sabor

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 16, 2020 17:55

Oporba je u četvrtak zatražila beskamatni moratorij na otplatu kredita i to na godinu dana u raspravi o dopunama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima predloženima kako bi građani, kojima dio primanja odlazi na ovrhe, lakše podnijeli negativne ekonomske posljedice zbog epidemije koronavirusa,

Četvrtak, Travanj 16, 2020 16:42

Saborski zastupnici u četvrtak su pozdravili Vladin prijedlog da se po modelu tri plus tri mjeseca obustavi provođenje ovrha, pri čemu oporba ističe da taj prijedlog nije „potpun“, jer ne obuhvaća ovrhe koje provode HZMO-a i poslodavci.

Utorak, Travanj 7, 2020 18:17 2

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je poručio da Vlada nema pravo i ne smije pogriješiti zato što su 'na stolu' životi naših sugrađana te istaknuo da je riječ o malo dugotrajnijoj utakmici u kojoj moraju voditi računa da bude što manje posljedica.

Utorak, Travanj 7, 2020 14:26

Sabor je u utorak u drugo saborsko čitanje uputio prijedlog dopuna Zakona o elektroničkim komunikacijama kojima bi se u borbi protiv koronavirusa ozakonilo široko praćenje mobitela građana.

Prvotno je bilo predviđeno da te zakonske izmjene donesu po hitnom postupku, no nakon niza kritika oporbe da se njima krše ljudska prava i da je previše općenit, od toga se odustalo.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 20:00

Saborska oporba u četvrtak se u raspravi o novom zakonu o otocima složila da je otocima potrebno pomoći i izjednačiti uvjete života na otocima s uvjetima na kopnu uz primjedbu da je predloženo više deklarativne naravi, "lista dobrih želja"i "PR pamflet".

Nedjelja, Kolovoz 26, 2018 19:54

Zbog neopravdanih izostanaka sa skupne saborske sjednice zastupnicima je u proteklih godinu dana naplaćeno više od 40.000 kuna kazni, od lanjskog srpnja, otkad se izostanci novčano kažnjavaju, nije bilo mjeseca da netko od zastupnika nije neopravdano izostao, najviše ih je (27) izostalo u prosincu, a najmanje (jedan) u travnju.

U srpnju, kada je Sabor zasjedao ukupno devet dana, od jednog do tri dana, neopravdano je izostalo devet zastupnika.

Srijeda, Srpanj 25, 2018 14:50 1

Porezni obveznici vole znati tko je u Saboru zaradio plaću, a tko ne bi trebao dobiti 16.000 kuna. No javnost voli znati i tko je potrošio najviše poreznog novca i na što konkretno - dnevnice, hotele, avion, režije ili nešto drugo.

Četvrtak, Ožujak 29, 2018 15:40

Odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar da se koncesija  za Gaženicu dodijeli jedinom ponuditelju, tvrtki Zadar International  Port Operations, izazvala je u četvrtak buru na sjednici saborskog Odbora za pomorstvo, a zamjerake su bile da se "projekt skuplji od Pelješkog  mosta daje na odlučivanje lokalnoj razini", te da su reference te tvrtke,  koja već ima raskinut predugovor u luci Gruž u Dubrovniku, upitne.

Ponedjeljak, Listopad 26, 2015 00:00

U ime Otočnog sabora na konferenciji će sudjelovati predsjednik udruge Denis Barić, koji će ovom prilikom predstavljati ne samo udrugu, već i Europsku federaciju malih otoka

Četvrtak, Listopad 22, 2015 00:00

Ako se stalno govori da su naši otoci veliki gospodarski, a posebno turistički potencijal, onda otočani moraju znati što ih čeka u sljedeće četiri godine od vlasti, poručuju iz Otočnog sabora

Stranice