ugostitelji

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 29, 2021 09:58

Djeca od petog do osmog razreda osnovne škole krenut će ponovo u škole, a dopustit će se i sportske aktivnosti, osobito one na otvorenom te individualni sportovi. Rezultat je to višednevnih promišljanja u Vladi i Stožeru oko popuštanja epidemioloških mjera nakon što se situacija u Hrvatskoj kad su u pitanju oboljeli od COVID-19 popravila. Nova pravila vrijedit će od ponedjeljka, 1.

Četvrtak, Siječanj 28, 2021 15:32

Vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće.

Neće biti otvorene terase, a ne omogućuje se ni opcija prodaje kave za van.

Financijska šteta

Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na ovu odluku Vlade, javlja N1.

Ponedjeljak, Siječanj 25, 2021 12:08

Na današnjoj presici Nacionalnog stožera očekuje se da će biti više govora o popuštanju epidemioloških mjera. O tome su u emisiji “U mreži Prvog” Hrvatskog radija govorili pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš, načelnik Stožera istarske županije Dino Kozlevac, predsjednik atletskog saveza Ivan Veštić i ugostitelj Dražen Biljan.

Nedjelja, Siječanj 24, 2021 12:59

Udruga Glas poduzetnika (UGP) i Nacionalna udruga ugostitelja zatražila je u subotu jednakost prava na rad za sve ugostitelje, jednokratnu isplatu poduzetnicima u ugostiteljstvu u visini od 3 posto ukupnog godišnjeg prihoda u 2019. i produljenje potpora za očuvanje radnih mjesta.

Četvrtak, Siječanj 21, 2021 14:36

Odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice Vlade o jučerašnjoj objavi Nacionalne udruge ugostitelja (NUU), u kojoj se, uz pozivanje na izvore bliske Stožeru civilne zaštite, tvrdi da će se prvo otvarati hoteli, da se otvaranje restorana planira za početak ožujka, a kafića nekoliko tjedana nakon tog, uz izraženo nezadovoljstvo te udruge da se takve odluke donose bez sudjelovanja struke, Aladrović je podsjetio da trenutne epidemiološke mjere vrijede do 1.

Nedjelja, Siječanj 17, 2021 11:04

Ako je suditi prema onom što savjetnici sugeriraju Nacionalnom stožeru civilne zaštite, trenutne epidemiološke mjere produžit će se barem do polovice veljače, a moguće i do ožujka jer ništa ne jamči da se situacija neće pogoršati i s postojećim ograničenjima, piše u nedjelju Jutarnji list.

Utorak, Siječanj 12, 2021 17:01

Kako bi pomogao obrtnicima u uvjetima poslovanja u pandemiji covida-19, Grad Zadar održao je sastanak s predstavnicima lokalnih podružnica Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore. Sastanku je nazočilo čak petero gradskih pročelnika kako bi iznašli što adekvatniji način pomoći zadarskim obrtnicima.
Predsjednik HOK-a Zadarske županije, Stipe Knežević, kaže kako je zadovoljan sastankom jer su s Gradom uspjeli dogovoriti za njih najvažnije stvari.

Utorak, Siječanj 12, 2021 11:04

Vedran Jakominić, potpredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja i član Upravnog odbora Udruge Glas poduzetnika smatra da je sustav nakon potresa na Baniji trebao brže i bolje reagirati.

Nedjelja, Siječanj 3, 2021 16:52

U danima i tjednima dok hrvatski ugostitelji razmišljaju hoće li, dok traje mjera Nacionalnog stožera koja je stupila na snagu 28. studenog o njihovom privremenom prestanku rada, uopće biti novčano sposobni ponovno otvoriti svoje objekte kada to bude moguće, stigle su vijesti o dodjeli godišnjih turističkih priznanja Grada Zadra u akciji Nasmiješeno sunce, a među nagrađenima su i ugostitelji.

Ponedjeljak, Studeni 30, 2020 11:50

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak, uoči sastanka s poduzetnicima i ugostiteljima, da u vladi “gledaju i traže pravičan način kako pokriti sve okolnosti koje su nastupile”.

Naime, nakon sastanka u petak predstavnici vlade te poslodavaca i ugostitelja sastat će se i danas kako bi probali dogovoriti mjere pomoći dijelu gospodarstva kojem je zbog borbe protiv širenja pandemije koronavirusa “zaustavljeno” poslovanje.

Stranice