nasadi

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Srpanj 24, 2020 13:54 1

Nakon učlanjenja Gradskog groblja Zadar u grupaciju ASCE (Association of Significant Cemeteries in Europe) i međunarodni turistički projekt »European Cemeteries Route«, te predstavljanja tražilice pokojnika na web stranici tvrtke, Nasadi su htjeli obilježiti jubilej 200 godina postojanja te su osmislili mobilnu aplikaciju nazvanu »Virtualni vodič za Gradsko groblje Zadar« koja je sada dostupna na Google play platformi.

Utorak, Srpanj 14, 2020 12:25

Uz stroge epidemiološke mjere upravo je u tijeku sjednica Gradskog vijeća na kojoj je nakon izvješća resornog pročelnika Ivana Mijolovića usvojen godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu koji je iznosio oko 450 milijuna kuna, a proračunski višak je bio preko 14 milijuna kuna.

Četvrtak, Lipanj 4, 2020 11:37

Nakon što se po društvenim mrežama podijelila slika žuto-smeđe žabokrečine, koja bi trebala predstavljati jedini gradski ribnjak, odnosno fontanu u Perivoju Vladimira Nazora, radnici Nasada očistili su ribnjak i spasili sve njegove stanare koji su nakon čišćenja mogli slobodno plivati.
​Brojni građani ostali su zgroženi stanjem u kojem je bio ribnjak, a u kojem je voda bila potpuno žuta, prekrivena travom i algama, a ribice se nisu niti vidjele.

Nedjelja, Svibanj 24, 2020 17:05

Grad Rovinj ovih je dana raspisao poziv za građane koji bi htjeli unajmiti gradsku parcelu obradive zemlje za svega 50 kuna godišnje. Naime, odlučili su građanima omogućiti korištenje 65 parcela, od kojih je svaka veličine 50 četvornih metara, a na kojima mogu posaditi povrće, jagodičasto voće i/ili začinsko bilje.

Četvrtak, Svibanj 21, 2020 10:33

Iako su epidemiološke mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite popustile, gradska tvrtka Nasadi bilježi velik gubitak u poslovanju. Riječ je o pola milijuna kuna bez kojih su ostali zbog zabrane kupovanja vijenaca i cvijeća na pogrebima, ali i obustave prodaje cvijeća i zelenila u njihovom rasadniku i cvjećarnicama, što im je donijelo gubitak od 400.000 kuna. No, uslijed pandemije ostali su uskraćeni i za 100.000 kuna kojih im za održavanje javnih površina daje Grad.

Srijeda, Travanj 15, 2020 10:59

Iz zadarske gradske tvrtke Nasadi dobili smo dojavu o tome kako njihovi djelatnici koji rade na ukopima moraju grobove otvarati vlastoručno s lopatama, motikama i krampovima samo zato što rukovodstvo tvrtke još uvijek nije popravilo bager koji služi u te svrhe. Ovakva se situacija, prema riječima grobara, jako odražava na njihovo zdravlje te dio njih navodno razmišlja o odlasku.

Utorak, Ožujak 24, 2020 13:23 1

Zbog opasnosti od koronavirusa zadarska komunalna tvrtka Nasadi uvela je još restriktivnije mjere za ukop pokojnika. Naime, u cilju maksimalne zaštite obitelji i prijatelja preminulog, od sada na ispraćajima više nema niti - vijenaca.
Vijest koju smo čuli od obitelji preminulih Zadrana jučer nam je potvrdio direktor Nasada, Lenko Ugrinić, napominjući kako su, zbog slučaja u Umagu, morali poduzeti dodatne mjere zaštite pokojnikove obitelji i prijatelja.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 23:14

I na zadarskim grobljima uvedene su mjere za sprečavanje širenja koronavirusa. Kako je objasnio Lenko Ugrenić, direktor tvrtke Nasadi d.o.o., posljednji ispraćaji će se sukladno preporukama Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite organizirati uz mjere opreza.
Iako za sada nema uputa, kako organizirati sahranu osobe koja bi preminula od koronavirusa, Ugrinić apelira na sve one koji dolaze na ispraćaj da izraze sućuti užoj obitelji iskažu bez rukovanja, grljenja i ljubljenja.

Srijeda, Ožujak 18, 2020 10:51

Radnici Nasada ispilali su prvo visoko drvo u drvoredu na Putu Petrića. Naime, kako su nam dojavili čitatelji, pilanje visokog stabla počelo je već u ranim jutarnjim satima, oko 7.30, da bi do podne sasjekli drvo do korijena.
Čitateljica koja nam je dojavila informaciju o ovoj akciji rekla nam je kako je riječ o stablu koje je na početku drvoreda koji se nalazi uz terasu obližnjeg kafića.
Provjerili smo u Nasadima o čemu se radi te zašto su ispilali to stablo.

Utorak, Studeni 5, 2019 11:15

Ni gotovo dva mjeseca od kad je Zadarski list pisao o problemu ružnih grafita kojima je devastiran spomenik u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, ništa se nije promijenilo, odnosno ništa se nije napravilo kako bi se taj problem riješio.

Stranice