zavod za javno zdravstvo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Listopad 9, 2017 19:27

U Hrvatskoj će se sutra, 10. listopada 25. put obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja koji Svjetska federacija za mentalno zdravlje u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom obilježava od 1992. godine s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, te kako bi države i vlade diljem svijeta potaknula na što veća ulaganja u mentalno zdravlje.

Srijeda, Rujan 13, 2017 14:10 1

Kako bi se spriječila epidemija zaraznih bolesti na poplavljenim područjima nakon što se voda povuče potrebno je poduzeti slijedeće mjere:

• Potrebno je provesti temeljito čišćenje stambenih poplavljenih prostorija, nakon povlačenja vode. Mehanički očistiti zidove i podove, ukloniti mulj i zemlju.

• Za vrijeme čišćenja obavezno koristiti zaštitna sredstva – rukavice,vodonepropusnu obuću i slično.

Subota, Listopad 1, 2016 00:00 1

Voditeljica Službe za školsku medicinu, dr. Đurđica Dragaš napominje kako je cjepivo neobavezno, ali da ga Zavod za javno zdravstvo preporuča jer djevojčice štiti od raka maternice

Petak, Srpanj 31, 2015 00:00

U ljetnim mjesecima kada krene sezona kupanja od pustih automobila mi više ne možemo prići svome radnom mjestu, kazuje Zoran Škrgatić, ravnatelj zadarskog Zavoda za javno zdravstvo smještenog na Kolovarama koji zajedno sa svojim djelatnicima početkom sezone muku muči kako bi Zavod radio nesmetano.

Petak, Ožujak 6, 2015 00:00

Zadarski Zavod za javno zdravstvo prije sedam dana raspisao je natječaj za ravnatelja. Ukoliko pobijedi aktualni ravnatelj Zoran Škrgatić, mandat će mu biti produljen po treći put.

Četvrtak, Veljača 5, 2015 00:00

Pod sloganom "Nije izvan nas" jučer je obilježen Svjetski dan borbe protiv raka, kojim se brojnim javnozdravstvenim edukativnim akcijama nastoji ukazati na važnost pozitivnog i proaktivnog pristupa u borbi protiv raka, s posebnim naglaskom na važnost redovitih preventivnih pregleda, te izbjegavanja rizičnih čimbenika u nastanku karcinoma.

Srijeda, Rujan 24, 2014 00:00

Ništa još od prodaje zgrade Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama. Naime, Upravno vijeće ZJZ još u prosincu prošle godine donijelo je odluku o pokretanju postupka prodaje njihovih nekretnina na Kolovarama čiju je vrijednost sudski vještak procijenio na 26.491.070 kuna, što će biti i početna cijena na natječaju kada se objavi.

zoran_skrgatic
Četvrtak, Svibanj 12, 2011 00:00

Trenutačno sa Županijom radimo na projektu osnivanja laboratorija za analizu maslinovog ulja kao i na nabavi plinsko-masenog kromatografa, kojim ćemo moći provoditi analizu maslinovog ulja, a koji košta oko 1,5 milijuna kuna. Naime, na području naše županije registrirano je oko 760.000 maslina, a pretpostavlja se da ih je još toliko neregistriranih, kaže Škrgatić

tigrastikomarac
Četvrtak, Veljača 3, 2011 00:00

Na klimu ne možemo utjecati, no zato apeliramo na pučanstvo da ne drže vodu u svojim okućnicama, osobito ne duže od 10 dana jer ustajala voda idealna je za razmnožavanje tigrastih komaraca, kaže dr. Šarunić Gulan

svinjska_gripa_cijepljenje
Subota, Studeni 13, 2010 00:00

Iz HZJZ-a poručuju kako će se kod cijepljenja koristiti uobičajeno sezonsko cjepivo koje se ni po čemu ne razlikuje od dosadašnjih cjepiva koja su godinama u upotrebi

Stranice