glazbene veceri

Četvrtak, Srpanj 22, 2010 00:00

U crkvu Sv. Donata dolazi veličanstveni projekt Valtera Dešpalja "Cellomania", ansambl čelista uz koje će nastupiti Giovanni Sollima i Monika Leskovar (violončela).

Taj jedinstveni glazbeni tandem čija kemija naprosto osvaja svirat će djela Schuberta, Bacha, Poppera, Kuljerića i drugih.

Glazbene večeri u Sv. Donatu s radošću su domaćin svim glazbenicima, a osobito članu obitelji u kojoj se rodila ideja o samim Večerima, Valteru Dešpalju.

Ponedjeljak, Srpanj 19, 2010 00:00

Glazbene večeri u Sv. Donatu sele nakratko u dvorište HAZU. Nakon crkvenih prostora, katedrale Sv. Stošije i klaustra Sv. Frane, očekuje nas koncert u predivnom ambijentu akademijine ustanove. U dvorištu HAZU nastupit će AD GLORIAM brass ansambl. Ansambl je to kojeg čine šestorica limenih puhača, članovi orkestra Opere HNK u Zagrebu, Simfonijskog orkestra HRT i Zagrebačke filharmonije. Ansambl je osnovan 1993. godine i od tada neprekidno djeluje u ponešto izmijenjenom sastavu.

sveti donat_1
Subota, Srpanj 17, 2010 00:00

Nakon Zagrebačke filharmonije i Haendelove Mesije večeras će se na 50. Glazbenim večerima u Sv. Donatu izvesti i jedna opera. 'Il signor Bruschino', komična opera Gioacchina Rossinija u jednom činu na rasporedu je u 21 sat, u klaustru Sv. Frane.

barokni
Četvrtak, Srpanj 15, 2010 00:00

Drugi koncert na 50. Glazbenim večerima u Sv. Donatu održan je u utorak u katedrali Sv. Stošije. Zadarskom katedralom odzvanjali su zvuci velebnog Haendelovog oratorija „Mesija".

Utorak, Srpanj 13, 2010 00:00

Ove godine u Zadru ovo velebno djelo slušat ćemo u izvedbi Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i Hrvatskog baroknog ansambla pod ravnanjem maestra Saše Britvića. Solisti su Marija Kuhar Šoša, sopran, Helena Lucić, mezzosopran, Dejan Vrbančić, tenor, Goran Jurić, bas, a zbor je uvježbao Luka Vukšić

50-te glazbene veceri_donat_otvorenje_4
Subota, Srpanj 10, 2010 00:00

Koncertna večer je otvorena Dešpaljevom Mobom, inače napisanom za 1. Glazbene večeri u Sv. Donatu. Skladba predstavlja glazbeni odraz narodnog običaja okupljanja oko velikih zajedničkih radova i majstorsko je ostvarenje sa, za skladatelja tipičnim tematskim, ritmičkim i harmonijskim materijalom iz hrvatskog folklora

josipovic_posjet_zadar_4
Petak, Srpanj 9, 2010 00:00

Održati 50 godina jedan festival nije lako, posebno kada je riječ o okolnostima koje povijesno nisu uvijek najsklonije umjetnicima. Na tome čestitam, kazao je Josipović

50-te glazbene veceri_donat_otvorenje_3
Petak, Srpanj 9, 2010 00:00

Na drevnom zadarskom Forumu sinoć su otvorene jubilarne 50. po redu Glazbene večeri u Sv. Donatu. Čast da dirigira prvim u nizu od 12 koncerata, koliko nas očekuje na ovogodišnjim Večerima, pripala je maestru Pavlu Dešpalju, osnivaču najstarijeg zadarskog festivala.

Zadranima i njihovim gostima prvo se obratio gradonačelnik Grada Zadra dr. Zvonimir Vrančić, a potom je Glazbene večeri u Sv. Donatu otvorenima proglasio predsjednik RH dr. sc. Ivo Josipović.

bugari
Srijeda, Srpanj 29, 2009 00:00

Glazbene večeri u sv. Donatu približavaju se kraju, a kako se nazire cilj, tako je i uzbuđenje sve veće. U crkvi sv. Donata u utorak navečer gostovao je Le Mystére de Voix Bulgares. Bugarski ansambl nastavio je niz koncerata na Glazbenim večerima u Svetom Donatu, koji nas ostavljaju bez daha.

sonate_di_rosario_
Nedjelja, Srpanj 26, 2009 00:00

U sklopu 49. Glazbenih večeri u sv. Donatu u subotu navečer je u crkvi sv. Donata održan koncert Bizzarie armoniche, ansambla koji je sastavljen od glazbenika proizašlih iz slavnog sastava 'Il giardino armonico' i najboljih talijanskih konzervatorija i akademija za ranu glazbu.

Stranice