zadar

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 15:15

Zadar, okolicu, ali i cijelu Hrvatsku sablaznio je novi slučaj grupnog silovanja maloljetnice u okolici Zadra te odluka suca istrage Županijskog suda u Zadru Ivana Markovića o njihovom puštanju da se brane sa slobode prije nego je djevojka saslušana.

Nedjelja, Listopad 13, 2019 12:18

Zadar je ovog vikenda domaćin 14. Simpozija Sekcije za kataraktu i refraktivnu kirurgiju Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva. Kroz edukacijski program posvećen mladim operaterima katarakte, okupljeni liječnici, medicinske sestre i tehničari raspravljat će o problemima s kojima se svakodnevno susreću u liječenju bolesnika s kataraktom.

Srijeda, Listopad 9, 2019 15:44

Promjena klime za sobom »dovela« za ovo podneblje nešto raritetnije voćke. Svoje su mjesto pod zadarskim suncem u zadnje vrijeme pronašle i biljke sklonije tropskoj klimi poput banana koje su se počele, doduše stidljivo, no postojano, sve češće viđati u gradu. Jedna od njih ukras je i na maloj zelenoj površini u Ulici sv. Vinka Paulskog. O njoj se brinu stanari ulaza i već je poprilično narasla, no na rod će ipak morati pričekati.

Srijeda, Listopad 2, 2019 18:21

Osim proloma oblaka i nevremena koje cijeli dan vreba nad Zadrom, finiš biciklističke utrke CRO RACE obilježila je i bizarna nesreća. Naime, za sada još uvijek nepoznati, akreditirani muškarac iz organizatorskih redova u jednom trenutku odlučio je preći cestu kojom su se kretali biciklisti i to od restorana Il Padrino prema rivi.

Utorak, Rujan 24, 2019 09:34 1

Zadrani se ne moraju bojati nestašice lijekova. Iako u Hrvatskoj trenutno vlada panika, jer u ljekarnama nedostaje dvjestotinjak lijekova koji se izdaju na recept, u Zadru takvih problema nema.
Kako doznajemo u zadarskim ljekarnama, zbog dobre organiziranosti, globalni problem nedostatka lijekova koji je zahvatio cijelu Europu, nije zahvatio Zadar.

Četvrtak, Rujan 19, 2019 21:38

Puštajući dim u bojama francuske trobojnice, akrobatska grupa francuskog ratnog zrakoplovstva Patrouille de France (Francuska patrola) započela je posjet 93. ZB Zemunik i kolegama iz hrvatske akro-grupe Krila Oluje. Iako se hrvatski i francuski piloti poznaju godinama te nastupaju na istim aeromitinzima, ovo je prva posjeta Patrouille de France Hrvatskoj. Krila Oluje su ih dočekala u blizini Zadra, a prelet iznad Zadarskog kanala upriličilo je ukupno 16 aviona.

Četvrtak, Rujan 19, 2019 14:59

U službeni posjet akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” danas i sutra, 19. i 20. rujna 2019. godine prvi puta je došla francuska akrobatska grupa “Patrouille de France” s 10 aviona Alpha Jet.

Tom prigodom, odradili su i zajednički prelet iznad zadarskog kanala (prvi prelet iz smjera Dikla prema Sukošanu i drugi prelet u suprotnom smjeru).

U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, danas, 19. rujna 2019. još su na rasporedu:

Četvrtak, Rujan 19, 2019 13:47

Kvizaši Zadra i cijele Hrvatske s nestrpljenjem očekuju treće izdanje Memorijala Mirka Miočića koje se održava 4., 5., i 6., listopada u Zadru. Prilika je to da pokažu svoje znanje, ali i podruže se tri dana i dobro se zabave. Stotine kvizaša i ljubitelja natjecanja u znanju već su se prijavile na individualni, ekupni ili kviz parova. Popularna novost od lani je random pub kviz. To znači da se nasumično izvlače imena svih prijavljenih i tako se formiraju ekipe.

Četvrtak, Rujan 19, 2019 09:52

Premijeru pred svojom publikom košarkaši Zadra odradili su s ocjenom odličan. Pao je snažni Euroligaš Khimki iz Moskve u jednoj pravoj košarkaškoj predstavi koja je sigurno pokazala da će Zadar ove sezone biti potpuno drukčija momčad nego što je bila ona prethodna. S devet novih igrača u rosteru domaći sastav je praktički svih 40 minuta držao konce igre i rezultata te na kraju potpuno zasluženo slavio na otvaranju šestog Zadar Basketball Tournamenta s 90:82.

Srijeda, Rujan 18, 2019 15:01
U službeni posjet akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“ u četvrtak i petak, 19. i 20. rujna 2019. godine prvi puta dolazi francuska akrobatska grupa „Patrouille de France“ s 10 aviona Alpha Jet.
 
Tom prigodom, održat će se i zajednički prelet dvaju akrobatskih grupa iznad zadarskog kanala te trenažni letovi u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku. (MORH)
 

Stranice