bozava

Petak, Kolovoz 26, 2011 00:00

Petak, Kolovoz 13, 2010 00:00

Turistička patrola Zadarskog lista nastavlja s obilaskom turističkih odredišta na otocima zadarskog arhipelaga, a sve u sklopu zajedničke akcije Zadarskog lista i TZ Zadarske županije "Biramo najuređenije mjesto, općinu i grad" turistička patrola Zadarskog lista. U njenom nastavku predstavljamo Božavu - dugootočnu oazu mira i čistog mora. Zbog svog položaja u maloj, ali sigurnoj uvali, Božava je odavna zauzela svoje mjesto na nautičkim kartama.

Petak, Lipanj 18, 2010 00:00

Cilj nam je pronaći vodu na otoku, a izvora bogatom vodom ima, kako se pretpostavlja, u božavskom polju. Bušotine su napravljene i nadamo se da ćemo uskoro biti umreženi u vlastiti vodovodni sustav, jer nam on jedino i jamči osnovu za izgradnju luksuznog hotelskog smještaja kapaciteta 500 smještajnih jedinica, naglašava Lončarević

bozava_hotelsko naselje_1
Ponedjeljak, Travanj 12, 2010 00:00

Danas na Božavi počinje s radom hotel Maxim. Ovaj hotel s četiri zvjezdice otvara se osam dana ranije nego prošle godine. I ove godine prvi gosti na Božavu dolaze iz Graza.

O samom početku turističke sezone u Božavi razgovarali smo s mr. Darkom Lončarevićem, suvlasnikom Turističkog naselja Hoteli "Božava".

adlesic2
Četvrtak, Kolovoz 21, 2008 00:00

- Vlada RH je kroz svoj program u protupožarnu zaštitu ove godine uložila 32,5 milijuna kuna, što je više od šest puta nego prošle godine i ta brojka još nije konačna jer se pokazalo da nedostaju neka sredstva. U posljednjih šest mjeseci potpisana su dva vrlo važna ugovora s BiH i Crnom Gorom o zajedničkim snagama, jer požari prelaze granicu - kazala je Adlešić

bozava6
Petak, Srpanj 11, 2008 00:00

"Imade svega, malo kuća koje žive u miru Božjemu, bez buke, automobila i tvornica. Ipak morate tu Božavu nazvati gradićem. Ta ona nije šala! Imade ulice, istinske ulice i to cimentirane. Imade i mali hotelić s vrlo dobrim komforom i povoljnim cijenama. Ta kila srdela stoji tamo 1 dinar."