gradska knjiznica

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 14:20

U sklopu 4. Festivala stripa „Zbirka 74“, koji organizira  Gradska knjižnica Zadar, jučer je u ulaznom dijelu knjižnice otvorena  izložba strip-tabli Edvina Biukovića Eddyja, jednoga od najperspektivnijih crtača na hrvatskoj strip sceni, koji je nažalost prerano preminuo  1999. godine, u tridesetoj godini života. 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:46

U organizaciji Društva zadarskih Arbanasa nastavljen je bogati ovotjedni program obilježavanja blagdana Gospe Loretske, koji se  slavi u petak, 10. svibnja. Tako je u Gradskoj knjižnici Zadar Ogranku  „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima u utorak navečer upriličen prigodni program koji je započeo prikazivanjem snimateljskih zapisa pod nazivom "Šetnja Vatikanom." 

Četvrtak, Travanj 25, 2019 11:35

Udruga Eko-Zadar objavila je anketu pod nazivom „Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?“.

Srijeda, Ožujak 27, 2019 16:32

U sklopu manifestacije „Zadar čita“, koju Gradska knjižnica  Zadar ove godine organizira 11. put, u ponedjeljak je održan književni  susret s Ivanom Šojat, hrvatskom književnicom, autoricom eseja, poezije, kratkih priča, književnih prijevoda, novela i romana, čiji su naslovi  više puta nagrađivani na književnim natječajima.

Utorak, Ožujak 26, 2019 19:15

U ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar jučer je otvoreno 11. izdanje manifestacije Zadar čita. Ovo je postala uistinu tradicionalna manifestacija, koja okuplja iz godine u godinu sve veći broj sudionika, ali i budi uvijek velik interes publike. Okupljene je, u ime organizatora, pozdravila Doroteja Kamber-Kontić, ravnateljica Gradske knjižnice Zadar.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 14:24

Dječji odjel Gradske knjižnice Zadar prikupio je nekoliko  stotina slikovnica i dječjih knjiga tijekom svoje tradicionalne akcije,  održane u okviru Nacionalne kampanje „Čitaj mi!“. Do 14. ožujka trajala  je, naime, jednomjesečna akcija tijekom koje su Zadrani na Dječji odjel  knjižnice mogli donijeti slikovnice, dječje knjige, ali i društvene igre koje  im više ne trebaju, a koje će Knjižnica i ovoga puta proslijediti potrebitima.

Srijeda, Veljača 27, 2019 16:32

Gradska knjižnica Zadar uz redovnu uslugu posudbe knjiga i raznih medija uvijek nastoji građanima biti na usluzi. Organiziraju se tečajevi rada na računalu za umirovljenike, bespletne instrukcije za učenike, te razne edukacije. Upravo kroz ovo vrijeme u knjižnici su pokrenuli još jednu zanimljivu edukaciju. Postani e-građanin uz pomoć Knjižnice, poziv je svim zainteresiranima koji još ne znaju sve prednosti ovog sustava.

Utorak, Veljača 26, 2019 19:00

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar priređeno je  predstavljanje slikovnice "Priča o mudroj sovi", autorice Maje Punoš  Rebić. U ime domaćina djecu i njihove roditelje i odgojitelje pozdravila  je knjižničarka Dajana Brunac, a potom se djeci obratila sama autorica.

Nedjelja, Veljača 24, 2019 12:27 1

One su mlade, simpatične, kolegice i prijateljice - studentice  treće godine informacijskih znanosti Sveučilišta u Zadru i upravo su se  vratile sa studentske razmjene u sklopu projekta ERASMUS, pa su svoja  iskustva iz Litve odlučile podijeliti i ispričati svim zainteresiranima, jučer  prijepodne u Multimedijalnoj dvorani zadarske Gradske knjižnice.

Petak, Veljača 22, 2019 19:43

Nasilnici često nisu izgubljeni slučajevi i njihovo ponašanje moglo bi se prevenirati dobrim programom i pomoći. Oni svoje nasilje iskazuju unutar jednog uskog obiteljskog kruga ili bliskog odnosa, ljubavnog ili prijateljskog.

Stranice