ugostitelji

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Svibanj 4, 2020 15:53

Dogovaraju se epidemiološke mjere za ugostitelje, hotelijere i privatni smještaj kako bi turistička sezona mogla početi 1. lipnja, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Subota, Travanj 25, 2020 16:28

Osim što će u trećem krugu popuštanja protupandemijskih mjera s radom moći početi ugostitelji i to samo na vanjskim terasama, od 11. svibnja moći će raditi i ugostiteljski objekti u smještajnim kapacitetima, ali samo za korisnike smještaja. U prijevodu to znači da će u hotelskom restoranu moći jesti samo hotelski gosti, dok će za ostale njegova vrata biti zatvorena.

Petak, Travanj 24, 2020 11:02

S radom bi u trećem krugu popuštanja mjera trebali početi raditi i ugostiteljski objekti. Jučerašnje informacije kažu, goste će smjeti primati samo na otvorenim terasama. Točne mjere i kako će sve to skupa izgledati tek će se doznati tako da je pitanja još puno, no na ovaj način u nepovoljan položaj su došli oni koji rade samo u zatvorenom prostoru.

Srijeda, Travanj 22, 2020 09:42

Pitanje je koliko bi se restoranima, konobama, gostionicama isplatilo raditi poštujući sve novopropisane upute epidemiologa za rad. Dok se uloži u pleksiglas, plati posebne ljude za posluživanje, posebne za naplaćivanje, dok se plati zakup javne površine za terase, za stolove s razmakom, sve to za puno manji obujam posla... Teško, govori Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, komentirajući nove upute epidemiologa pod kojima bi ugostitelji smjeli raditi.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:22

Na povratku s Dugog otoka, prije polaska trajekta iz Brbinja, putnici obično potraže osvježenje pod suncobranima pansiona Kaleb koji se nalazi u neposrednoj blizini pristaništa.

Srijeda, Kolovoz 28, 2019 13:16

Korejci jako slabo, gotovo nikako ne govore strane jezike, čak ni engleski i zato obožavaju jelovnike sa slikama. S njima se sporazumijevamo na miksu engleskog, njemačkog, francuskog i "na mote". Bila mi je baš neku večer jedna veća skupina gostiju iz Koreje i nisu znali što bi večerali, pa smo im pripremili sve domaće. Čičvardu sa sipom, hobotnice na salatu, domaće vino iz naših Ravnih kotara... Bili su oduševljeni i otkrili su mi kako to u životu nikada prije nisu probali.

Ponedjeljak, Srpanj 8, 2019 13:39

Pritišće nas Ministarstvo, pritišću nas dobavljači, pritišću nas radnici... toliko se toga nakačilo na ugostitelje, na turizam, da je situacija neizdrživa. Svoju egzistenciju jednostavno previše ljudi veže za turizam, za nas ugostitelje i struka iz dana u dan tone.

Četvrtak, Kolovoz 2, 2018 18:57

Zvonko Sutlović, čovjek koji je 42 godine radio u turističkim djelatnostima i ugostiteljstvu kao konobar i šef sale u poznatim zadarskim hotelima ogorčen je na napise u novinama u kojima se ugostitelji žale na sve i svašta. Najviše ga smeta, kaže nam, to što kukaju, a dignuli su cijene, dok njihovi radnici nemaju za život, kada dobiju plaću i plate troškove koje imaju.

Srijeda, Kolovoz 1, 2018 11:43

Dva najveća problema s kojima se mi ugostitelji susrećemo su prevelik PDV i poskupljenje cijene rada, ističe Robert Kovačević, predsjednik zadarskog Ceha ugostitelja. Uz navedene Kovačević izdvaja i druge poteškoće na koje nailaze zadarski ugostitelji, uspoređujući domaću situaciju i s onom u inozemstvu, konkretno u Francuskoj, s obzirom da je često tamo i dobro je upoznat s francuskim zakonodavstvom po tom pitanju.

Nedjelja, Srpanj 22, 2018 20:07

Ponuda spize u Zadru uvijek je aktualna tema, pogotovo kada krene sezona. Unatoč navalama pekara i objekata brze hrane, koji se (budimo iskreni) otvaraju jer je ponuda za takvima posebno izražena, Zadar i dalje pokušava balansirati i s ponudom ugostiteljskih objekata koji nude autohtonu i domaću spizu.

Stranice