opća bolnica zadar

Utorak, Lipanj 19, 2018 15:54

Zdravstvo nije jeftino, ali je u Hrvatskoj dostupno - svima. Želim još naglasiti kako u zadarskoj bolnici imamo vrhunske liječnike i medicinsko osoblje, ali bolnica nije samo mjesto liječenja. Bolnica je i mjesto rađanja novoga života i stoga me izuzetno veseli što je ova donacija od 200 tisuća kuna najmjenjena upravo Odjelu za ginekologiju i opstetriciju naše bolnice - rekao je zadarski župan Božidar Longin zahvaljujući na vrijednoj donaciji.

Utorak, Svibanj 29, 2018 17:00

Na natječaj za adaptaciju zgrade službe za ginekologiju koji  je Opća bolnica Zadar raspisala prije mjesec dana javila su se dva ponuđača - Kulić Invest d.o.o. iz Vinkovaca i Inero d.o.o. iz Splita. Procijenjena vrijednost radova iznosila je 2,7 milijuna kuna, no Vinkovčani za  ovaj posao traže 4.583,205,78, odnosno 5.729,007,23 kune s PDV-om, dok  su Splićani dali ponudu za gotovo upola manji iznos - 2.662,782,78, odnosno 3.328,478,48 kuna s PDV-om.

Srijeda, Siječanj 24, 2018 11:28

Opća bolnica Zadar objavila je dugo očekivani javni natječaj za izbor izvođača radova na Rušenju postojeće zgrade i izgradnji Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, te adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju- Opće bolnice Zadar. Bespovratni novac za ovu namjenu zadarskoj bolnici dodijeljen je prije nepunih godinu dana.

Četvrtak, Prosinac 21, 2017 13:05

Opća bolnica Zadar dobila je ovih blagdana pod bor bogat dar - tvrtka LTH Metalni lijev Benkovac donirala je bolnici 150.000 kuna. Donaciju je osobno potpisao direktor LTH Metalnog lijeva Milivoj Knežević, a zahvalio mu je, u ime djelatnika bolnice, ali i svih pacijenata, ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina.

Četvrtak, Studeni 9, 2017 13:42 1

U vodovodnom sustavu Opće bolnice Zadar pronađena je opasna bakterija - legionela!

Informaciju, koja su mediji prvotno dobili putem anonimnog pisma, potvrdio je Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar, naglasivši kako bolesti nema, niti jedan pacijent nije zaražen pa nema niti opasnosti od širenja zaraze. Ipak, u OB Zadar su na oprezu.

Srijeda, Studeni 8, 2017 15:17

U predavaonici Opće bolnice Zadar potpisan je ugovor između ravnatelja dr. Željka Čuline i direktora Vodovoda Tomislava Mateka o donaciji videokolonoskopa. Ova donacija vrijedna 125 tisuća kuna, kako je rekao ravnatelj Opće bolnice, došla je nakon katastrofalne poplave koja je 11. rujna uništila dosta vrijedne medicinske opreme, a uslijed čega je upućen poziv poduzećima i donatorima za pomoć Općoj bolnici.

Utorak, Studeni 7, 2017 11:06

U prevrtanju kombi vozila na autocesti A1, između tunela Bristovac i tunela Čelinka, u smjeru Splita, osam je osoba ozlijeđeno. Svi ozlijeđeni medicinski su zbrinuti u OB Zadar.

Na tehničkoj intervenciji bili su vatrogasci HAC-a (Tehnička jedinica Sveti Rok). Promet se odvijao otežano do 13:46 sati kada je u potpunosti normaliziran.

Petak, Studeni 3, 2017 14:17

U posljednjih mjesec dana u zadarskoj bolnici zaprimljeno je desetak pacijenata zbog trovanja gljivama, doznajemo u Općoj bolnici Zadar. Iako zadarsko područje ne obiluje gljivama, pa tako ni berba gljivama, koja je ovih dana u tijeku, nije na ovome području rasprostranjena, pacijenti koji se od trovanja gljivama liječe u Zadru najčešće su konzumirali neku od otrovnih ličkih gljiva.

Ponedjeljak, Listopad 30, 2017 15:45

Zahvaljujući donaciji Falkensteinera obnovili smo kompletan laparaskopski instrumentarij. Donacija vrijedna gotovo 300.000 kuna pomoći će nam pri obnovi laparaskopskog instrumentarija. Uz to smo dobili i dodatni aparat – insuflator. To je uređaj koji upuhuje zrak u trbušnu šupljinu kako bi se bolje moglo vidjeti što se operira. Osim toga dobili smo i različite instrumente koji su potrebni pri izvođenju operacija. Ovo nam puno znači i zahvaljujemo još jednom, rekao je dr.

Petak, Listopad 13, 2017 20:46 1

Na natječaj za šest specijalizacija kojeg je raspisala Opća bolnica Zadar stiglo je ukupno 26 prijava, a polovica prijavljenih su sa zadarskog područja.

Najveći interes za specijalizacije mladi liječnici pokazali su za otorinolaringologiju, za čiju se specijalizaciju prijavilo osam kandidata. Za specijalizaciju iz ginekologije s opstetricijom prijavilo se šest kandidata, dok je njih pet prijavilo specijalizaciju iz pedijatrije.

Stranice