branitelji

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Ožujak 30, 2022 20:29

Presjednik RH, Zoran Milanović, danas je nazočio otkrivanju spomen-ploče i polaganju vijenaca na mjestu pogibije jedanaestorice hrvatskih branitelja na brdu Debeljak u Vrani. S njim su bile i brojne delegacije Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja te saborskog Odbora za obranu. Poginulim braniteljima počast su odali i umirovljeni general Ante Gotovina te bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

Petak, Veljača 11, 2022 09:15

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za izbor referalnih centara za braniteljske zadruge u 2022./2023. godini. Riječ je o provedbi mjera iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji namijenjenih braniteljskim zadrugama. Kao jedna od županija koje će ući u utrku za središte Regionalnog centra navodi se i Zadarska županija s obzirom da će na nacionalnoj razini djelovati tri ovakva centra.

Srijeda, Siječanj 26, 2022 12:21

Početkom godine Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Otvoreni javni poziv za financiranje/sufinanciranje obilježavanja obljetnica ratnih događanja i stradavanja te prigodnih nadnevaka vezanih za Domovinski rat u 2022. godini. Za udruge je dobro da je rok prijava ove godine produljen čak do 1. listopada tekuće godine.

Nedjelja, Siječanj 31, 2021 14:34

Budući da populacija hrvatskih branitelja stari i da je novonastala situacija prouzročena koronavirusom obilježena socijalnom izoliranošću koja može dodatno nepovoljno utjecati, razgovarali smo s Amalijom Mišlov Blagojević, voditeljicom Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja za područje Zadarske županije, o prevladavanju traume, djelovanju unutar okvira epidemioloških mjera i ostalim gorućim temama.

Subota, Prosinac 21, 2019 08:00

Nakon što je Zadarski list izvijestio o braniteljima iz Bibinja koji su nezadovoljni što Općina Bibinje nije riješila njihove zahtjeve za dodjelom zemljišta za stambeno zbrinjavanje, o čemu smo tražili komentar iz Općine, konačno smo dobili odgovor načelnika Bruna Bugarije, a koji prenosimo u cijelosti.

Petak, Prosinac 20, 2019 08:00

 Jedan od pripadnika prvih hrvatskih redarstvenika, invalid Domovinskoga rata, Neven Sorić, jučer je s još desetoricom stambeno nezbrinutih branitelja stao pred lice javnosti. Ispred bivšeg vojnog odmarališta u Bibinjama razočarani branitelji sazvali su konferenciju za novinare na kojoj su iskazali nezadovoljstvo prema institucijama države Hrvatske koje, prema njihovim riječima, ne provode Zakon o pravima hrvatskih branitelja.

Četvrtak, Studeni 14, 2019 18:00

U ponedjeljak 18.11. održava se Mimohod svjetlosti i sjećanja Vukovar - Škabrnja 1991. - Da se ne zaborave.

Četvrtak, Studeni 14, 2019 12:00

Nakon pretpremijere u Zagrebu u utorak navečer u dvorani Kazališta lutaka Zadar u organizaciji zadarske HVIDR-e prikazan je dokumentarni film o petorici zapovjednika obrane vukovarskog Sajmišta, od kojih su četvorica - Damjan Samardžić zvani Veliki Bojler, Petar Kačić zvani Srednji Bojler, Velimir Đerek zvani Sokol i Ivan Poljak zvani Sokol poginuli u borbama. Posljednji, peti zapovjednik Josip Tomašić zvani Osa, nakon pada grada 17. studenoga 1991.

Petak, Studeni 8, 2019 23:45

Svečano obilježavanje 27. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukovi i dan bojne Vukovi održano je u petak, u Gospiću. U sklopu proslave u vojarni je otvorena i spomen soba 9. gardijske brigade Vukovi. mZamjenik zapovjednika motorizirane bojne Vukovi bojnik Mario Štimac istaknuo je kako pripadnost bojni Vukovi izaziva osjećaj ponosa, ali odgovornosti prema svim postignućima 9.

Petak, Studeni 8, 2019 09:30 1

Pred samim je krajem sveobuhvatno obilježavanje vrijednog jubileja, 25. obljetnice osnutka 134. domobranske pukovnije. Iz tiska je izašao Zbornik radova »Biogradsko-benkovački kraj u Domovinskom ratu« sa znanstveno-stručnog skupa održanog u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac, 26.

Stranice