sabor

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Rujan 1, 2020 13:58

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izvijestio je u utorak da će od srijede u Sabornici biti obvezno nošenje zaštitnih maski, u Sabornici će sjediti manji broj zastupnika, njih 41, a aktivirat će se mogućnost elektroničkog glasovanja.

Nedjelja, Srpanj 26, 2020 15:35

Saborska zastupnica dr. Renata Sabljar Dračevac održala je jučer konferenciju za medije posvećenu kako je kazano "Premijerovim mjerilima za samoizolaciju" na kojoj se osvrnula na nedavni dolazak u Sabor HSLS-ovog zastupnika Darija Hrebaka, unatoč mjerama samoizolacije.

Podsjetivši da je o ovome već bilo riječi u javnom prostoru, Sabljar Dračevac je naglasila:

Petak, Srpanj 24, 2020 11:28 1

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) smatra da je dolaskom u Sabor novoizabranog zastupnika Darija Hrebaka, iako mu je određena obavezna mjera samoizolacije, u pitanje dovedena jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve građane što je zajamčeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Bjelovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Dario Hrebak testirao se na koronavirus, nalaz je bio negativan i on je u srijedu sudjelovao na konstiturajućoj sjednici Sabora.

Ponedjeljak, Srpanj 20, 2020 15:16 1

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se danas putem facebooka objasnivši svoju odluku o nedolasku na konstituirajuću sjednicu Sabora.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

‘Samo da pojasnim neke stvari u vezi s konstituirajućom sjednicom našeg Sabora:

“Razlog da ne dođem na sjednicu nalazi se isključivo u domeni mojeg shvaćanja uloge i položaja Hrvatskog sabora – položaja neovisnosti o Predsjedniku. To je sve i to je, ujedno, i afirmativno i dobronamjerno prema Saboru.

Ponedjeljak, Srpanj 20, 2020 13:12 1

Ured predsjednika Hrvatskoga sabora u ponedjeljak prijepodne nije dobio nikakav službeni odgovor od predsjednika Republike o tome hoće li doći ili ne na konstituirajuću saborsku sjednicu koju je sazvao za srijedu, 22. srpnja, doznaje se u Uredu.

Slijedom te činjenice, u Uredu ne žele komentirati najavu predsjednika Zorana Milanovića da u srijedu neće doći u Sabor, što bi bio presedan. Naime, uvijek do sada predsjednici države dolazili su na konstituiranje Sabora.

Ponedjeljak, Srpanj 20, 2020 10:54

HDZ je uvjerljivo pobijedio na izborima za Sabor, ali nakon njih je premijer Andrej Plenković odlučio formirati parlamentarnu većinu od samo 76 zastupnika, najmanju s kojom je u samostalnoj Hrvatskoj jedna Vlada započela svoj mandat. S obzirom na to da premijer Andrej Plenković tvrdi da neće primati oporbene zastupnike, čiji bi eventualni prelazak na njegovu stranu pojačao mršavu većinu, odluka predsjednika Vlade da ne surađuje s Domovinskim pokretom odrazit će se i na rad Sabora.

Četvrtak, Srpanj 9, 2020 15:31

Premijer Andrej Plenković poručio je danas kako bi zbog okolnosti u zemlji bilo dobro da što prije parlamentarne izbore ostavimo iza sebe i prionemo na posao, zbog čega će Hrvatski sabor raditi i za vrijeme ljetne pauze.

“Smatram da je zbog svih okolnosti u kojima se nalazimo, javnozdravstvenih, financijskih i ekonomskih, dobro da što prije izbore ostavimo iza nas, da prionemo radu u interesu hrvatskih građana”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 12:07

Rezultati nedjeljnih izbora takvi su da omogućuju da deseti saziv Sabora u jednom kraćem razdoblju potvrdi novu vladu. Premijer Andrej Plenković već je uspio formirati parlamentranu većinu i još samo moraju proteći neki proceduralni rokovi kako bi Sabor mogao biti konstituiran, a potom i da zastupnici izglasaju vladu.

Utorak, Srpanj 7, 2020 12:30

Deseti saziv Sabora tek će za koji tjedan dobiti svoj pravi izgled, nakon što stranke odrede zastupnike koji će zamijeniti njihove ljude koji su osvojili mandat, ali će p(o)stati ministri ili će se opredijeliti za nastavak obnašanja dužnosti župana ili člana Europskog parlamenta. Dakle, između 20 i 30 onih koji su u nedjelju izabrani, neće ući u Sabor.

Utorak, Srpanj 7, 2020 12:12

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je jučer da već praktički ima 76 sigurnih potpisa za stvaranje vladajuće većine te naglasio da bi nova vlada mogla biti vrlo brzo izglasana u Saboru.

Stranice