pozar

Utorak, Travanj 16, 2019 15:27

Povodom urušavanja dijela pariške katedrale Notre Dame uzrokovanog požarom, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u  utorak 16. travnja izrazio je solidarnost u mislima „s ljudima koji zbog  toga supate, suosjećaju sa stanovnicima Pariza i Francuske, osobito s  vjernicima koji su emotivno ili drugačije vezani uz njihovu divnu crkvu  koju od milja zovu Naša Gospa“.

Ponedjeljak, Travanj 15, 2019 20:39

U znamenitoj pariškoj katedrali Notre Dame izbio je požar u ponedjeljak poslijepodne, rekli su vatrogasci, a prenose agencije.

Uzrok požara zasad nije poznat, ali vatrogasci misle da bi mogao biti povezan s radovima na obnovi crkve.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se stupovi dima koji su uzdižu u zrak iznad 850-godišnje gotičke zgrade.

Utorak, Ožujak 5, 2019 10:14

Policijski službenici Druge policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe koje se sumnjiči da su izazvale požar na otvorenom prostoru.

Tako se 50-godišnjakinju sumnjiči da je dana 16.veljače u Ljupču palila suhu travu na otvorenom prostoru, a kojom prilikom se vatra proširila i zahvatila površinu od oko 500 metara, dok se 58-godišnakinju sumnjiči da je 13.veljače u Radovinu na otvorenom prostoru palila korov uslijed čega se vatra zbog vjetra proširila.

Subota, Veljača 23, 2019 12:52

Kako doznajemo iz PU zadarske sinoć u 22.16 sati izbio je požar na otvorenom prostoru između Nina i Zatona.
Odmah po dojavi, na teren su upućeni vatrogasci JVP Zadar.i policijski službenici.

Utorak, Veljača 5, 2019 09:25

U dijelu zgrade u Marini Zadar, u kojem je 9. prosinca podmetnut požar prilikom kojeg je oštećeno više od 300 četvornih metra prostora, u tijeku je čišćenje i zatvaranje objekta.

Kako saznajemo od direktora Tankerkomerca, Roberta Motušića, prostor će se dovesti u urednije stanje i, što je najvažnije, zaštiti od novih provala i potencijalnih opasnosti. Podsjećamo, u zgradi je nekad bio kasino, a kako je već dulje vrijeme prostor napušten, u njemu su se noću skupljali mladi.

Srijeda, Siječanj 30, 2019 13:20

Kako doznajemo iz PU zadarske, danas oko 12.15 sati zaprimljena je dojava kako je na cesti između Ražanca i zadra, točnije u mjestu Poljica, došlo do požara na terencu Volkswagen Touareg gospićkih registarskih oznaka.

Jedinica vatrogasne postrojbe Zadar požar na vozilu je ugasila, a kako se na prvu čini vozilo je u potpunosti izgorjelo.

Promet na navedenoj cesti odvija se izmjenično uz fizičku regulaciju djelatnika PU zadarske.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 12:56

Noćas oko 1.15 sati u Ulici don Ive Milanovića u Zadru izbio je požar na vozilima Alfa Romeo (ZD) u vlasništvu 31-godišnjaka i Subaru (ZD) u vlasništvu 56-godišnjaka.

Požar su ugasili vatrogasci, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se na mjestu događaja provodi očevid, kojim će se utvrditi uzrok požara, materijalna šteta te ostale okolnosti požara.

Srijeda, Siječanj 16, 2019 16:48

Kako doznajemo iz PU zadarske danas oko 14,50 sati na državnoj cesti DC-502 između Biljana i Smilčića izbio je požar na autobusu u vlasništvu Croatia busa koji je prometovao na relaciji Dubrovnik-Zagreb.

U požaru je u potpunosti izgorio autobus, nitko od putnika nije ozlijeđen. Na mjestu događaja vatrogasci gase požar, a promet je tom dionicom državne ceste obustavljen.

Ponedjeljak, Siječanj 14, 2019 10:32

Kako javljaju iz PU zadarske u noći sa subote na nedjelju u Islamu Grčkom izbio je požar na garaži u vlasništvu 66-godišnjaka, koju koristi 61-godišnjak. Požar su ugasili vatrogasci, a u garaži je izgorjelo oko 400-tinjak bala sijena u vlasništvu 61-godišnjaka.

Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari, dok je nastala materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.

Utorak, Prosinac 11, 2018 19:30

Nakon provedenog očevida na zgradi nekadašnjeg casina u  Tankerkomercovoj Marini Zadar u Ulici Ivana Mažuranića,  utvrđeno je  kako je uzrok požara otvoreni plamen uslijed djelovanja gorivih tvari.

 - U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kratko su javili iz PU zadarske dodavši kako ne mogu komentirati  tijek istrage.

Stranice