zupanijska skupstina

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Srpanj 4, 2019 12:06

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine vladajući HDZ ne bi trebao imati problema s kvorumom, s obzirom da su održali sastanak sa svojim koalicijskim partnerima i zagladili odnose. Potvrđeno nam je ovo neslužbeno u HDZ-u, ali i izjavom predsjednika Županijskog odbora NHR-a, Dalibora Barešića, koji nam je prenio detalje njihove odluke.

Utorak, Lipanj 25, 2019 10:27

Jedno od pitanja na Aktualnom satu jučer održane sjednice Županijske skupštine bilo je i pitanje Vesne Sabolić iz Reformista vezano uz otočane koji su joj se požalili kako nemaju adekvatan pristup primjeren onima u većinom starijoj životnoj dobi jer  im je predalek put od trajekta do autobusa i izložen je svim vremenskim neprilikama te da autobusne linije nisu dobro usklađene,  na što joj je župan Božidar Longin odgovorio kako će sve to obići i  nastojati vidjeti o čemu se radi.

Ponedjeljak, Lipanj 24, 2019 17:41 1

Nakon što su zatražili stanku od pola sata, skupština Zadarske županije je prekinuta jer se nisu vratili vijećnici HDZ-a. Dnevni red od 42 točke, naprije je zapeo pri glasovanju o skidanju s dnevnog reda točke o prodaji zgrade na Kolovarama, kada je župan Božidar Longin rekao da ostaje pri njoj, da bi mu je glasovanjem skinuli baš, vijećnici njegovog kluba.

Subota, Lipanj 22, 2019 18:09

Članovi SDP-a Radoslava Gregov, Josip Tičić i Robert Pelicarić održali su jučer u stranačkim prostorijama konferenciju za novinare, a povod je bila, kako su rekli, činjenica da je pressica jedina mogućnost da kažu što misle o nekim problemima u Zadarskoj županiji s obzirom na to da kao županijski vijećnici tu mogućnost nemaju na mjestu gdje bi trebali imati, a to je Županijska skupština.

Utorak, Svibanj 28, 2019 17:09

Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar na jučer održanoj  sjednici otvorilo je jedinu prijavu pristiglu na natječaj za ravnatelja/icu  ove ustanove. Prijava je to aktualne v.d. ravnateljice Renate Peroš, potvrdila nam je Marina Dujmović Vuković, predsjednica UV Narodnog  muzeja Zadar.

Ponedjeljak, Travanj 22, 2019 12:46

Pred vijećnicima Skupštine Zadarske županije na sljedećoj  je sjednici odluka o prijenosu vlasništva Srednjoškolskog đačkog doma  Zadar na Medicinsku školu Ante Kuzmanića i Strukovnu školu Vice Vlatkovića. Čini se to zbog osiguravanja sredstava za obnovu Doma iz dostupnih fondova.

Srijeda, Travanj 17, 2019 02:04

Nakon što je Odbor za dodjelu javnih priznanja donio odluku da se četvorica "vatrenih" proglase počasnim građanima Zadarske županije, a riječ je o Danijelu Subašiću, Šimi Vrsaljku, Luki Modriću i Dominiku Livakoviću, na Županijskoj skupštini, koja je održana jučer, ova je odluka i potvrđena. Ipak, potvrda nagrađenih, kao ni Aktualni sat, nisu mogli proći bez primjedbi oporbe.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 16:41 1

"Nastavak nastavka" županijske sjednice održat će se u ponedjeljak u 12 sati.  Možda bude treća sreća pa taj put župan uspije odgovoriti na vijećnička  pitanja i razmotre se 22 točke koliko ih je predviđeno dnevnim redom.

Vezano uz drugo otkazivanje sjednice putem priopćenja javila se Marjana Botić iz Akcije mladih

"Vladajući uopće nisu svjesni da su oni odgovorni za nerad i nered  Županijske skupštine Zadarske županije.

Srijeda, Ožujak 13, 2019 13:05

Nastavak Sjednice Županijske skupštine Zadarske županije koja je prije tjedan dana prekinuta, danas je ponovno prekinut već nakon pola sata jer su je napustili oporbeni vijećnici te srušili kvorum. Određena je stanka od sat vremena.

U vijećnici je ostao 21 vijećnik, a za kvorum su potrebna 22. Ante Rubeša iz Akcije mladih s vrata je viknuo da će se vratiti on ako se pojavi "ovaj njihov".

Srijeda, Ožujak 6, 2019 10:21

Nakon podnošenja ostavki i poništenja natječaja za ravnatelja Županijske uprave za ceste, Upravno vijeće  ovoga tjedna donosi   odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja. Kako saznajemo u UV-u,  ova je točka na dnevnom redu iduće sjednice Vijeća, nakon čega će se  novi natječaj objaviti na stranicama ŽUC-a.

Stranice