bozidar longin

Petak, Prosinac 14, 2018 14:59

Već tradicionalno uoči Božića, župan Božidar Longin u pratnji svog zamjenika Šime Mršića, pročelnice Ureda župana Marine Dujmović- Vuković i pročelnika Ivana Šimunića posjetio je franjevce Samostana svetoga Frane u Zadru gdje su ih dočekali provincijal fra Andrija Bilokapić i gvardijan fra Anselmo Stulić.

Petak, Prosinac 14, 2018 14:51

Župan Božidar Longin danas je tradicionalno uoči Božića posjetio i benediktinke samostana Svete Marije u Zadru. Uz prigodne darove župan je časnim sestrama zaželio sretan Božić, dobro zdravlje u idućoj godini te uspjeh u njihovom svakodnevnom duhovnom djelovanju.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 20:00

Naš će proračun vjerojatno doživjeti promjene u ovoj  godini. Vjerojatno ćemo ga više puta rebalansirati. Naime, jedan od  razloga jest i taj što od 1. siječnja 2019. godine, kao što znate, dolazi  do fuziranja dijela Ureda državne uprave s jedinicama lokalne samouprave, tako da trebamo osigurati plaće i pobrinuti se za poveći  broj djelatnika.

Petak, Studeni 2, 2018 22:32

S kineskim premijerom Li Keqiangom, predsjednik Vlade Plenković susreo se već tri puta u posljednje dvije godine, tijekom summita Kina+16 te na sastanku na vrhu ASEM-a (Europa i Azija) koji je održan u listopadu u Bruxellesu, a danas su razgovarali o jačanju političkih i gospodarskih odnosa, s posebnim naglaskom na kineska ulaganja u Hrvatskoj.

Petak, Studeni 2, 2018 10:14 2

Izaslanstvo Vlade RH predvođeno premijerom Plenkovićem  od danas će boraviti u višednevnom službenom posjetu Narodnoj Republici Kini. Hrvatsko izaslanstvo održat će više radnih sastanaka na najvišoj razini, a u njezinu sastavu će biti i župan Zadarske županije Božidar  Longin.

Srijeda, Listopad 31, 2018 18:30

Ovih dana ću otputovati u Kinu, što mi je velika čast jer me pozvao premijer Andrej Plenković da idem s njim i nekoliko ministara. Imamo razgovore na najvišem nivou, s predsjednikom države, predsjednikom parlamenta te s više direktora njihovih državnih poduzeća. Radi se o infrastrukturnim projektima, a o svemu ćete biti obavješteni na vrijeme, najavio je župan Božidar Longin u srijedu na 11. javnoj sjednici Kolegija župana.

Petak, Listopad 12, 2018 16:28

Ovo je eksperimentalna godina i ništa još nije savršeno, ali programi su zasigurno dobri i ovo je prilika da ih se kroz ovu godinu usavrši, da budu još bolji te da za godinu dana svi mogu krenuti s tim, rekao je u pozdravnom govoru Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, jutros prilikom posjete župana Božidara Longina i suradnika toj školi koja je u eksperimentalnom programu "Škola za život" Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Utorak, Listopad 9, 2018 15:10

Sigurnost je brend našeg turizma, a turizam je naša glavna gospodarska grana.  Upravo u tome ključnu ulogu ima hrvatska policija, svi vi, jer nitko neće doći tamo gdje nije sigurno. Nagrade koje ste primili dokaz su da ste taj posao dobro odradili i ja vam na tome zahvaljujem u ime svih građana Zadarske županije, kazao je župan Božidar Longin jučer u Maloj vijećnici Doma zadarske županije gdje je primio 12 nagrađenih zadarskih policajaca.

Nedjelja, Rujan 2, 2018 16:37

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u sutra, prvoga dana nove školske godine, područnu školu OŠ Starigrad u Tribnju Krušćici u kojoj u zadnje tri godine raste broj učenika. Tako je ove godine upisano 3 učenika u 1. razred pa je u školi sada ukupno 9 učenika. Prošle godine bilo ih je 6, pretprošle 3, dok je u školskoj godini 2015./2016. školu pohađalo samo 2 učenika.

Utorak, Srpanj 10, 2018 16:36

Ministar državne imovine Goran Marić danas je u Zadru potpisao s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem Ugovor o dodjeli na uporabu Gradu Zadru, kojim mu ovo ministarstvo  dodjeljuje nekretninu u svrhu osnivanja stalnog postava Muzejske zbirke bivšeg fašističkog talijanskog koncentracijskog logora na otoku Molatu. 

Stranice