zadar

Nedjelja, Svibanj 26, 2019 17:08

U Hrvatskoj se danas održavaju izbori za Europski parlament, a  prema izvješću Državnog izbornog povjerenstva (DIP)  do 11.30 sati glasovalo je 9,93 posto upisanih birača. Najmanji odaziv birača zabilježen je  u Zadarskoj i Osječko-baranjskoj županiji, svega 8,82 posto, dok je najveći izlazak na birališta zabilježen u Karlovačkoj županiji - 11,36 posto.  Iako je izlaznost i ove godine skromna, ipak je veća nego prijašnjih godina, a gotovo je dvostruko veća nego na izborima 2013.

Subota, Svibanj 25, 2019 10:31

Uoči današnjeg Hoda za život u Zadru su osvanule osmrtnice "za sve žene preminule zbog lijecničkog priziva savjesti i obavljanja pobačaja u nesigurnim uvjetima", a platforma za reproduktivna prava ''Obrani PRAVO NA IZBOR'' pozvala je građanke i građane da danas obuku crveno i izađu na ulice kako bi okrenuli leđa ''klerikalnoj paradi'', javlja dnevnik.hr.

Utorak, Svibanj 7, 2019 15:04

Načelnik općine Preko Jure Brižić poslao je komentirao je odgovor ravnateljice Agencije za obalni linijski pomorski promet. Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovana gđo. Vidović, 

zahvaljujemo na odgovoru koji ste nam uputili, međutim moramo se  ponovno očitovati jer izgleda da niste u potpunosti razumjeli naše probleme niti ste svjesni stanja i adekvatnosti trajekata na liniji Zadar – Preko, a samim time ne možete ni shvatiti naše nezadovoljstvo ni zahtjeve.

Nedjelja, Svibanj 5, 2019 16:01 2
Petak, Svibanj 3, 2019 11:17

Ne tako svakidašnja priča dolazi nam iz Vrsi. Naime, obitelj  Perinić 2007. udomila je malog žutog pekinezera Tikija. Osam godina  Tiki je uživao sa svojom obitelji da bi tada, iz vedra neba, nestao. S obzirom da se kuća obitelji Perinić nalazi pored prometnice, pomislili su  da je nekako pobjegao iz dvorišta i da ga je pregazio automobil. Tuga je  bila velika, vrijeme ju je nekako zaliječilo, ali uspomene na Tikija su  uvijek ostale u srcu.

Utorak, Travanj 30, 2019 14:29

Kazalište lutaka Zadar ima novu predstavu. Zove se "Punch&Judy". Režiju i dramatizaciju potpisuje Irena Bausović Tomljanović  koja ujedno i igra u komadu, a ostalu podjelu glumaca čine Sanja Grgina, Josip Mihatov i Gabrijela Meštrović Maštruko. Predstava je inače  nastala u suradnji Irene i Sanje, a vezana je za englesku predstavu o gospodinu Punchu (op. aut. eng. punch – udariti) i njegovoj ženi Judy iz  16. stoljeća na temelju talijanske commedie dell'arte. 

Subota, Travanj 27, 2019 13:20

Jučer je na Narodnom trgu najavljen 4. Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku, a koji će se ove godine, pod geslom Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu, održati u pet hrvatskih gradova, među kojima prvi put i u Zadru.

Za zaštitu svakog ljudskog života u Osijeku i Rijeci hodat će se u subotu, 18. svibnja 2019., a u Zadru, Zagrebu i Splitu u subotu, 25. svibnja 2019.

Subota, Travanj 6, 2019 14:16

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je jučer na konferenciji za medije u Zagrebu popis od 18 igrača na koje računa za dva kvalifikacijska dvoboja za Europsko prvenstvo 2020. u kojima će naši rukometaši igrati protiv Srbije, 11. travnja u Beogradu te 14. travnja (20.30 sati) u Zadru.

Nedjelja, Ožujak 31, 2019 12:49

Frecce Tricolori, akro grupa talijanskog ratnog zrakoplovstva  ponovno dolazi u Zadar. Frecce Tricolori, po mnogima najbolja akro grupa na svijetu, niz godina održava prijateljske odnose koji su s hrvatskim  pilotima sklopljeni na aeromitinzima diljem Europe. Nakon nedavne  posjete akro grupe Krila Oluje svojim talijanskim kolegama u bazi Rivolto kraj Udina, Talijani će u četvrtak, 4. travnja uzvratiti posjet Zadru.

Nedjelja, Ožujak 3, 2019 15:05

Sinoć se u sklopu Zadarskog karnevala 2019. održao izbor najbolje pojedinačne maske. Nagrađeni su kako slijedi:

Stranice