opća bolnica zadar

Utorak, Studeni 7, 2017 11:06

U prevrtanju kombi vozila na autocesti A1, između tunela Bristovac i tunela Čelinka, u smjeru Splita, osam je osoba ozlijeđeno. Svi ozlijeđeni medicinski su zbrinuti u OB Zadar.

Na tehničkoj intervenciji bili su vatrogasci HAC-a (Tehnička jedinica Sveti Rok). Promet se odvijao otežano do 13:46 sati kada je u potpunosti normaliziran.

Petak, Studeni 3, 2017 14:17

U posljednjih mjesec dana u zadarskoj bolnici zaprimljeno je desetak pacijenata zbog trovanja gljivama, doznajemo u Općoj bolnici Zadar. Iako zadarsko područje ne obiluje gljivama, pa tako ni berba gljivama, koja je ovih dana u tijeku, nije na ovome području rasprostranjena, pacijenti koji se od trovanja gljivama liječe u Zadru najčešće su konzumirali neku od otrovnih ličkih gljiva.

Ponedjeljak, Listopad 30, 2017 15:45

Zahvaljujući donaciji Falkensteinera obnovili smo kompletan laparaskopski instrumentarij. Donacija vrijedna gotovo 300.000 kuna pomoći će nam pri obnovi laparaskopskog instrumentarija. Uz to smo dobili i dodatni aparat – insuflator. To je uređaj koji upuhuje zrak u trbušnu šupljinu kako bi se bolje moglo vidjeti što se operira. Osim toga dobili smo i različite instrumente koji su potrebni pri izvođenju operacija. Ovo nam puno znači i zahvaljujemo još jednom, rekao je dr.

Petak, Listopad 13, 2017 20:46 1

Na natječaj za šest specijalizacija kojeg je raspisala Opća bolnica Zadar stiglo je ukupno 26 prijava, a polovica prijavljenih su sa zadarskog područja.

Najveći interes za specijalizacije mladi liječnici pokazali su za otorinolaringologiju, za čiju se specijalizaciju prijavilo osam kandidata. Za specijalizaciju iz ginekologije s opstetricijom prijavilo se šest kandidata, dok je njih pet prijavilo specijalizaciju iz pedijatrije.

Petak, Listopad 13, 2017 16:15 1

Trgovački lanac Tommy d.o.o.  u Maloj gradskoj vijećnici Općoj bolnici Zadar uručio je donaciju od 40.000 kuna. Direktor korporativnih komunikacija trgovačkog lanca Tommy d.o.o. Dario Mamić naglasio je kako je tvrtka Tommy najveća kompanija u Dalmaciji po kriteriju prihoda, ali i zaposlenosti, a uz kontinuirano ulaganje u razvoj i investicije u nove projekte, koji donose radna mjesta, žele investirati i ulagati u projekte društveno-odgovornog poslovanja.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 16:09

Na prigodnoj svečanosti u predavonici Opće bolnice Zadar,  upriličeno je uručivanje pomoći u vrijednosti sto tisuća kuna, koju su  za pomoć ovoj ustanovi nakon katastrofalne poplave, prikupili gospodarstvenici Korivničko-križevačke županije. Inicijator ove plemenite akcije bila je Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Koprivnica. Goste iz Koprivnice pozdravio je  zadarski župan, Božidar Longin i poručio kako je ovo primjer da se na  muci poznaju junaci, te podsjetio:

Ponedjeljak, Rujan 4, 2017 13:13

Iako je riječ o samo 180 sati godišnje, zadarski gradonačelnik Branko Dukić zadovoljan je što može nastaviti raditi u Općoj bolnici, na odjelu kojega je dugo godina vodio prije ulaska u politiku. Naime, odluku o dodatnom radu nedavno je donijelo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kojemu je Dukić podnio zahtjev za mišljenjem tome može li, uz gradonačelničku dužnost, povremeno raditi na Odjelu ginekologije i porodiljstva.

darionakic_3
Četvrtak, Travanj 26, 2012 00:00

Ugovor je jučer potpisao dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice i poslao ga dr. Draganu Ljutiću, dekanu splitskog Medicinskog fakulteta