zadar

Petak, Listopad 12, 2018 14:25

Jahta Sea Ranger u vlasništvu američkog poduzetnika, Teksašanina Jeffa Blackarda, hrvatskoj javnosti poznatog po najavljenom  ulaganju vrijednom 500 milijuna dolara u projekt "Pašman rivijera",  uplovila je jutros u ranim jutarnjim satima u Zadar, točnije na vez uz  Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Jahta Sea Ranger izgrađena 1973. godine plovi pod zastavom Malte, a u Zadar je doplovila iz Italije.

Četvrtak, Listopad 11, 2018 12:37

Zadarska Poliklinika počela je raditi punom parom.

Tijekom srpnja i kolovoza 2018. godine s radom su započele ambulante Odjela za onkologiju i nuklearnu medicinu, Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Odjela za neurologiju, te Odjela za hematologiju. U  tijeku je priprema za preseljenje i svih ostalih predviđenih odjela.

Četvrtak, Listopad 11, 2018 11:10

Peto izdanje Zadarskoga košarkaškoga turnira, koji je osmislila, utemeljila i koji sjajno provodi ovdašnja tvrtka Sport Event, nedvojbeno je bilo i najbolje klupsko predsezonsko nadmetanje u Europi. Zapravo, još od prvoga izdanja 2014. Zadarski košarkaški turnir (ili Zadar Basketball Tournament) višednevno je događanje u Dvorani Krešimira Ćosića, a svojim popratnim i zanimljivim sadržajima i u Zadru, događanje čija je reputacija neupitna.

Srijeda, Listopad 10, 2018 15:03

Najljepšom rivom na svijetu, zadarskom, jučer je prošetao  Željko Bebek u pratnji supruge Ružice. Obišao je popularne turističke  atrakcije Pozdrav Suncu i Morske orgulje, a kako 27. listopada nastupa  u dvorani Višnjik, legendarni bosanskohercegovački rock i pop pjevač  koji glazbenim vodama uspješno plovi već pola stoljeća, poručio je Zadranima da dođu i obećao nezaboravnu zabavu.

Utorak, Listopad 9, 2018 14:14

Želite li znati kako su se osjećali sudionici prvoga svjetskoga rata? kako je bilo u rovovima duž bojnih linija ili u starim na brzinu sklepanim bolnicama? Sada to možete u prvom Escape roomu koji je postavljen na zadarskoj rivi u povodu obilježavanja 100 godina od završetka prvoga svjetskoga rata, te proglašenja 2018. godine "Godinom kulture", a sve u okviru projekta „NETWORLD“, u organizaciji županijske ustanove INOVAcije.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 10:22

Već drugu godinu za redom u spomen na prerano preminulu kvizašku legendu ovih prostora i svoga velikog sugrađanina Mirka Miočića, skupina entuzijasta, koja održava pub kvizove u Zadru, organizirala je u našem gradu II. Memorijal Mirka Miočića.

Nedjelja, Listopad 7, 2018 18:38

Uskoro se privode kraju radovi na uređenju parka za pse u bivšoj vojarni Franka Lisice, u neposrednoj blizini Vodovoda. Tamo gdje je još prije nekoliko mjeseci bila trava u visini ramena, te psi i njihovi vlasnici nisu mogli kročiti unutar žicom ograđenog prostora, a o čemu smo svojevremeno i pisali, sada je počišćen, poravnat teren, koji će uskoro otvoriti vrata četveronožnim ljubimcima.

Subota, Listopad 6, 2018 09:35

Na pola moga životnog puta nađoh se u šumi gdje tama prebiva, jer noga sa staze prave zaluta. Ah, teško je reći mučninu što skriva ta šikara šumska gusta na koju i pomisao strah izaziva!

Četvrtak, Listopad 4, 2018 13:39

Zadar je grad u kojem je EVN postavio prve cijevi za plinovod u Dalmaciji. Iako u početku nije sve išlo glatko, danas je situacija zadovoljavajuća, iako bi mogla biti bolja.

Utorak, Listopad 2, 2018 11:14

Cijene nekretnina u Hrvatskoj i u rujnu su nastavile s rastom. Stanovi su, u odnosu na isti mjesec prošle godine poskupjeli više od  7 posto, a kuće za gotovo 4,5 posto.

Zadar bilježi godišnji rast cijena stanova od 12 posto i u ovom trenutku  prosječna tražena cijena za kvadrat iznosi 2.075 eura.

Stranice