sdp

Ponedjeljak, Veljača 4, 2019 17:29

Iako su u županijskom SDP-u zaželjeli dobrodošlicu članovima Naprijed Hrvatske, čini se kako su u Gradskom odboru stranke po  ovom pitanju malo oprezniji. Naime, nedavno smo pisali o tome kako se  bivši predsjednik RH, Ivo Josipović, želi vratiti u SDP, ujedno im dovodeći  i svoje članstvo. Bilo je čak kombinacija po kojima bi se ove dvije stranke  udružile, no statut SDP-a ne poznaje takvu opciju, uz činjenicu da se dijelu članstva SDP-a takva opcija nimalo ne sviđa.

Četvrtak, Siječanj 31, 2019 14:08

Na zadarskoj političkoj sceni uskoro će se dogoditi rijetko  viđena situacija: nakon što je napustio SDP odnoseći i mandat Naprijed  Hrvatskoj, predsjednik zadarskog ogranka Budimir Genda vraća se u -  SDP! 

Nedjelja, Siječanj 6, 2019 14:52
Zadarska organizacija SDP-a uskoro će održati sjednicu na  kojoj će izabrati nasljednika Darka Vrdoljaka koji je prije dva tjedna napustio stranku. Naime, Vrdoljak je na iznenađanje i lokalne i nacionalne  političke scene vratio mandat, povlačeći potez kakav u Zadru, ali i šire  dugo nije viđen. 
Četvrtak, Prosinac 20, 2018 09:47

Član Glavnog odbora SDP-a i član Predsjedništva Gradske  organizacije i gradski vijećnik, Darko Vrdoljak, odlazi iz SDP-a. Prema informacijama iz stranke, nije jedini koji će napustiti Gradsku organizaciju  jer je sve više članova nezadovoljnih situacijom u SDP-u, osobito nakon  učestalih prijelaza njihovih članova Milanu Bandiću i evidentnog raskola  u stranci. Svoj odlazak jučer nam je potvrdio i Roko Tadin iz Foruma  mladih SDP-a.

Ponedjeljak, Prosinac 10, 2018 11:35

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava iz SDP-a su poslali priopćenje u kojem se osvrću i ukazuju na najveće probleme vezane uz tu temu na području RH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

SDP upozorava na diskriminaciju u području rodne ravnopravnosti, nejednakosti u plaćama žena i muškaraca te ugrožavanje prava na pobačaj

Utorak, Prosinac 4, 2018 13:58 1

Predsjednik GO SDP-a Zadar, Antun Novoselović u svom priopćenju ususret izborima za mjesne odbore u gradu Zadru osvrnuo se na dio aspekata važnih za svakodnevni život građana.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Srijeda, Studeni 28, 2018 14:02

"Izađi i biraj bolji kvart" slogan je pod kojim se okupila koalicija SDP-HNS za predstojeće izbore za mjesne odbore Grada Zadra. Kako je u uvodu tiskovne konferencije rekao predsjednik zadarskog SDP-a Antun Novoselović, ova koalicija smatra da su izbori za mjesne odbore iznimno važni kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od svakodnevnog utjecaja na živote građana u pojedinim gradskim kvartovima.

Nedjelja, Studeni 25, 2018 20:53

 

U subotu,je održana 10. izborna konvencija Foruma mladih GO SDP-a Zadar na kojoj je izabrano novo vodstvo, javljaju iz SDP-a.

Osim članova FM SDP-a Zadar Konvenciju su uveličali mnogobrojni gosti, a nakon uvodnih pozdrava izabrano je novo vodstvo Foruma mladih SDP-a Zadar.

Nedjelja, Studeni 11, 2018 08:30

ZADAR - Pred prepunom dvoranom Gradske knjićnice Zadar Županijski odbor SDP- jučer je držao tribinu na temu "Reforma mirovinskog sustava". Nakon uvodog zlaganja predsjednice ŽO-a Renate Sabljar Dračevac, predstavljen je gost - Davorko Vidović, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje Hrvatske gospodarske komore te vanjski član Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskog sabora.

Petak, Studeni 9, 2018 18:15

GO SDP Zadar poslao je priopćenje povodom predstojećih izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora Grada Zadra. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Stranice