branitelji

Utorak, Listopad 9, 2018 09:56

Novinar, 'oćeš li jednu pravu priču iz obrane grada, a ne ova, uvijek ista pričanja političara, zazvala me grupa hrvatskih branitelja naslonjenih na Dračevačku kulu. Tog 5. listopada 1991. na drugoj strani bojišnice, u Murvici, pripadnici 1.A satnije 112. brigade: Jure Butić, Svemir Bobanović, Ivica Prtenjača Pajo, Davor Prtenjača, Renato Vukić i Vlado Lučić, mislili su da im je taj dan posljednji u životu.

Subota, Listopad 6, 2018 09:14

 Na zadarskom Forumu ispred Arheološkog muzeja otvoren je braniteljsko-kolekcionarski sajam "Samo hrvatsko" u organizaciji braniteljske sekcije udruge Diokles iz Splita.

Utorak, Listopad 2, 2018 12:05 1

Pokloni se prolazniče! Pod hladnim kamenom tu ratnik spava, mlada krv što trebala se proliti, za Domovinu, za Hrvatsku stvoriti! U  obrani Zemunika Donjeg Dugi je pao, za svoju zemlju on život je dao! -  uklesano je na nedavno uređenom nadgrobnom spomeniku poginulog  hrvatskog dragovoljca i branitelja Domovinskog rata, Hazima Osmanagića Dugog. Kako smo već pisali, on je nakon pogibije 22.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 14:32 1

Zbog čestih upita članova i medija o prosvjedu u Vukovaru, Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Zadar, poslalo je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti.

"Po prvi put Udruga HVIDR-a Zadar neće ići na prosvjed, a išli smo na sve dosadašnje prosvjede bez razlike tko je bio na vlasti (za razliku od mnogih). Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje, prosvjed ili potpora Vladi?

Četvrtak, Kolovoz 30, 2018 11:28 1

Gradska vlast u Biogradu na Moru na zelenoj površine sa zapadne strane Gradske uprave podiže spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu iz ovog kraljevskog grada u srcu Dalmacije.

Petak, Kolovoz 3, 2018 15:57

Zadarska županija i ove će godine obilježiti godišnjicu vojno- redarstvene akcije Oluja kada slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Prema predviđenom protokolu, dan ranije, 4. kolovoza, na Gradskom groblju u Zadru polagat će se vijenci ispred Središnjeg križa, a osim predstavnika Grada, Županije, Hrvatske vojske i policije, vijence i svijeće na mjesto pijeteta za sve poginule položiti i brojne zadarske udruge Domovinskog rata.

Srijeda, Lipanj 20, 2018 17:20

 

Zadarski HGSS-ovci osiguravali su uspon na Sveto brdo i svetu misu za poginule branitelje, a nakon događaja izjavili su kako su počašćeni jer im je pružena prilika biti dio ovog događanja posvećenoga poginulim braniteljima iz Domovinskoga rata. Uz to su i citirali "Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje." 

Ponedjeljak, Svibanj 28, 2018 10:31

U ponedjeljak, 28. svibnja od 18:00-19:30, u MMD-u ili dvorištu zadarske Gradske knjižnice održava se tribina "Zdravstveni problemi hrvatskih branitelja – 22 godine kasnije". Kroz multidisciplinarni pristup obradit će se teme koje su prioritetne u prevenciji i liječenju niza bolesti kojima su branitelji podložniji. Na događaju će sudjelovati stručnjaci iz područja kardiologije, dijabetologije, psihijatrije, ortopedije, fizikalne medicine kao i iz područja liječenja kronične boli.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 11:20

U povodu 23. obljetnice osnutka 134. domobranske pukovnije na Gradskom groblju Biograd, kod centralnog križa, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, dok će se misa zadušnica održati u nedjelju 20. kolovoza, u 10:30 sati, u Župnoj crkvi sv. Stošije na biogradskom Poluotoku.

Četvrtak, Prosinac 17, 2015 00:00

Poduzet ćemo sve da se širi istina o 112. brigadi, njenim braniteljima i o Domovinskom ratu, rekao je Marko Čulina koji je ponovno jednoglasno izabran za predsjednika Udruge najstarije zadarske postrojbe

Stranice