zupanijska skupstina

Utorak, Svibanj 29, 2018 21:54

S ciljem da se cjelokupno područje Zadarske županije proglasi područjem slobodnim od GMO-a te na taj način zaštite i domaći  proizvođači, Jasminka Adžić Sikirić i Josip Plazibat, županijski vijećnici  Živog zida, na idućoj će sjednici Županijske skupštine tražiti da se na  dnevni red uvrsti njihov prijedlog odluke o zabrani uvođenja u okoliš genetski modificiranih biljaka i životinja za koje je izdano dopuštenje u  svrhu uzgoja.

Petak, Travanj 20, 2018 17:59

Među prvim smo županijama koje su donijele novu razvojnu strategiju, iza koje je vrlo temeljit rad stručnog tima. Pred Zadarskom županijom novi je razvojni uzlet, stabilnost i prosperitet. Naše općine i gradovi, ali i naši građani, svoje želje i ambicije mogu ostvariti samo uz pomoć snažne županije. Trebamo biti složni i uz predan rad odlučno krenuti ususret novim izazovima, čestitajući Dan Zadarske županije, 25.

Ponedjeljak, Travanj 16, 2018 19:16 1

Tematske sjednice Županijske skupštine o Gaženici, za koju je potpise prikupio Živi zid, ipak neće biti. Nakon odbijenice predsjednika Skupštine Željka Lončara, iz Živog zida poslali su priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

Četvrtak, Travanj 5, 2018 22:15

Tomislav Ivčić postumno i dr. Martin Mikecin dobitnici su nagrade Zadarske županije za životno djelo, odlučili su na sjednici vijećnici Zadarske županije. Godišnje nagrade Zadarske županije. Godišnje nagrade Zadarske županije dobit će: 93.

Četvrtak, Travanj 5, 2018 21:34

U obilju političkih sukoba, uvreda i umalo fizičkih obračuna, skoro je nezapaženo prošlo tmurno pitanje prve žene županijskog SDP-a Renate Sabljar Dračevac na Županijskoj skupštini:

- Prijete li Zadarskoj županiji višemilijunske ovrhe?

Župan Longin upitao je političku oponenticu da konkretizira o čemu je riječ, na što je dobio odgovor kako se radi o ovrhama iz zdravstvenog sektora.

Četvrtak, Travanj 5, 2018 16:57

Vijećnika Željka Šošu zanimalo je danas na Županijskoj skupštini što je s azilom za pse koji bi se trebao nalaziti na području grada Zadra, prema granici s općinom Poličnik. Župan Longin odgovorio mu je da sutra u Zadarsku županiju dolazi državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak kako bi  se riješilo pitanje zemljišta na kojem će se azil nalaziti. Oko ovog pitanja u skoroj budućnosti očekuju se prijepori.

Četvrtak, Travanj 5, 2018 15:07

Ćaća ti je lopov, j... ti mater, dio je vokabulara između županijskog vijećnika HDZ-a Nikice Čalušića i Akcije mladih Ante Rubeše koji je obilježio današnju skupštinu Zadarske županije. Verbalni ispadi u pauzi su umalo rezultirali i fizičkim sukobom između dvojice vijećnika.

Srijeda, Travanj 4, 2018 20:50

Živi zid Zadarske županije uspio je prikupiti potrebne potpise podrške za inicijativu sazivanja tematske sjednice na temu koncesije u luci Gaženica.

Ponedjeljak, Ožujak 26, 2018 14:48

Neovisni za Hrvatsku osnovali su klub vijećnika NHR-a u Županijskoj skupštini Zadarske županije.

Predsjednik kluba je Dalibor Barešić, a članovi su Dario Perković, Mladen Mestrović i Stipe Bjeliš.

Četvrtak, Veljača 8, 2018 21:49

Vijećnik MODES-a Rudolf Dvorski na Aktualnom satu Županijske skupštine je rekao kako je dobio informaciju da je Zadarska županija prije određenog vremena isplatila ogromnu odštetu jednoj vijećnici.

Stranice