slovenija

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Srpanj 8, 2020 14:45

U Sloveniji su u zadnja 24 sata s 1607 testova potvrđena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan više nego prethodnog dana, potvrdila je u srijedu slovenska vlada.

Trenutno je hospitalizirano 14 osoba, dvije više nego prethodnog dana. Troje je  ljudi hospitaliziranih u zadnja je 24 sata otpušteno iz bolnice, ali je primljeno pet novih pacijenata zbog Covida-19.

Utorak, Srpanj 7, 2020 15:10

S 23 nova slučaja zaraze koronavirusom koji su zabilježeni u zadnja 24 sata epidemiološko stanje u Sloveniji se opasno pogoršalo te se zemlja približila manje sigurnim odredištima, ocjena je slovenskih epidemiologa i vlade.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije u Ljubljani, zemlja se sada, prema kriterijima i standardima koje je sama postavila, približila pragu epidemiološki manje sigurnih destinacija.

 

I sami na “žutu listu”

 

Subota, Srpanj 4, 2020 21:29

Iako Slovenija primjenjuje nove kontrole na granici s Hrvatskom, svi gosti iz država Europske unije mogu putovati bez problema, kao i do sada – bez problema dolaze u Hrvatsku i vraćaju se u svoje zemlje, priopćeno je u subotu iz Hrvatske udruge turizma (HTU).

Petak, Srpanj 3, 2020 15:53

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs potvrdio je u petak da Slovenija od ponoći Hrvatsku spušta sa “zelene” na “žutu listu” epidemiološki manje sigurnih država, čime se zaoštrava kontrola prilikom ulaska u Sloveniju.

Kako je pojasnio, to je učinjeno zbog pogoršanja epidemiološke slike u Hrvatskoj, ali u prvom redu zbog slovenskih državljana ili onih sa stalnim prebivalištem u Sloveniji koji su lagali  slovenskim službenim tijelima prilikom povratka u Sloveniju.

Petak, Srpanj 3, 2020 11:58

Pojedinosti odluke kojom je Hrvatska sa “zelene” liste sigurnih zemalja premještena na “žutu” bit će objavljene u petak nakon sjednice slovenske vlade, rekao je u četvrtak navečer za slovensku televiziju ministar zdravstva Tomaž Gantar.

Četvrtak, Srpanj 2, 2020 22:48

Slovenska vlada stavila je Hrvatsku zbog porasta dnevnog broja zaraza koronavirusom zadnjih dana na “žutu” listu epidemiološki manje sigurnih država, kazao je u četvrtak u Ljubljani vladin glasnogovornik Jelko Kacin.

Kako je pojasnio na konferenciji za novinare, tu je odluku vlada donijela u četvrtak, a mjere će stupiti na snagu u subotu u ponoć.

Hrvatska je do sada bila na slovenskoj “zelenoj” listi epidemiološki sigurnih država.

Utorak, Lipanj 30, 2020 22:37

Glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin danas je kazao da postoje uvjeravanja hrvatske strane i infektologa da će Hrvatska zatvoriti noćne lokale i diskoteke, te da Slovenija zato Hrvatsku “u ovom trenutku neće skinuti sa zelene liste” epidemiološko sigurnih država, te tako dati primjer i drugim državama u regiji.

Srijeda, Lipanj 24, 2020 14:33

U Sloveniji je u zadnja 24 sata s 1222 testa potvrđena zaraza koronavirusom kod sedmero ljudi, a nije bilo novog smrtnog slučaja među zaraženima, objavila je u srijedu slovenska vlada.

Aktivnih slučajeva zaraze trenutno je 55, u bolnici se od covida-19 liječi sedmero pacijenata, dva više nego prethodnog dana, a od toga dvoje na intenzivnom odjelu, što je jedan teže oboljeli više nego prethodnog dana.

Utorak, Svibanj 19, 2020 10:32

Slovenska vlada donijela je odluku prema kojoj zbog sličnosti epidemiološke situacije vezane uz covid-19 trenutno više nema potrebe za dosadašnjim restrikcijama prilikom ulaska u tu državu iz Hrvatske.

Petak, Svibanj 15, 2020 21:01

Po sat i pol čeka se za ulazak u Hrvatskuna graničnom prijelazu Rupa tijekom petka poslijepodne.

Kilometarske kolone vozila, mahom slovenskih registarskih oznaka, u jednom su danu prekinule skoro pa tromjesečnu pustoš na Rupi.

Rezultat je to odluke slovenske Vlade o proglašenju kraja epidemije COVID-19, koje je iznenadila mnoge, ali ne i slovenske državljane koji su već u petak pohrlili prema Hrvatskoj.

Stranice