zadar u 2021. dobit će čak dva proširenja. Prvo, planirano za proljeće, jest u Providurovoj palači. Radi se o nekih 200 metara kvadratnih u obliku slova L u prizemlju građevine u njezinom kutu koji gleda prema »Koloni«, a točan datum preseljenja još nije poznat, no iz Gradske knjižnice nadaju se da će to biti skoro, a i građani željno očekuju povratak Gradske knjižnice na Poluotok.

Srijeda, Ožujak 3, 2021 14:15

Program »Besplatna pomoć u učenju za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja« dugogodišnji je program Gradske knjižnice Zadar osmišljen tako da volonteri pomažu učenicima u učenju i svladavanju školskog gradiva.

Utorak, Ožujak 2, 2021 13:54

Gradska knjižnica Zadar jučer je obilježila svoj dan. Naime, od ove godine obilježava svoj dan 1. ožujka u spomen na početak rada Knjižnice na trenutnoj lokaciji 1999. godine. Tim je povodom u ulaznom dijelu Središnje knjižnice organizirana videoizložba uvaženog zadarskog i državnog konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domijana naslovljena »Od oka k srcu - Biljezi sjećanja«.

Četvrtak, Veljača 4, 2021 10:36

Iz Gradske knjižnice Zadar dobili smo obavijest da osobe koje trenutno borave na području Zadarske županije, a stigle su iz mjesta i gradova Sisačko-moslavačke županije pogođenih elementarnom nepogodom potresa u prosincu 2020. godine, ostvaruju pravo besplatnog upisa u Gradsku knjižnicu Zadar u trajanju od 1 (jedne) godine.

Prilikom upisa potrebno je pokazati identifikacijski dokument, a ovo pravo moguće je ostvariti do 1. ožujka 2021. godine.

Subota, Listopad 5, 2019 19:33

Ženska klapa » Fjok« iz Glazbene škole »Blagoje Bersa« sa pjesmom »Lipe san ti govoila riči«, jučer je otvorila manifestaciju proslave Dana i 70. rođendana Gradske knjižnice Zadar. Ravnateljica Knjižnice, Doroteja Kamber- Kontić ovom prilikom je pozdravila sve nazočne te je istaknula kako je obilježavanje Dana knjižnice ove godine malo drugačije.

Nedjelja, Kolovoz 4, 2019 16:28

Knjiga Martine Mlinarević Sopta »Huzur« najtraženija je knjiga ovoga ljeta u Gradskoj knjižnici Zadar u kategoriji beletristike. Na drugom mjestu je »Moja borba« Karl Ove Knausgarda, dok je treće mjesto zauzeo Carlos Ruiz Zafon sa svojim »Labirintom duhova«.

Četvrtak, Studeni 1, 2018 14:38

Duhovitom opaskom o tome kako se je uoči dolaska u Zadar upitao "koliko će jugo rastjerati ljude", poznati hrvatski sociolog  Bruno Šimleša u ponedjeljak je u Gradskoj knjižnici Zadar održao promociju svoje najnovije knjige "Istine i laži o ljubavi".

Naime, ova Šimlešina opaska odnosila se na činjenicu da knjižnica  nije bila dupkom puna, kao što je slučaj za svih njegovih promocija,  međutim, unatoč jakom nevremenu oni najvjerniji obožavatelji ipak su  stigli:

Stranice