gradska knjiznica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Rujan 23, 2019 13:38

U listopadu će Gradska knjižnica Zadar krenuti s već tradicionalnim programom Besplatne pomoći pri učenju učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. Riječ je o vrijednom projektu organiziranja besplatne poduke u učenju učenicima iz siromašnijih obitelji.

Petak, Rujan 20, 2019 14:40

Gradska knjižnica Zadar ove godine slavi sedamdeseti rođendan i povodom obilježavanja ove velebne brojke, organizirat će se niz programa na koje su pozvani građani Zadra od 30. rujna pa do kraja tjedna, najavljuje ravanteljica knjižnice Doroteja Kamber - Kontić istaknuvši kako će Dan knjižnice 4.

Srijeda, Rujan 18, 2019 09:49

Kako nastaju čudovišta, vukodlaci, roboti, izvanzemaljci i niz drugih neobičnih stvorenja za potrebe filmske industrije imali su se priliku upoznati učenici zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, jučer u Gradskoj knjižnici Zadar. Gost predavač bio je engleski kipar Michael White, a na programu je bilo njegovo 20 godišnje iskustvo pravljenja spomenutih likova.

Četvrtak, Kolovoz 8, 2019 15:35

Zbirka »Rukoveti ljubavi« je nešto poput lirskog dnevnika. Lijepo je ostaviti trag u vremenu u kojem smo živjeli, vjerovali, nadali se, sanjali, čekali....istaknula je profesorica hrvatskog jezika Elvira Katić, recezentica knjige novoga lica na zadarskoj književnoj sceni - Anke Zekanović. Predstavljanje je održano prekjučer u Gradskoj knjižnici Zadar, a događanju je prisustvovalo skoro stotinu uzvanika.

Srijeda, Lipanj 19, 2019 15:08

Grad Zadar, u partnerstvu s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz, te Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, provodi projekt »VR Laboratorij za mlade«, sufinanciran iz ESF-a.

Subota, Lipanj 15, 2019 16:10

Od 14. do 22. lipnja održava se ovogodišnji 3. po redu KvartArt, urbani zadarski festival koji okuplja mlade kreativce i njihove projekte kojima je namjera revitalizacija zapuštenih javnih prostora, novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova, kao i promoviranje urbane kulture i popularizacija mladenačke umjetnost.

Subota, Lipanj 8, 2019 15:04

Što to zapravo znači budući jestivi grad? Ne mora biti svako zemljište, svaka parcela - iznajmljena, može biti i ustupljena. Imamo primjer jednog takvog vrta u Berlinu gdje su ljudi od recikliranih materijala, posadili vrt na betonu. I to je postao vrt cijele zajednice. Onda imamo primjer jednog gradića u Velikoj Britaniji, točnije Engleskoj, pa u Havani na Kubi gdje su stanovnici počeli uzagajti hranu iz nužde - voće i povrće.

Subota, Svibanj 25, 2019 16:39

U organizaciji zadarske Osnovne škole Bartola Kašića i zahvaljujući idejnoj začetnici cijele priče, nastavnici razredne nastave - Elzi  Nadarević Baričić i prof. hrvatskog jezika i književnosti Meri Popović,  jučer poslijepodne je u dvorištu zadarske Gradske knjižnice održan  drugi po redu - Festival pripovjedanja priča i bajki za djecu.

Animatorica je bila poznata zadarska glumica Žana Bumber, a sudjelovalo je 30-tak djece od prvog do osmog razreda osnovne škole.

Utorak, Svibanj 21, 2019 11:03

Doroteja Kamber Kontić po svemu sudeći će i iduće četiri  godine voditi Gradsku knjižnicu Zadar. Na natječaj koji je  završio 3. svibnja pristigla je samo jedna prijava i to ona aktualne ravnateljice. Upravno vijeće je nakon obavljene procedure prijedlog odluke uputilo na usvajanje Gradskom vijeću koje će, nema sumnje, odluku potvrditi.

Srijeda, Svibanj 15, 2019 15:15

Nakon što su Zadrani odgovorili na anketno pitanje Udruge  Eko Zadar "Kakvu Vruljicu bi ti?" sinoć je u multimedijalnoj dvorani  Gradske knjižnice Zadar održana javna tribina na kojoj su prezentirani  rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo nešto više od 400 ispitanika.

Cilj ankete bio je saznati razloge zbog kojih Zadrani borave u jedinoj  zadarskoj zelenoj oazi izvan Poluotoka te koje bi sadržaje tamo željeli kako bi češće dolazili ili kvalitetnije provodili vrijeme.

Stranice