sdp

Ponedjeljak, Listopad 19, 2020 09:36

Nakon uhićenja dvojice Srba iz Negoslavaca, osumnjičenih za sudjelovanje u počinjenju ratnog zločina na farmi Ovčara 1991., ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pohvalio se da je to posljedica istraga započetih u mandatu njegove Vlade, najavio njihov nastavak i poručio pravosuđu da očekuje da i ono sada odradi svoj posao.

Srijeda, Listopad 14, 2020 16:13

Glavni odbor SDP-a održao je sjednicu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, Marija Lugarić za predsjednicu te Vedran Babić za glavnog tajnika stranke. Na sjednici su izabrani i članovi GO-a, a iz zadarske i županijske organizacije to su: predsjednik Gradskog odbora Daniel Radeta, predsjednica Županijskog odbora Renata Sabljar Dračevac te članovi Goran Perović, Toni Herenda i Katarina Pleša Jakovljević. Čelnik zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, o prvoj nam sjednici Glavnog odbora kaže:

Nedjelja, Listopad 11, 2020 19:31

Kao što vidimo, broj zaraženih koronom i kod nas raste iz dana u dan, a Stožer najavljuje nove, strože mjere već od ovog tjedna, kazala je Biljana Borzan, hrvatska eurozastupnica i potpredsjednica europskih socijaldemokrata u Europskom parlamentu sudjelujući u nedjelju u Zadru na okruglom stolu na temu »Socijaldemokratski prioriteti za ekonomski oporavak EU (covid 19), Plan oporavka«, a koji je sama organizirala.

Petak, Listopad 9, 2020 10:58

Prijedlog smjene Renate Sabljar-Dračevac s mjesta predsjednice saborskog Odbora za zdravstvo jedan je u nizu rezultata Grbinova rješavanja »Bernardićevih ljudi«. Poznato je da je bivši šef SDP-a bio iznimno zadovoljan situacijom u Županijskoj organizaciji stranke i da je čelnica ŽO-a, Renata Sabljar-Dračevac uživala njegovo veliko povjerenje.

Utorak, Rujan 29, 2020 12:11

U drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u idu Peđa Grbin i Željko Kolar. S osvojenih 40,67 posto Grbin je i dalje glavni favorit s obzirom da je Kolaru članstvo povjerilo tek 26,29 posto glasova. Podrška županijskih organizacija u ovom im je trenutku stoga najvažnija stvar, a o tome koga će podržati u drugom krugu pitali smo predsjednicu zadarskog Županijskog odbora Renatu Sabljar-Dračevac.

Četvrtak, Rujan 3, 2020 16:55

Saborska zastupnica SDP-a i bivša predsjednica zadarske organizacije, Sabina Glasovac, kandidirala se za člana Predsjedništva stranke. Naglasila je kako se stranka nalazi na prekretnici te da treba prekinuti s podmetanjima i klanovskim bitkama ističući, kao i dosad, ono što spaja članove stranke, kao što su solidarnost, socijaldemokracija, borba za slabijeg i želja da pomognu jedni drugima, ali i građanima.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 10:52

Unutarstranački izbori u SDP-u održat će se 26. rujna, no pitanje je koliki će broj članova uopće moći glasovati s obzirom da velik dio njih ne plaća članarinu. Neki duguju čak desetke tisuća kuna te su mediji ovih dana objavili podatak o tome kako je tek petina članova u potpunosti podmirila članarinu.
Jedan od kandidata za predsjednika, Peđa Grbin, stoga je putem društvenih mreža uputio javni poziv članovima neka podmire svoja dugovanja, kako bi izbori 26. rujna bili legitimni.

Petak, Kolovoz 14, 2020 12:47

Zadarski vijećnik SDP-a Jure Zubčić, najpoznatiji po akcijama u kojoj grafite "Ubi Srbina" prepravlja u "Ljubi Srbina",
danas je u Parku kraljice Jelene, održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva svoje stranke u kojoj je ovaj 30-godišnjak, punih 12 godina.

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 14:02

Stranke su ovih dana objavile izvještaje o donacijama u kampanji za parlamentarne izbore, a javnost najviše zanimaju pojedinačne donacije. I dok je HDZ u plusu s 4,1 milijun kuna od 539 donacija, SDP je u minusu s obzirom da je Restart koalicija za izbore potrošila 12,7 milijuna kuna te da su prikupili samo 10,6 milijuna kuna.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020 15:37

S pripremama za izbore obično se počinje nakon ljeta, no zadarski SDP s pripremama je krenuo već nakon izbora u Gradskom odboru. Cilj im je stvoriti jaku koaliciju kojom će se suprotstaviti vladajućem HDZ-u.

Naime, socijaldemokrati su na zadnje lokalne izbore izišli u koaliciji sa HNS-om i HSS-om, ističući kako je lista puna mladih ljudi te da će "pobijediti zahvaljujući podršci građana", kako je najavljivala tadašnja predsjednica zadarske organizacije, Sabina Glasovac.

Stranice