studenti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Rujan 8, 2018 18:30

 S obzirom na to da je turistička sezona još uvijek u tijeku,  potreba za studentskom radnom snagom veća je nego u drugim periodima godine. U odnosu na prethodnu godinu, iskazane potrebe za studentima su oko 5% veće, saznajemo od Sveučilišta u Zadru koje nam je također potvrdilo kako su najpopularniji poslovi među studentima rad u  trgovinama, ugostiteljskim objektima i svim drugim djelatnostima vezanima uz turizam, dok najviše studenata radi u trgovačkim centrima.

Ponedjeljak, Rujan 3, 2018 15:33

 Novi studentski dom je u planu pa se studenti nadaju da će to možda malo poboljšati situaciju, međutim što do tada? Kakav se smještaj nudi studentima koji ne „upadnu“ u Studentski ili Đački dom, a koji prevaljuju na stotine kilometara da bi studirali u našem gradu?

U razgovoru s Maritom Katunarić, studentskom pravobraniteljicom Sveučilišta u Zadru saznali smo kako situacija s privatnim smještajem u Zadru nije loša na način da nije alarmantna, ali nije ni nešto pretjerano dobra.

Subota, Rujan 1, 2018 21:46

Prezentacijama studentskih projekata završila je treća po redu Interdisciplinarna ljetna škola Zadar 2020., koja nastaje u suradnji Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Društva arhitekata Zadra, Grada Zadra i Zadarske županije. Voditelji ljetne škole bili su izv. prof. dr. sc. Božena Krce Miočić s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru te prof. dr. sc. Tihomir Jukić i prof. dr.

Petak, Kolovoz 10, 2018 17:39

Na jesenskom roku za upis studenata na Sveučilištu u Zadru  ostalo je 449 slobodnih mjesta na redovitim studijima te 260 na izvanrednim preddiplomskim studijima. Na redovitim studijima najveći broj  namijenjen je učenicima koji su položili ispit državne mature, uz manji  broj mjesta za strane državljane i kandidate koji su maturirali prije 2010.  godine, dok je na izvanrednim studijima više mjesta ostalo za upis temeljem razredbenog postupka.

Četvrtak, Listopad 26, 2017 21:12

Visoke cijene studentskog smještaja, te izbacivanje studenata iz stanova u vrijeme ispitnih rokova, a sve u svrhu turizma, potaknuli su studente na svojevrsnu pobunu protiv nepoštenih iznajmljivača. Tako su na Facebook stranici postavili određene uvjete pod kojima iznajmljivači mogu rentati stanove.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 14:40

 Nakon brojnih natpisa u medijima o tome kako su se zadarski studenti pobunili protiv iznajmljivača stanova koji su, prema mišljenju studenata, pretjerali s cijenama smještaja, provjerili smo na Sveučilištu zbog čega u Zadru nema dovoljno prostora za studentski smješaj.

Utorak, Kolovoz 29, 2017 15:07

- Kraj je kolovoza, vrijeme kad studenti intenzivno traže smještaj, a iznajmljivači nove podstanare. Što se traži, a što i po kojoj cijeni nudi, jasno je iz sadržaja oglasa u novinama, na portalima, u raznim agencijama, na oglasnim pločama Sveučilišta u Zadru, Gradske knjižnice, studentske menze, Facebook stranici Sveučilište u Zadru... Studentima su prioriteti blizina fakulteta, cijena te napomena "da ih ne izbace već 1.

Petak, Kolovoz 25, 2017 18:38

Nakon što su sindikalisti Krešimir Sever i Vilim Ribić upozorili na iskorištavanje studenata kao jeftine radne snage te istaknuli kako treba regulirati zakon o studentskom radu na štetu nezaposlenog stanovništva provjerili smo što o tome misle predstavnici zadarskih studenata i jesu li se susreli s nezakonitostima tijekom rada uz studiranje.

Četvrtak, Srpanj 6, 2017 18:21

Od svog utemeljenja 2002. godine Sveučilište je otvorilo brojne nove studije koji korenspodiraju sa zahtjevima modernog vremena i tržišta rada, pa je tako i ove godine dostupno više atraktivnih jednopredmetnih i dvopredmetnih studija

Utorak, Svibanj 2, 2017 00:00

Udruga studenata arheologije Arheos s brojnim suradnicima po prvi put u Zadru organizirala je projekt "Jarilovo" s ciljem educiranja javnosti o staroslavenskoj/starohrvatskoj kulturi i mitologiji, njegovanju tradicije i prošlosti, pa tako i rekonstrukcije slavenskog mita o dolasku proljeća.

Stranice