papa franjo

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Prosinac 25, 2018 08:48 1

Papa Franjo uveo je rimokatolike u ponedjeljak u Božić, pozvavši ljude razvijenog svijeta da žive jednostavnijim, manje materijalističkim životom i osudivši duboki jaz između bogatih i siromašnih.

Franjo (82) je na šesti Božić u svome pontifikatu vodio svečanu večernju božićnu misu pred oko 10.000 ljudi u Bazilici sv. Petra.

Za blagdane je pojačana sigurnost u Vatikanu i ostalim turističkim mjestima u Rimu.

Subota, Siječanj 6, 2018 12:50
Dobar kršćanin "neće sjediti" i čekati da se stvari dogode već bi trebao činiti dobro "čak i kada se to od njega ne zatraži", rekao je papa Franjo u subotu predvodeći euharistijsko slavlje na blagdan Bogojavljenja. 
 
"Isus je sebi dopustio da ga pronađu oni koji su ga tražili, ali da bismo mi pronašli njega, moramo ustati i krenuti - ne sjediti, već riskirati; ne čekati, već krenuti", rekao je Papa.
 
Utorak, Lipanj 9, 2015 00:00

Sa susreta s papom Franjom iz Sarajeva vraćam se s osobitim doživljajem, uvodne su riječi zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića  i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije koji je proteklog vikenda  prisustvovao Papinom posjetu Sarajevu.

Doživaljaji su tim veći što je i sam zadarski nadbiskup podrijetlom iz  Bosne i Hercegovine.

Srijeda, Ožujak 20, 2013 00:00

Pomoć slabima i siromašnima i zaštita okoliša najbolja su zaštita od trijumfa smrti i uništenja, smatra papa Franjo. Homilijom je kao metafora dominirao Sveti Josip, čiji je blagdan Crkva jučer slavila

Petak, Ožujak 15, 2013 00:00

Zadatak sigurnosti je da se uskladi sa stilom pape, bez obzira na to tko je papa. Sjetimo se koliko je pravila promijenio Ivan Pavao II. svojim stilom, kaže Thomas Rosica, zamjenik glasnogovornika Svete Stolice

Srijeda, Ožujak 13, 2013 00:00

Novi poglavar Katoličke crkve papa Franjo I izašao je večeras u 20 sati i 20 minuta pred vjernike na balkon bazilike svetog Petra, zahvalio se kardinalima na izboru i pozvao vjernike da mu se prvo pridruže u molitvi za papu u miru Benedikta XVI.