branitelji

Srijeda, Kolovoz 7, 2019 10:10

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja i domovinske zahvalnosti Veterani 84. gardijske bojne Termiti ponovno su se ovog vikenda sjetili svog poginulog suborca Senada Župana.
Župan je kao zapovjednik voda u 2. pješačkoj satniji, junački poginuo 4. kolovoza 1995. u oslobađanju Tulovih greda. Na mjestu pogibije, Termiti su se okupili kod bijelog križa koji ne predstavlja samo spomen obilježje, nego i zavjet generacijama kako se treba braniti sloboda.

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 12:35

Razočarani činjenicom da je Zadar zaobišao projekt podizanja veteranskih centara, zadarski branitelji na sastanku županijske Koordinacije udruga Domovinskog rata donijeli su zaključak kako će od Opće  bolnice Zadar zatražiti otvaranje odjela za veterane budući da je ovih dana donijeta odluka kojom se veteranski centri otvaraju samo u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku.

Srijeda, Svibanj 29, 2019 12:49

Ministarstvo branitelja ovih je dana najavilo otvaranje veteranskih centara u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku, no ne i u Zadru, iako se to najavljivalo više puta. I bivši ministar branitelja, Predrag Matić,  još 2014. godine isticao je potrebu otvaranja ovakvih centara, osobito  nakon prosvjeda ratnih invalida u Zagrebu.

Subota, Svibanj 18, 2019 18:21

Sanja Mikleušević Pavić dobila je godišnju nagradu "Joško Martinović" za najbolju TV reportažu i to za priču koja potiče  upravo iz Zadra. Radi se o "čovjeku bez lica", hrvatskom dragovoljcu,   Hazimu Osmanagiću Dugom, koji je poginuo u obrani Zemunika, a za   kojeg su suborci jedva izborili dostojno ukopno mjesto.

HTV-ovu novinarku je nagrada jako obradovala.

Četvrtak, Svibanj 9, 2019 12:19 2

Nakon pokretanja referenduma "67 je previše", u dijelu javnosti pojavilo se niz kritika na račun veterana Domovinskog rata zbog  preko 70.000 mirovina koje im država isplaćuje. Zbog tog problema i kritike prema Vladi počele su još otkako je Europska komisija upozorila Hrvatsku da privilegira veterane Domovinskog rata, ali i članove njihovih  obitelji koje smatra povlaštenima u odnosu na ostale građane Hrvatske. 

Četvrtak, Svibanj 2, 2019 12:11

Na nedavnom sastanku Koordinacije udruga Domovinskog  rata Zadarske županije govorilo se i o jednom od najvećih problema branitelja - povećanju stope smrtnosti ove populacije. Naime, prema riječima predsjednika županijske Udruge branitelja liječenih od PTSP-a,  Jere Zuraka, ovi su podaci doista alarmantni te bi po njemu društvo hitno trebalo nešto poduzeti. 

Četvrtak, Travanj 18, 2019 11:02

Braniteljske udruge nezadovoljne su činjenicom da će Turistička zajednica Grada i ove godine turistima dijeliti prospekte na kojima  nema podataka vezanih za Domovinski rat. Kazao nam je to koordinator  braniteljskih udruga u ovom projektu, Zvonimir Pandžić, ističući kako je  i ovih dana bio na sastanku u Turističkoj zajednici Grada.

Subota, Prosinac 8, 2018 09:09

Odlukom Nadzornog odbora Udruge veterana vojne policije  sudionika Domovinskog rata Zadarske županije, novoosnovanoj podružnici Sindikata branitelja u Zadru, koja djeluje pri Teritorijalnom uredu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar, donirano je računalo.  Prvima je računalo bilo višak, a drugima dobrodošlo budući da su tek započeli s radom i nemaju sredstava za kupnju uređaja koji im je svakodnevno potreban.

Srijeda, Studeni 7, 2018 12:31

Nakon dvije godine stagnacije ponovno je reaktivirana Podružnica sindikata branitelja pri Samostalnom sindikatu Hrvatske i pod  okriljem Teritorijalnog ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske  Zadar. To je prva braniteljska sindikalna podružnica u Hrvatskoj koju je  prije dvije i pol godine inicirao Vedran Uranija, pravni povjerenik pri  Teritorijalnom uredu SSSH Zadar koja pokriva Zadarsku i Šibensko - kninsku županiju.

Ponedjeljak, Listopad 29, 2018 21:47

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja  Ivan Vukić otvorio je u petak u Sv. Filipu i Jakovu 24. tradicionalno, edukativno, sportsko, kulturno-društveno i rekreativno okupljanje hrvatskih  dragovoljaca. U Turističkom naselju Margarita Maris okupilo se oko 500  članova Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koji su se podijeljeni u 36 momčadi, mogli natjecati u malom nogometu, belotu,  briškuli i trešeti, stolnom nogometu, elektronskom pikadu, visećoj kuglani i boćanju.

Stranice