bozidar longin

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 11:00

Župan Božidar Longin izdvojio je nekoliko događaja koji su u obilježili 2018. godinu te su od velikog značenja za Zadar, Zadarsku županiju i Hrvatsku.

Uspjeh nogometaša na Svjetskom prvenstvu i dočeci

Petak, Prosinac 21, 2018 14:32

U svečanom tonu u Velikoj vijećnici Zadarske županije uručena su priznanja poljoprivrednicima - dobitnicima priznanja na međunarodnim natjecanjima te za ovogodišnje dobitnike oznake HOP - Hrvatski otočni proizvod.

Utorak, Prosinac 18, 2018 19:15

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je jučer  Dom za starije i nemoćne osobe u Zadru. Korisnicima i osoblju zaželio  je sretne nadolazeće blagdane te puno zdravlja u novoj 2019. godini.  Ujedno je ravnatelju Marku Buljatu uručio prigodni dar – umjetničku  sliku koja će krasiti jedan od zidova u Domu.

Petak, Prosinac 14, 2018 14:59

Već tradicionalno uoči Božića, župan Božidar Longin u pratnji svog zamjenika Šime Mršića, pročelnice Ureda župana Marine Dujmović- Vuković i pročelnika Ivana Šimunića posjetio je franjevce Samostana svetoga Frane u Zadru gdje su ih dočekali provincijal fra Andrija Bilokapić i gvardijan fra Anselmo Stulić.

Petak, Prosinac 14, 2018 14:51

Župan Božidar Longin danas je tradicionalno uoči Božića posjetio i benediktinke samostana Svete Marije u Zadru. Uz prigodne darove župan je časnim sestrama zaželio sretan Božić, dobro zdravlje u idućoj godini te uspjeh u njihovom svakodnevnom duhovnom djelovanju.

Četvrtak, Studeni 15, 2018 20:00

Naš će proračun vjerojatno doživjeti promjene u ovoj  godini. Vjerojatno ćemo ga više puta rebalansirati. Naime, jedan od  razloga jest i taj što od 1. siječnja 2019. godine, kao što znate, dolazi  do fuziranja dijela Ureda državne uprave s jedinicama lokalne samouprave, tako da trebamo osigurati plaće i pobrinuti se za poveći  broj djelatnika.

Petak, Studeni 2, 2018 22:32

S kineskim premijerom Li Keqiangom, predsjednik Vlade Plenković susreo se već tri puta u posljednje dvije godine, tijekom summita Kina+16 te na sastanku na vrhu ASEM-a (Europa i Azija) koji je održan u listopadu u Bruxellesu, a danas su razgovarali o jačanju političkih i gospodarskih odnosa, s posebnim naglaskom na kineska ulaganja u Hrvatskoj.

Petak, Studeni 2, 2018 10:14 2

Izaslanstvo Vlade RH predvođeno premijerom Plenkovićem  od danas će boraviti u višednevnom službenom posjetu Narodnoj Republici Kini. Hrvatsko izaslanstvo održat će više radnih sastanaka na najvišoj razini, a u njezinu sastavu će biti i župan Zadarske županije Božidar  Longin.

Srijeda, Listopad 31, 2018 18:30

Ovih dana ću otputovati u Kinu, što mi je velika čast jer me pozvao premijer Andrej Plenković da idem s njim i nekoliko ministara. Imamo razgovore na najvišem nivou, s predsjednikom države, predsjednikom parlamenta te s više direktora njihovih državnih poduzeća. Radi se o infrastrukturnim projektima, a o svemu ćete biti obavješteni na vrijeme, najavio je župan Božidar Longin u srijedu na 11. javnoj sjednici Kolegija župana.

Petak, Listopad 12, 2018 16:28

Ovo je eksperimentalna godina i ništa još nije savršeno, ali programi su zasigurno dobri i ovo je prilika da ih se kroz ovu godinu usavrši, da budu još bolji te da za godinu dana svi mogu krenuti s tim, rekao je u pozdravnom govoru Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića, jutros prilikom posjete župana Božidara Longina i suradnika toj školi koja je u eksperimentalnom programu "Škola za život" Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Stranice