zupanijska skupstina

Srijeda, Ožujak 13, 2019 16:41 1

"Nastavak nastavka" županijske sjednice održat će se u ponedjeljak u 12 sati.  Možda bude treća sreća pa taj put župan uspije odgovoriti na vijećnička  pitanja i razmotre se 22 točke koliko ih je predviđeno dnevnim redom.

Vezano uz drugo otkazivanje sjednice putem priopćenja javila se Marjana Botić iz Akcije mladih

"Vladajući uopće nisu svjesni da su oni odgovorni za nerad i nered  Županijske skupštine Zadarske županije.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 13:05

Nastavak Sjednice Županijske skupštine Zadarske županije koja je prije tjedan dana prekinuta, danas je ponovno prekinut već nakon pola sata jer su je napustili oporbeni vijećnici te srušili kvorum. Određena je stanka od sat vremena.

U vijećnici je ostao 21 vijećnik, a za kvorum su potrebna 22. Ante Rubeša iz Akcije mladih s vrata je viknuo da će se vratiti on ako se pojavi "ovaj njihov".

Srijeda, Ožujak 6, 2019 10:21

Nakon podnošenja ostavki i poništenja natječaja za ravnatelja Županijske uprave za ceste, Upravno vijeće  ovoga tjedna donosi   odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja. Kako saznajemo u UV-u,  ova je točka na dnevnom redu iduće sjednice Vijeća, nakon čega će se  novi natječaj objaviti na stranicama ŽUC-a.

Ponedjeljak, Prosinac 10, 2018 18:15 2

Na 9. sjednici Županijske skupštine,  koja se održala danas, vijećnici su raspravljali o čak 38 točaka, među kojima su i one o prijedlogu proračuna Zadarske županije za 2019. godinu s prijedlogom projekcija za 2020. godinu.

Proračun Zadarske županije za 2019. godinu planiran je u iznosu od nešto više od milijarde kuna, dok projekcija za 2020. godinu iznosi 963.550.000 kuna, a za 2021. godinu 955.830.000 kuna.

Ponedjeljak, Prosinac 10, 2018 12:13

Počela je 9. sjednica Županijske skupštine na kojoj će vijećnici raspravljati o čak 38 točaka, među kojima su i one o prijedlogu proračuna Zadarske županije za 2019. godinu s prijedlogom projekcija za 2020. godinu.

Srijeda, Rujan 26, 2018 16:12

Uoči početka sjednice Županijske skupštine, vijećnici Akcije mladih održali su i  konferenciju za novinare zbog preslagivanja unutar Kluba. Marjana Botić se seli u  Županijsku skupštinu, a Kristijan Kotlar u Gradsko vijeće jer, kako je objasnio Marko  Pupić Bakrač, Marjana bolje poznaje problematiku Županije, a Kristijan je "bliži Gradu".

Srijeda, Rujan 26, 2018 15:59

Mještani Gorice na Pagu danas su pred zgradom Županije prosvjedovali zbog gradnje pretovarne stanice smeća te su novinarima objasnili kako se protive lokaciji te  da prosvjedom žele senzibilizirati javnost zbog te, kako su je nazvali, sulude ideje.  Dodali su kako  se nadaju da će u tome i uspjeti.

U Gorici bi se naime, trebalo smeće pretovarivati iz manjih kamiona u veće.

Srijeda, Kolovoz 8, 2018 16:00

Osnivanja radničkih vijeća u županijskim ustanovama i trgovačkim društvima izazvat će političke turbulencije između partnera na vlasti, HDZ-a i NHR-a. Naime, ovoga je petka započelo osnivanje radničkih vijeća po županijskim ustanovama i trgovačkim društvima, no koliko god je to vijest važna radnicima, ujedno će predstavljati i uteg u funkcioniranju koalicijskih partnera.

Utorak, Srpanj 3, 2018 17:18

Želim znati stvarnu istinu o tome što se događa u Narodnom muzeju Zadar, pogotovo kad je riječ o zapošljavanju. Ne želim se spuštati na razinu na kojoj se o tome raspravlja na ulici jer je ovo pravo mjesto gdje o tome trebamo i moramo raspravljati. Predsjednik Muzejskog vijeća Zlatko Begonja podnio je ostavku. Također, želimo znati i sve o zapošljavanju Davida Ricova na mjesto voditelja Malog arsenala.

Utorak, Svibanj 29, 2018 21:54

S ciljem da se cjelokupno područje Zadarske županije proglasi područjem slobodnim od GMO-a te na taj način zaštite i domaći  proizvođači, Jasminka Adžić Sikirić i Josip Plazibat, županijski vijećnici  Živog zida, na idućoj će sjednici Županijske skupštine tražiti da se na  dnevni red uvrsti njihov prijedlog odluke o zabrani uvođenja u okoliš genetski modificiranih biljaka i životinja za koje je izdano dopuštenje u  svrhu uzgoja.

Stranice