gradska knjiznica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 15, 2019 16:10

Od 14. do 22. lipnja održava se ovogodišnji 3. po redu KvartArt, urbani zadarski festival koji okuplja mlade kreativce i njihove projekte kojima je namjera revitalizacija zapuštenih javnih prostora, novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova, kao i promoviranje urbane kulture i popularizacija mladenačke umjetnost.

Subota, Lipanj 8, 2019 15:04

Što to zapravo znači budući jestivi grad? Ne mora biti svako zemljište, svaka parcela - iznajmljena, može biti i ustupljena. Imamo primjer jednog takvog vrta u Berlinu gdje su ljudi od recikliranih materijala, posadili vrt na betonu. I to je postao vrt cijele zajednice. Onda imamo primjer jednog gradića u Velikoj Britaniji, točnije Engleskoj, pa u Havani na Kubi gdje su stanovnici počeli uzagajti hranu iz nužde - voće i povrće.

Subota, Svibanj 25, 2019 16:39

U organizaciji zadarske Osnovne škole Bartola Kašića i zahvaljujući idejnoj začetnici cijele priče, nastavnici razredne nastave - Elzi  Nadarević Baričić i prof. hrvatskog jezika i književnosti Meri Popović,  jučer poslijepodne je u dvorištu zadarske Gradske knjižnice održan  drugi po redu - Festival pripovjedanja priča i bajki za djecu.

Animatorica je bila poznata zadarska glumica Žana Bumber, a sudjelovalo je 30-tak djece od prvog do osmog razreda osnovne škole.

Utorak, Svibanj 21, 2019 11:03

Doroteja Kamber Kontić po svemu sudeći će i iduće četiri  godine voditi Gradsku knjižnicu Zadar. Na natječaj koji je  završio 3. svibnja pristigla je samo jedna prijava i to ona aktualne ravnateljice. Upravno vijeće je nakon obavljene procedure prijedlog odluke uputilo na usvajanje Gradskom vijeću koje će, nema sumnje, odluku potvrditi.

Srijeda, Svibanj 15, 2019 15:15

Nakon što su Zadrani odgovorili na anketno pitanje Udruge  Eko Zadar "Kakvu Vruljicu bi ti?" sinoć je u multimedijalnoj dvorani  Gradske knjižnice Zadar održana javna tribina na kojoj su prezentirani  rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo nešto više od 400 ispitanika.

Cilj ankete bio je saznati razloge zbog kojih Zadrani borave u jedinoj  zadarskoj zelenoj oazi izvan Poluotoka te koje bi sadržaje tamo željeli kako bi češće dolazili ili kvalitetnije provodili vrijeme.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 14:20

U sklopu 4. Festivala stripa „Zbirka 74“, koji organizira  Gradska knjižnica Zadar, jučer je u ulaznom dijelu knjižnice otvorena  izložba strip-tabli Edvina Biukovića Eddyja, jednoga od najperspektivnijih crtača na hrvatskoj strip sceni, koji je nažalost prerano preminuo  1999. godine, u tridesetoj godini života. 

Srijeda, Svibanj 8, 2019 13:46

U organizaciji Društva zadarskih Arbanasa nastavljen je bogati ovotjedni program obilježavanja blagdana Gospe Loretske, koji se  slavi u petak, 10. svibnja. Tako je u Gradskoj knjižnici Zadar Ogranku  „Aleksandar Stipčević“ u Arbanasima u utorak navečer upriličen prigodni program koji je započeo prikazivanjem snimateljskih zapisa pod nazivom "Šetnja Vatikanom." 

Četvrtak, Travanj 25, 2019 11:35

Udruga Eko-Zadar objavila je anketu pod nazivom „Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?“.

Srijeda, Ožujak 27, 2019 16:32

U sklopu manifestacije „Zadar čita“, koju Gradska knjižnica  Zadar ove godine organizira 11. put, u ponedjeljak je održan književni  susret s Ivanom Šojat, hrvatskom književnicom, autoricom eseja, poezije, kratkih priča, književnih prijevoda, novela i romana, čiji su naslovi  više puta nagrađivani na književnim natječajima.

Utorak, Ožujak 26, 2019 19:15

U ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar jučer je otvoreno 11. izdanje manifestacije Zadar čita. Ovo je postala uistinu tradicionalna manifestacija, koja okuplja iz godine u godinu sve veći broj sudionika, ali i budi uvijek velik interes publike. Okupljene je, u ime organizatora, pozdravila Doroteja Kamber-Kontić, ravnateljica Gradske knjižnice Zadar.

Stranice