zadar

Ponedjeljak, Listopad 21, 2019 19:30 1

U zadarskome noćnom klubu u nedjelju oko tri sata skupina muškaraca napala je dvojicu Amerikanaca, jednom su utvrđene lakše ozljede, a u ponedjeljak je policija izvijestila da je odmah nakon što je za to doznala počela s izvidima, ali su obojica napustila Hrvatsku i naknadno u medijima iznijela dodatne okolnosti tog događaja.

Petak, Listopad 18, 2019 17:16

Ivana Galić je pjevačica i vokalistica koja na ovdašnjoj glazbenoj sceni djeluje i podiže ljestvicu poimanja vokalne kvalitete i vokalnog izražavanja. Za nju mnogi tvrde da je jedan od ponajboljih i najsvestranijih vokala na ovim prostorima i šire. Dokaz istinskoj svjetskoj kvaliteti dolazi i od renomiranih glazbenika s kojima je surađivala.
Zadarski list imao je priliku razgovarati s Ivanom o njenom zanimljivom životu, pjevačkoj karijeri te planovima za budućnost.

Petak, Listopad 18, 2019 16:00

Zbog prvotne odluke da se mladiće osumnjičene za grupno silovanje maloljetne djevojke iz okolice Zadra, navodno u više navrata tijekom godine dana, pusti da se brane sa slobode izbilo je veliko nezadovoljstvo u javnosti, a maloljetna djevojka potpuno se sa svojom obitelji povukla u kuću te se ne pojavljuje niti u školi.

Petak, Listopad 18, 2019 10:41

Jučer i danas u Zadru se održava 34. Sastanak Europske udruge pedijatrijskih medicinskih sestara, u organizaciji Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara. Organizaciju potpisuju predsjednica Pedijatrijskog društva HUMS-a Kristina Kužnik mag.med.techn i glavna sestra Odjela za pedijatriju O.B.Zadar  Marija Ljubičić mag.med.techn. Ovaj hvale vrijedan znanstveno-stručni skup po drugi se put održava u našoj zemlji a čast organizacije pripala je Odjelu za pedijatriju OB Zadar.

Srijeda, Listopad 16, 2019 15:03

Povodom brojnih negativnih događaja vezanih uz grad Zadar, od kojih je posljednji grupno seksualno zlostavljanje maloljetnice, zbog kojih se naš grad prozvao "gradom slučajom", oglasio se i Ante Rubeša iz Akcije mladih. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Utorak, Listopad 15, 2019 10:10

Iako je astrologiji od davnina u središtu zanimanja čovjek pojedinac, njegove osobine i životna sudbina, taj se interes još u antičko doba proširio i na mnoga druga područja kojima se ljudi bave. Uz sinastriju, koja proučava ljubavni bračni, poslovni ili neki drugi odnos dvoje i više rođenih, svakako najdužu tradiciju ima mundana astrologija koja istražuje povezanost Zodijaka i događaja na Zemlji posebice onih vezanih uz politiku i ratove.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 20:46

Udruga B.a.B.e., povodom kaznene prijave protiv pet mladića iz okolice Zadra za teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu 16-godišnjakinje, ponovno ukazuje na manjkavosti i neujednačene prakse pravosuđa Republike Hrvatske te na sustavnost problema rodno uvjetovanog nasilja.

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 16:33
Reagiranje Sindikata novinara Hrvatske na izjave glasnogovornika Županijskog suda, Hrvoja Viskovića prenosimo u cijelosti.
 
Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 16:03 2

Povodom sramotnog puštanja na slobodu grupe osumnjičenika za opetovano seksualno zlostavljanje djevojčice iz okolice Zadra od strane istražnog suca Županijskog suda u Zadru oglasila se i Platforma za reproduktivna prava. Njihovo otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

PRAVDA ZA DJEVOJČICE: NEKAŽNJAVANJE ZLOČINA JE ZLOČIN!

Ponedjeljak, Listopad 14, 2019 15:45

Na puštanje na slobodu osumnjičenih za grupno i višestruko silovanje te bludne radnje na štetu maloljetnice iz okolice Zadra reagirali su i zadarski Neovisni za Hrvatsku (NHR).

Stranice