palaca cedulin

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Lipanj 20, 2015 00:00

Zapušteni prostor palače Cedulin i bivše Vojne bolnice na samom ulazu u centar grada za svega godinu dana zasjat će punim sjajem kakav taj objekt i zaslužuje.

Srijeda, Svibanj 27, 2015 00:00

Ministar kulture Berislav Šipuš jučer je s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i njegovim suradnicima razgovarao o projektima obnove i valorizacije spomeničke baštine, a potom je obišao gradilište budućeg Turističko-informativnog centra "Vrata u kulturu Grada Zadra", Centar podvodne arheologije i Muzej antičkog stakla.

Subota, Travanj 18, 2015 00:00

Ministar turizma Darko Lorencin  izrazio je zadovoljstvo projektom Vrata u kulturu grada Zadra kojim će Zadar dobiti vrijedan objekt  kao spoj kulturne baštine i Turističko-informativnog centra, čije je gradilište u palači Cedulin posjetio.

Arheologinja iz zadarskog Muzeja antičkog stakla, Nika Cohen, upoznala je ministra s poviješću i tijekom arheoloških radova u Palači Cedulin  koja bi već dogodine trebala biti Turističko-informativni centar.

Nedjelja, Ožujak 29, 2015 00:00

U palači Cedulin svako malo izviru novi nalazi, upotpunjuju se saznanja. No, ovdje nije riječ o uobičajenim nalazima koji ne bi zanimali širu javnost, dapače. Nakon što smo nedavno pisali o dosadašnjim istraživanjima i otkriću, primjerice starokršćanskog križa uklesanog u kamenu, izviru nova otkrića.

Subota, Ožujak 14, 2015 00:00

Arheološka istraživanja u Palači Cedulin su u punom jeku. Radovi su počeli 17. veljače, istraživanje vodi Muzej antičkog stakla, a voditelj je Berislav Štefanac, dipl. arheolog. Stručnu ekipu koja radi na nalazištu čine Ana Marija Eterović Borzić, Ivana Matković i Nika Coihen te student Kristijan Hazoš. Ručni iskop vrše djelatnici firme Credo d. o. o. Prije radova u samoj palači, prošle godine su provedeni radovi u susjednom dijelu.

Utorak, Listopad 2, 2012 00:00

Turističke zajednice i TIC raspolagat će s oko 550 kvadrata unutarnjeg plus 750 kvadrata vanjskog prostora što je oko 1.300 kvdratnih metara ukupno. Osim ureda ideja je da bi se u sklopu palače uredila i jedna moderna prezentacijska dvorana