gradska knjiznica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Travanj 25, 2020 10:23

Obavijest o privremenom radnom vremenu Gradske knjižnice Zadar u tjednu od 27. travnja do 2. svibnja 2020.

 

Bit će otvorena samo Središnja knjižnica i to:

ponedjeljak, utorak i četvrtak: od 8:30 do 13 sati

i srijeda od 13 do 18 sati.

 

Utorak, Travanj 21, 2020 10:14

Od 23. do 28. ožujka u Gradskoj knjižnici Zadar trebala se održati 12. po redu manifestacija Zadar čita, s ovogodišnjom objedinjenom temom »kuća.« No, kao i sva ostala kulturna i druga događanja, i ova tradicionalna manifestacija zadarske Gradske knjižnice, koja je trebala uključivati brojne sudionike s područja cijele županije, morala je biti otkazana.

Srijeda, Ožujak 4, 2020 15:31

Svi oni koje zanima kako izgleda svijet gledan očima pilota iz kabine malog civilnog zrakoplova, onog velikog putničkog ili pak vojnog borbenog, prelet preko svijetski poznatih destinacija ili vlastitog dvorišta u Zadru, mogu to iskušati sve do petka na simulatorima letenja Aero kluba Zadar izloženima u atriju Gradske knjižnice i to uz stručno vođenje Ivice Stručića, voditelja sekcije virtualnog letenja u zadarskom Aero klubu.

Subota, Listopad 26, 2019 15:57

"Ulica (ne) vodi klub: demokratski i građanski potencijali navijača Hajduka", predavanje je koje je održano u punoj multumedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru u petak navečer. U predavanju doc.dr.sc. Krešimira Krole predstavljeni su rezultati istraživanja u sklopu projekta "(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja" koje je financirao Europski socijalni fond, a sudjelovao je i Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Subota, Listopad 12, 2019 14:44

"Što je demencija i kako joj poremetiti planove?", zanimljivo je predavanje kojega je jutros održala psihologinja Irena Knežević u Gradskoj knjižnici u Zadru u sklopu projekta "Pokret sreće".

Srijeda, Listopad 2, 2019 16:20

I ove školske godine petnaestak učenika iz Osnovne škole Krune Krstića i Osnovne škole Petra Preradovića moći će koristiti pomoć mentora pri svladavanju tehnike čitanja. Naime, tijekom listopada Gradska knjižnica Zadar prima prijave učenika iz ovih dviju škola koji će sudjelovati u programu Mentori za čitanje, doznajemo u Gradskoj knjižnici.

Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 13:38

U listopadu će Gradska knjižnica Zadar krenuti s već tradicionalnim programom Besplatne pomoći pri učenju učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. Riječ je o vrijednom projektu organiziranja besplatne poduke u učenju učenicima iz siromašnijih obitelji.

Petak, Rujan 20, 2019 14:40

Gradska knjižnica Zadar ove godine slavi sedamdeseti rođendan i povodom obilježavanja ove velebne brojke, organizirat će se niz programa na koje su pozvani građani Zadra od 30. rujna pa do kraja tjedna, najavljuje ravanteljica knjižnice Doroteja Kamber - Kontić istaknuvši kako će Dan knjižnice 4.

Srijeda, Rujan 18, 2019 09:49

Kako nastaju čudovišta, vukodlaci, roboti, izvanzemaljci i niz drugih neobičnih stvorenja za potrebe filmske industrije imali su se priliku upoznati učenici zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, jučer u Gradskoj knjižnici Zadar. Gost predavač bio je engleski kipar Michael White, a na programu je bilo njegovo 20 godišnje iskustvo pravljenja spomenutih likova.

Četvrtak, Kolovoz 8, 2019 15:35

Zbirka »Rukoveti ljubavi« je nešto poput lirskog dnevnika. Lijepo je ostaviti trag u vremenu u kojem smo živjeli, vjerovali, nadali se, sanjali, čekali....istaknula je profesorica hrvatskog jezika Elvira Katić, recezentica knjige novoga lica na zadarskoj književnoj sceni - Anke Zekanović. Predstavljanje je održano prekjučer u Gradskoj knjižnici Zadar, a događanju je prisustvovalo skoro stotinu uzvanika.

Stranice