gradska knjiznica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Veljača 19, 2021 16:26

Gradska knjižnica Zadar potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. u svrhu provedbe projekta »Uključi se knjigom« s ciljem nabavke biblio-kombija.

Srijeda, Siječanj 27, 2021 15:58

Gradska knjižnica Zadar u tekućem tjednu, od 25. do 30. siječnja 2021. godine na Dječjem odjelu organizira veći broj druženja sa 101 dalmatinerom s obzirom da je prije 60 godina, precizno 25. siječnja 1961. godine, taj animirani film prvi put prikazan u kinima.

Nedjelja, Siječanj 3, 2021 16:28

Prošli ponedjeljak bio je zaista meteorološki nepogodan s olujnim udarima vjetra te je mnogim Zadranima prouzročio štetu, a srušen je između ostaloga određen broj stabala. Svejedno, pristižu nam i lijepe vijesti jer taj je dan u Gradskoj knjižnici Zadar bio izrazito »prometan«.

Petak, Studeni 20, 2020 17:17

Gradska knjižnica Zadar dobit će od grada Zadra na korištenje novi prostor unutar Providurove palače, impozantne građevine u staroj gradskoj jezgri koja se trenutno obnavlja. Radi se o nekih 200 metara kvadratnih u obliku slova L u prizemlju građevine u njezinom kutu koji gleda prema »Koloni«.

Srijeda, Studeni 11, 2020 15:15

U Gradskoj knjižnici Zadar organizirana je povodom Dana grada Zadra izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. Izložba se zove »12 u 1 za 5 do 12,« a nastala je, kako je to sročeno na facebook stranici Gradske knjižnice Zadar, kao odgovor na aktualna socijalna pitanja i događanja te osobnu odgovornost pojedinca i društva u cjelini. Izloženo je ukupno 11 radova istog broja učenika pod mentorstvom Maje Pavin Radaljac i Irene Baković Marušić.

Utorak, Studeni 3, 2020 15:30

Gradska knjižnica Zadar od ožujka ove godine redovito organizira online događanja prilagođavajući se tako popularno nazvanom »novom normalnom.«
- Budući da je epidemiološkom mjerama broj ljudi u našoj dvorani ograničen na njih petnaest okrenuli smo se online događanjima, kaže Matea Bakmaz iz Gradske knjižnice u Zadru. - Naši programi se nastavljaju kao i prije samo u virtualnoj verziji. Nastojimo nastaviti istim putem i želimo biti vidljivi prema zajednici.

Utorak, Listopad 27, 2020 16:49

U Mjesecu hrvatske knjige prigodno smo se raspitali u Gradskoj knjižnici Zadar o tome što Zadrani najviše čitaju, posebno vezano za beletristiku i publicistiku.
- Što se tiče beletristike sadržajno dominiraju romani obiteljske i kriminalističke tematike, govori Darko Blažević, voditelj smjene na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Zadar.

Nedjelja, Listopad 18, 2020 12:07

U sklopu programa proslave Dana grada Zadra jučer su u Gradskoj knjižnici predstavljene smjernice za uspostavu sudioničkog upravljanja tzv. Centrom za mlade pod egidom Zajedno za drugačiji grad.

Nedjelja, Listopad 4, 2020 12:33

Dan Gradske knjižnica Zadar uobičajeno se slavi 4. listopada, ali ove godine Knjižnica je obilježila svoj Dan u subotu, 3. listopada. Tijekom prigodnog programa dodijeljene su nagrade najkorisnicima nakon čega je uslijedio nastup glazbenog sastava Acoustic Eclectic kao poklon Knjižnice korisnicima.

Ponedjeljak, Lipanj 29, 2020 11:41

Uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, kako je potvrdila ravnateljica Gradske knjižnice Zadar, Doroteja Kamber-Kontić, od sredine lipnja je slobodan pristup knjižničnoj građi na policima Središnje knjižnice, ali i u svim njezinim ograncima.

Stranice