zavod za javno zdravstvo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 23, 2020 21:04

Na današnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije, Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, napomenuo je kako Zavod već drugi tjedan radi na način da su sve njegove službe i djelatnici stavljeni u službu borbe protiv korona virusa i to na način da u dvije smjene imaju organizirane službe, ali i noćna dežurstva.

Utorak, Ožujak 3, 2020 10:00

Zavod za javno zdravstvo trenutno provodi šest velikih projekata koji su financirani iz Europske unije ukupne vrijednosti oko četiri milijuna kuna. O ovim projektima razgovarali smo s Jelenom Ćosić Dukić, voditeljicom Odjela za nabavu i provedbu EU projekata.

Utorak, Veljača 26, 2019 10:48

Zavod za javno zdravstvo Zadar na svojim je službenim stranicama objavio javni poziv kojim ponovno traže kupca za poslovnu  zgradu i zemljište na Kolovarima, bivšu Polikliniku, namijenjenu za hotel. Početna kupoprodajna cijena nekretnine izgrađene prije pola stoljeća iznosi 26.491.070 kuna, a zainteresirani kupac dužan je uplatiti  jamčevinu u iznosu od 1.324.553,50 kuna.

Ponedjeljak, Veljača 4, 2019 19:15

Danas je u Zadru pod sloganom „Ja jesam i hoću“ u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Zadar i u suradnji sa zadarskom Općom  bolnicom javnozdravstvenom akcijom obilježen Svjetski dan borbe protiv raka. Kao i svake godine, 4.

Petak, Veljača 1, 2019 17:27

Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) obilježava se svakog 4. veljače širom svijeta, kako bi se podigla svijest javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju, liječenju te skrbi za oboljele.

Slogan Svjetskog dana borbe protiv raka u razdoblju 2019.-2021. glasi „Ja jesam i hoću“, koji naglašava kako svatko osobno može dati svoj doprinos i poduzeti konkretne akcije u cilju smanjenja globalnog opterećenja obolijevanja od raka.

Nedjelja, Kolovoz 19, 2018 21:16

U Hrvatskoj, kao i u cijeloj Europi, kanabis je bio glavna i najzastupljenija ilegalna droga prošle godine, amfetamini su na drugom mjestu, a među opijatima najčešće se upotrebljava heroin, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) po kojima je najviše liječenih ovisnika 2017. bilo u Zadarskoj županiji.

Najmlađa osoba koja je eksperimentirala s psihoaktivnim drogama imala je 13, a najstariji evidentirani ovisnik čak 76 godine.

Ponedjeljak, Listopad 9, 2017 19:27

U Hrvatskoj će se sutra, 10. listopada 25. put obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja koji Svjetska federacija za mentalno zdravlje u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom obilježava od 1992. godine s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, te kako bi države i vlade diljem svijeta potaknula na što veća ulaganja u mentalno zdravlje.

Srijeda, Rujan 13, 2017 14:10 1

Kako bi se spriječila epidemija zaraznih bolesti na poplavljenim područjima nakon što se voda povuče potrebno je poduzeti slijedeće mjere:

• Potrebno je provesti temeljito čišćenje stambenih poplavljenih prostorija, nakon povlačenja vode. Mehanički očistiti zidove i podove, ukloniti mulj i zemlju.

• Za vrijeme čišćenja obavezno koristiti zaštitna sredstva – rukavice,vodonepropusnu obuću i slično.

Subota, Listopad 1, 2016 00:00 1

Voditeljica Službe za školsku medicinu, dr. Đurđica Dragaš napominje kako je cjepivo neobavezno, ali da ga Zavod za javno zdravstvo preporuča jer djevojčice štiti od raka maternice

Petak, Srpanj 31, 2015 00:00

U ljetnim mjesecima kada krene sezona kupanja od pustih automobila mi više ne možemo prići svome radnom mjestu, kazuje Zoran Škrgatić, ravnatelj zadarskog Zavoda za javno zdravstvo smještenog na Kolovarama koji zajedno sa svojim djelatnicima početkom sezone muku muči kako bi Zavod radio nesmetano.

Stranice