gradska knjiznica

Petak, Siječanj 18, 2019 19:15

U srijedu je u Gradskoj knjižnici Zadar predavanje "Zdravlje - klima - vrijeme" održao meteorolog Duško Kraljev. Shodno nazivu predavanja Kraljev je objašnjavao koje su poveznice vremenskih (ne)prilika na zdravlje čovjeka, osvrnuvši se posebice u kontekstu toga na klimatsku poziciju Zadarske županije kao prostora, kako je naglasio, vrlo ugodne klime.

Srijeda, Prosinac 19, 2018 20:45

U Gradskoj knjižnici Zadar održana je radionica za djecu na temu robotike te su djeca imala priliku upoznati se s Lego Mindstormom, Airblock dronom & Codeybotom.

Radionicu organizira Američki kutak Gradske knjižnice u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 13:44

Što se jelo u Rusiji nekada, tko je prvi popularizirao poznata, tradicionalna ruska jela, na koji se način pripremaju i u kojim prigodama prije svega, teme su koje su se obrađivale jučer u Gradskoj  knjižnici Zadar, u okviru predavanja "Ruska kuhinja".

Utorak, Studeni 13, 2018 13:39

Cilj ovog predavanja je upoznati studente, ali i ostale  građane, posebno zaposlenike brojnih ustanova i tvrtki, na elemente  kriznog komuniciranja na društvenim mrežama te pogreške koje se javljaju u tom procesu.

Četvrtak, Studeni 8, 2018 18:45

Udruga Roditelji u akciji – Roda, upriličila je preksinoć u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar kontroverzni film "Između nas". Redateljica Zuzana Limova iz Slovačke snimila je ovaj dokumentarac koji je podigao popriličnu prašinu u Slovačkoj. Film se zavlači iza zatvorenih vrata rodilišta gdje samo trudnice smiju ući. Tako gledatelji vide čin rađanja koji je samo rutinski posao osoblja.

Ponedjeljak, Listopad 15, 2018 13:52

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar nikada nije dosadno. Bio radni dan ili vikend, dječji smijeh, usklici i radoznala pitanja  čuju se iz svakog kutka. Tako je bilo i jučer. Neki su čitali, drugi slušali  priče koje su im pričale njihove mame ili knjižničarke, treći su se ipak  prepustili igri s mnoštvom didaktičkih igračaka koje je Odjel namijenio  za svoje najmlađe članove.

Četvrtak, Srpanj 5, 2018 22:13

U zadarskoj Gradskoj knjižnici jučer je održana svečanost uručenja majstorskih diploma obrtnicima koji su nakon uspješno položenih ispita za majstorsko zvanje ostvarili mogućnost otvaranja obrta i primanja učenika za naukovanje.

Utorak, Travanj 3, 2018 14:53

U sklopu suradnje grada Štipa te grada Zadra i Zadarske županije, u Zadru od 1. do 4. travnja 2018. godine borave ugledne makedonske znanstvenice i bibliotekarke, koje se bave promicanjem makedonskog jezika, književnosti, izdavaštva i bibliotekarstva.

Petak, Veljača 16, 2018 11:00

Gradska knjižnica Zadar u prošloj godini uprihodovala je  od upisnina i zakasnina ukupno 1.224.136,59 kuna. Od tog iznosa na  upisnine otpada 669.400 kuna, na zakasnine 518.448 kuna, a nekih 36  tisuća kuna na ostalo poput kopiranja, printanja i skeniranja. Podaci su  to iz Izvješća o radu Gradske knjižnice Zadar i financijskog izvješća za  2017. godinu.

Stranice