gradska knjiznica

Srijeda, Prosinac 6, 2017 18:04

U Hrvatsku sam doselio 1983. godine, a živim u Turnju i kad me moji prijatelji Slovenci pitaju kako sam, kako živim i kako mi je u Hrvatskoj – ja im odgovorim kao da sam na godišnjem odmoru. I stvarno vjerujte mi, bez obzira na to koliko sam dugo već u Hrvatskoj ovdje mi je tako lijepo i toliko se dobro osjećam kao da sam na jednom dugom godišnjem odmoru – otkrio nam je jučer Jože Arzenšek voditelj slovenske sekcije Likovne kolonije.

Ponedjeljak, Studeni 20, 2017 16:19

U utorak, 21. studenoga od 10:30-11:30, u Ogranku Bili brig je otvorenje izložbe Moj grad. Na otvorenju dječjih likovnih radova djece DV Radost PO Bili brig povodom Dana grada Zadra, nastupit će vrtićke skupine Mravići i Bumbare koncertom "Mali koncert Zadru za dar".

Petak, Rujan 29, 2017 21:11

U Gradskoj knjižnici Zadar u organizaciji Foto kluba Kornat u četvrtak je održana projekcija fotografija odabranih za 22. međunarodnu izložbu „Otok i more“. Prikazane su fotografije 254 autora iz 13 zemalja, program je vodio Ante Jaša, a pokrovitelj događanja je bila Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

Srijeda, Rujan 6, 2017 10:07

U Gradskoj knjižnici Zadar u ponedjeljak je otvorena izložba slika "Nedostaješ mi" otočnih autora Isabell Franov iz Kali i Ivice Vihara iz Kukljice. Organizatorica i voditeljica događanja bila je Vesna Benić, a izložbu je službeno otvorio bivši župan Stipe Zrilić, i sam slikar.

Ponedjeljak, Studeni 14, 2016 00:00

Išli smo za tim da budu zastupljene različite teme, dakle iz područja politike, gospodarstva, društvene teme, kultura, itd, kazala je Vera Vittori

Petak, Lipanj 5, 2015 00:00

Dvije radionice na temu odnosa s vršnjacima imala su priliku proći djeca Osnovne škole Zadarski otoci u podružnici Gradske knjižnice na Bilom brigu. Na prvoj su se upoznavali s različitim osjećajima, a na drugoj su se odigravale situacije nasilnog ponašanja, fizičkog nasilja koje je učestalije kod dječaka, te izolacije iz društva koje je učestalije kod djevojčica, pojasnila je pedagoginja dječjeg vrtića Sunce Marina Šarlija Miočić.

Četvrtak, Siječanj 8, 2015 00:00

U sklopu projekta Dostava knjiga u kuću, Gradske knjižnice Zadar oslobođen je određeni dio mjesta pa se pozivaju zainteresirani da se jave ukoliko žele sudjelovati u ovom projektu.

Utorak, Listopad 14, 2014 00:00

Od sutra počinje obilježavanje manifestacije Mjesec hrvatske knjige, koja će trajati od 15. listopada do 15. studenog. Svečano otvaranje "Mjeseca hrvatske knjige 2014.", koji je ove godine tematski posvećen ljubavi, održat će ove godine u Splitu.

U programima sudjeluje 240 knjižnica iz svih hrvatskih županija, što je 20 posto više nego prošle godine.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2013 00:00

Primajući prošle godine nagradu za najbolju knjižnicu u Hrvatskoj Ivan Pehar, ravnatelj Gradske knjižnice Zadar, rekao je, među ostalim, da to prestižno priznanje obvezuje te da je motiv za još bolji i predaniji rad. A taj rad trenutačno obuhvaća planove za sljedeću godinu i nadolazeću jesen kada ispočetka kreću svi već dobro znani i popularni programi Gradske knjižnice.

Stranice