lokalni izbori

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Svibanj 20, 2021 11:56 2

Ričard je na sigurnom, tražena je roba, sad bi ga ljudi raščetvorili u dva dana, a Ričard je pametan čovjek, on misli na sebe. A ove šahovske poteze vuče već dugo, saznajemo od Enija Meštrovića. Naime, Ričard postoji od 2011., ovo mu je četvrta kandidatura, a kako tumači Enio, on je sad sazrio kao lik.

Srijeda, Svibanj 19, 2021 11:00

Luka Perinić voljom i željom žitelja Općine Vrsi ostaje načelnik i iduće četiri godine. U političkoj areni, Periniću se suprotstavila HDZ-ova veteranka i nekadašnja načelnica Sandra Vukić, koja nije uspjela u svojoj namjeri da ponovno zauzme čelnu poziciju u Općini Vrsi.

Utorak, Svibanj 18, 2021 10:10

Završen je prvi krug lokalnih izbora, prebrojeni su glasački listići. Od šest gradova u Zadarskoj županiji u Biogradu na Moru, Ninu, Obrovcu i Pagu izbrana je nova-stara gradska vlast, dok će birači iz Zadra i Benkovca u drugom krugu krajem svibnja na Dan državnosti odlučivati o gradonačelniku u slijedećih četiri godine.

Utorak, Svibanj 18, 2021 09:46

Na nedjeljnim lokalnim izborima u 28 općina koliko broji Zadarska županija u prvom krugu HDZ je osvojio 13 općina (Bibinje, Galovac, Novigrad, Pakoštane, Pašman, Poličnik, Preko, Privlaka, Ražanac, Starigrad, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Zemunik Donji), od čega u Sv. Filip i Jakovu i Zemuniku Donjim nisu imali protukandidata.

Utorak, Svibanj 18, 2021 09:42 1

Rezultati za Gradsko vijeće Zadra donijeli su HDZ-ovoj koalicijskoj listi najveći broj mandata, ali za formiranje buduće gradske vlasti nedostaje im tri vijećnika.

Ponedjeljak, Svibanj 17, 2021 00:24 1

Prema neslužbenim rezultatima jučerašnjih lokalnih izbora, nakon obrađenih 100 posto biračkih mjesta u drugi krug izbora za zadarskog župana idu dosadašnji župan Božidar Longin, kandidat HDZ-a i partnera HSP/SU/NS-Reformisti, koji je osvojio 43,66 posto glasova i kandidat grupe birača Ivica Žuvela s osvojenih 16,03 posto glasova, te za zadarskoga gradonačelnika kandidat HDZ-a i partnera, dosadašnji gradonačelnik Branko Dukić s osvojenih 38,47 posto glasova i Marko Vučetić, kandidat koalicije

Ponedjeljak, Svibanj 17, 2021 00:23

Izuzme li se grad Zadar, kao središte, u još pet gradova Zadarske županije (Benkovac, Biograd na Moru, Nin, Obrovac, Pag) birali su se gradonačelnici i članovi gradskih vijeća. Rezultati ovih lokalnih izbora u spomenutim gradovima pokazuju da su građani za novi mandat u tri grada birali »stare« gradonačelnike, u jednom (Benkovcu) ide se u drugi krug, a u Obrovcu su se sinoć sporo brojali glasovi, no za kandidata za gradonačelnika vodio je Ante Župan (HDZ) kao i njegova lista.

Ponedjeljak, Svibanj 17, 2021 00:16 1

Nakon objave prvih neslužbenih rezultata, u prostorijama SDP-a kandidati za gradonačelnika i župana te predstavnici stranaka koalicije Srcem za Zadar komentirali su prve rezultate.

Kandidat ove koalicije za gradonačelnika, Marko Vučetić iznimno je zadovoljan prvim rezultatima u gradu Zadru.

Ponedjeljak, Svibanj 17, 2021 00:14

Kandidat Mosta za zadarskog župana, Đani Bunja, istaknuo je kako su u stranci zadovoljni uspjehom na županijskoj razini, iako on i Rade Škarica, kandidat za zadarskog gradonačelnika, nisu ostvarili značajniji uspjeh.

Ponedjeljak, Svibanj 17, 2021 00:12

Ivica Žuvela osvojio je 21,45 posto glasova i tako ušao u drugi krug izbora s aktualnim županom Longinom.

Stranice