slovenija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 19, 2020 10:47

Za Austriju i Italiju smo crvena, praktički zabranjena destinacija, Nijemcima smo zelena, sigurna turistička oaza. Za Sloveniju smo na migajućem, kratkom žutom svjetlu. Sutra je dan D, kad bi slovenska vlada trebala odlučiti hoće li nas kazniti jer smo prešli kroz crveno, ili će nam dati zeleno svjetlo.

Nedjelja, Kolovoz 16, 2020 09:43

Slovenija razmišlja o uvođenju karantene za mlade koji se vraćaju s ljetovanja u Hrvatskoj i najrizičnija su skupina za širenje koronavirusa, rekao je jučer ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

Epidemiolozi bi vladi mogli predložiti više opcija, uključujući karantenu za državljane od 15 do 35 godina koji unatoč upozorenjima odlaze u noćne klubove i slična mjesta na hrvatskom Jadranu, ne uvažavajući epidemiološke mjere i fizičku distancu, izjavio je Hojs javnoj televiziji.

Subota, Kolovoz 15, 2020 12:35

Slovenski epidemiolozi idućeg bi tjedna mogli predložiti svojoj vladi, radi ograničenja “uvoza” novih zaraza iz Hrvatske, da se obvezujuća karantena odredi samo mlađoj populaciji, naveo je u subotu ravnatelj slovenskog Instituta za javno zdravlje (NIJZ) Milan Krek.

Četvrtak, Kolovoz 13, 2020 13:51

U Sloveniji eskaliraju nagađanja da će slovenska vlada Hrvatsku staviti na “crvenu” listu epidemiološki riskantnih država, što bi značilo da turisti iz Slovenije nakon povratka kući moraju u dvotjednu karantenu, a potkrijepio ih je sinoćnji medijski nastup glasnogovornika Jelka Kacina.

Srijeda, Kolovoz 12, 2020 15:42 1

Slovenija je u srijedu zabilježila 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a vodeći mediji tvrde da je većinom riječ o uvezenim slučajevima s ljetovanja, posebno iz Hrvatske gdje borave brojni slovenski turisti.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 14:45

U Sloveniji su u zadnja 24 sata s 1607 testova potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan više nego prethodnog dana, potvrdila je u srijedu slovenska vlada.

Trenutno je hospitalizirano 14 osoba, dvije više nego prethodnog dana. Troje je  ljudi hospitaliziranih u zadnja je 24 sata otpušteno iz bolnice, ali je primljeno pet novih pacijenata zbog Covida-19.

Utorak, Srpanj 7, 2020 15:10

S 23 nova slučaja zaraze koronavirusom koji su zabilježeni u zadnja 24 sata epidemiološko stanje u Sloveniji se opasno pogoršalo te se zemlja približila manje sigurnim odredištima, ocjena je slovenskih epidemiologa i vlade.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije u Ljubljani, zemlja se sada, prema kriterijima i standardima koje je sama postavila, približila pragu epidemiološki manje sigurnih destinacija.

 

I sami na “žutu listu”

 

Subota, Srpanj 4, 2020 21:29

Iako Slovenija primjenjuje nove kontrole na granici s Hrvatskom, svi gosti iz država Europske unije mogu putovati bez problema, kao i do sada – bez problema dolaze u Hrvatsku i vraćaju se u svoje zemlje, priopćeno je u subotu iz Hrvatske udruge turizma (HTU).

Petak, Srpanj 3, 2020 15:53

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs potvrdio je u petak da Slovenija od ponoći Hrvatsku spušta sa “zelene” na “žutu listu” epidemiološki manje sigurnih država, čime se zaoštrava kontrola prilikom ulaska u Sloveniju.

Kako je pojasnio, to je učinjeno zbog pogoršanja epidemiološke slike u Hrvatskoj, ali u prvom redu zbog slovenskih državljana ili onih sa stalnim prebivalištem u Sloveniji koji su lagali  slovenskim službenim tijelima prilikom povratka u Sloveniju.

Petak, Srpanj 3, 2020 11:58

Pojedinosti odluke kojom je Hrvatska sa “zelene” liste sigurnih zemalja premještena na “žutu” bit će objavljene u petak nakon sjednice slovenske vlade, rekao je u četvrtak navečer za slovensku televiziju ministar zdravstva Tomaž Gantar.

Stranice