studenti

Petak, Kolovoz 10, 2018 17:39

Na jesenskom roku za upis studenata na Sveučilištu u Zadru  ostalo je 449 slobodnih mjesta na redovitim studijima te 260 na izvanrednim preddiplomskim studijima. Na redovitim studijima najveći broj  namijenjen je učenicima koji su položili ispit državne mature, uz manji  broj mjesta za strane državljane i kandidate koji su maturirali prije 2010.  godine, dok je na izvanrednim studijima više mjesta ostalo za upis temeljem razredbenog postupka.

Četvrtak, Listopad 26, 2017 21:12

Visoke cijene studentskog smještaja, te izbacivanje studenata iz stanova u vrijeme ispitnih rokova, a sve u svrhu turizma, potaknuli su studente na svojevrsnu pobunu protiv nepoštenih iznajmljivača. Tako su na Facebook stranici postavili određene uvjete pod kojima iznajmljivači mogu rentati stanove.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 14:40

 Nakon brojnih natpisa u medijima o tome kako su se zadarski studenti pobunili protiv iznajmljivača stanova koji su, prema mišljenju studenata, pretjerali s cijenama smještaja, provjerili smo na Sveučilištu zbog čega u Zadru nema dovoljno prostora za studentski smješaj.

Utorak, Kolovoz 29, 2017 15:07

- Kraj je kolovoza, vrijeme kad studenti intenzivno traže smještaj, a iznajmljivači nove podstanare. Što se traži, a što i po kojoj cijeni nudi, jasno je iz sadržaja oglasa u novinama, na portalima, u raznim agencijama, na oglasnim pločama Sveučilišta u Zadru, Gradske knjižnice, studentske menze, Facebook stranici Sveučilište u Zadru... Studentima su prioriteti blizina fakulteta, cijena te napomena "da ih ne izbace već 1.

Petak, Kolovoz 25, 2017 18:38

Nakon što su sindikalisti Krešimir Sever i Vilim Ribić upozorili na iskorištavanje studenata kao jeftine radne snage te istaknuli kako treba regulirati zakon o studentskom radu na štetu nezaposlenog stanovništva provjerili smo što o tome misle predstavnici zadarskih studenata i jesu li se susreli s nezakonitostima tijekom rada uz studiranje.

Četvrtak, Srpanj 6, 2017 18:21

Od svog utemeljenja 2002. godine Sveučilište je otvorilo brojne nove studije koji korenspodiraju sa zahtjevima modernog vremena i tržišta rada, pa je tako i ove godine dostupno više atraktivnih jednopredmetnih i dvopredmetnih studija

Utorak, Svibanj 2, 2017 00:00

Udruga studenata arheologije Arheos s brojnim suradnicima po prvi put u Zadru organizirala je projekt "Jarilovo" s ciljem educiranja javnosti o staroslavenskoj/starohrvatskoj kulturi i mitologiji, njegovanju tradicije i prošlosti, pa tako i rekonstrukcije slavenskog mita o dolasku proljeća.

Utorak, Studeni 17, 2015 00:00

U ovom tjednu studenti će posjetiti i Udrugu slijepih Zadarske županije, zadarski azil, osnovne škole... U tjednu će sudjelovati 30-ak stranih studenata

ordinacija_lijecnic
Ponedjeljak, Studeni 9, 2015 00:00

Temeljem dogovora s ravnateljicom Doma zdravlja Zadarske županije, Renatom Bek, dr. med., studentice i studenti koji nisu izabrali svog liječnika mogu se prijaviti u ambulantu opće medicine kod liječnice Katarine Šestan, u ambulanti Varoš na adresi Poljana Pavla Pavlovića bb (blizu Arkade).

porin_elemental
Srijeda, Listopad 14, 2015 00:00

U Q baru u petak će se održati službena brucošijada Sveučilišta u Zadru! Nastupit će grupa Elemental i DJ Bake Junior nakon njih, a upad je besplatan. Ulazi se s narukvicom mogu se dobiti u Studentskom klubu svakog radnog dana od 9 do 21, uz predočenje x-ice.

Uoči brucošijade na terenu ŠRC Franka Lisice u 17 sati održat će se utakmica malonogometne sveučilišne lige. 

Stranice