ugostitelji

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 26, 2021 13:30

Iako stalni sezonci i pod normalnim okolnostima funkcioniranja turističke grane, oduvijek imaju prednost u odnosu na novopečene nezaposlenike, ne začuđuje podatak da je ove godine ova već uobičajena praksa znatno izraženija. Ne moramo posebno naglašavati kako je pojava pandemije pogodila sve sektore gospodarstva, a time narušila inače entuzijastično iščekivanje turističke sezone.

Utorak, Travanj 13, 2021 13:30

Zadrani su se polako naviknuli na strože epidemiološke mjere, koje su odlukom Stožera civilne zaštite Zadarske županije nedavno stupile na snagu. Osim privatnih okupljanja, na kojima se ni ne pomišlja na epidemiološka ograničenja i koja su izvorom velikog broja slučajeva zaraze, terase kafića i restorana još su jedno mjesto na kojem se često zaboravi na pridržavanje distance i po novom, na nošenje maske na otvorenom gdje se okuplja velik broj ljudi.

Nedjelja, Ožujak 14, 2021 11:16

Dok Zadrani svakodnevno ispijaju kavu na terasama omiljenih kafića i čini se kako se ništa bitnog nije promijenilo, brojni restorani su i dalje zatvoreni, njihove terase su prazne, a bijeli papiri sve su češći dodatak ugostiteljskih objekata u centru grada.
Provjerili smo stoga s vlasnicima poznatih zadarskih restorana što se kuha u nadolazećim danima te kako odgovaraju na izazove koje pandemija postavlja na njihove stolove.

Četvrtak, Veljača 18, 2021 11:44

Udruga Glas poduzetnika kažnjena je s 20 tisuća kuna, a njihov predsjednik Hrvoje Bujas s 10 tisuća kuna zbog okupljanja na Trgu bana Jelačića 3. veljače kada se oko pet tisuća poduzetnika i nezadovoljnih građana okupilo na mirnom prosvjedu kako bi upozorili na probleme s kojima se bore tijekom pandemije koronavirusa, ukazujući na diskriminatorne mjere Vlade RH i Stožera civilne zaštite RH te činjenicu da im se odštete i poticaji ne isplaćuju na vrijeme.

Utorak, Veljača 16, 2021 11:29

Možda zbog hladnoće, a možda i zbog činjenice da je jednostavno ljudima dosta svega...Totalno »zaključavanje«, pa onda popuštanje, pa onda malo jedno, malo drugo. U svakom slučaju, jučer prijepodne u điru po gradu, ni po čemu se zapravo nije moglo zaključiti da je došlo do popuštanja mjera i da sada i svi kafići mogu biti otvoreni i prodavati - kavu.

Petak, Siječanj 29, 2021 09:58

Djeca od petog do osmog razreda osnovne škole krenut će ponovo u škole, a dopustit će se i sportske aktivnosti, osobito one na otvorenom te individualni sportovi. Rezultat je to višednevnih promišljanja u Vladi i Stožeru oko popuštanja epidemioloških mjera nakon što se situacija u Hrvatskoj kad su u pitanju oboljeli od COVID-19 popravila. Nova pravila vrijedit će od ponedjeljka, 1.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 15:32

Vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće.

Neće biti otvorene terase, a ne omogućuje se ni opcija prodaje kave za van.

Financijska šteta

Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na ovu odluku Vlade, javlja N1.

Ponedjeljak, Siječanj 25, 2021 12:08

Na današnjoj presici Nacionalnog stožera očekuje se da će biti više govora o popuštanju epidemioloških mjera. O tome su u emisiji “U mreži Prvog” Hrvatskog radija govorili pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš, načelnik Stožera istarske županije Dino Kozlevac, predsjednik atletskog saveza Ivan Veštić i ugostitelj Dražen Biljan.

Nedjelja, Siječanj 24, 2021 12:59

Udruga Glas poduzetnika (UGP) i Nacionalna udruga ugostitelja zatražila je u subotu jednakost prava na rad za sve ugostitelje, jednokratnu isplatu poduzetnicima u ugostiteljstvu u visini od 3 posto ukupnog godišnjeg prihoda u 2019. i produljenje potpora za očuvanje radnih mjesta.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 14:36

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Vlade o jučerašnjoj objavi Nacionalne udruge ugostitelja (NUU), u kojoj se, uz pozivanje na izvore bliske Stožeru civilne zaštite, tvrdi da će se prvo otvarati hoteli, da se otvaranje restorana planira za početak ožujka, a kafića nekoliko tjedana nakon tog, uz izraženo nezadovoljstvo te udruge da se takve odluke donose bez sudjelovanja struke, Aladrović je podsjetio da trenutne epidemiološke mjere vrijede do 1.

Stranice