pozar

Utorak, Listopad 16, 2018 10:19

Noćas oko 3.45 sati u ulici Put Vrela u Zadru, izbio je požar na BMW-u (ZD) u vlasništvu 47-godišnjaka, a požar je zahvatio i drugo parkirano vozilo Peugeot (ZD) u vlasništvu 43-godišnjakinje.

Požar su ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja se poduzimao očevid radi utvrđivanja materijalne štete, uzroka požara te drugih okolnosti ovog događaja.

Nedjelja, Rujan 30, 2018 16:43

Dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućena su u nedjelju, 30. rujna 2018., u popodnevnim satima u akciju gašenja požara na području mjesta Vrsi kod Nina u Zadarskoj županiji.

Uz ovaj požar, zračne su snage s helikopterom Mi-8 MTV tijekom prijepodneva pružale i potporu zemaljskim snagama u dopremi spremnika vode do požarišta kod Orebića na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Subota, Rujan 29, 2018 15:13

Kopnene snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) izmještene su u subotu, 29. rujna 2018., iz vojarne „Benkovac“ u Benkovcu u vojarnu „116 brigade HV“ u Pločama i stavljene u pripravnost te će se angažirati na požarištu kod Orebića na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, sukladno stanju na požarištu.

Srijeda, Rujan 26, 2018 14:41

Zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) cijeli su dan angažirane na gašenjima požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nakon jutrošnjeg djelovanja jednog Canadaira na Pelješcu gdje je izbačeno oko 50 tona vode, trenutno se na jugu Hrvatske nalaze dva Canadaira, od kojih je jedan i dalje angažiran na požarištu Kula Norinska kod Metkovića, dok je drugi Canadair upućen na novo požarište na području Ćilipa.

Petak, Rujan 21, 2018 14:34

Airtractor AT-802 iz sastava PP NOS OS RH upućen u akciju gašenja požara na području Svetog Mihovila na otoku Ugljanu u Zadarskoj županiji

Četvrtak, Rujan 13, 2018 15:58

Zadarski vatrogasci pozvani su danas oko 15 sati na intervenciju gašenja požara na automobilu u blizini Interšpara na Bilom brigu. Na intervenciju je upućeno jedno vatrogasno vozilo s četiri vatrogasca, a požar je vrlo brzo lokaliziran, za svega 20-ak minuta.

Izgorio je prednji dio automobila, a uzroke požara očevidom će utvrđivati policija.

Petak, Rujan 7, 2018 15:42

Policijski službenici PU zadarske ovršili su očevid na plivarici Arkaj koja se zapalila u kanalu između otoka Ugljana i Iža.

 - Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo zbog kvara električnih instalacija u razvodnom ormariću struje u strojarnici koji se vrlo brzo proširio na ostatak broda, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske istaknuvši kako nema dokaza da se radi o kaznenom djelu.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 10:22

Na plivarici Arkaj iz mjesta Kali jučer oko 13 sati u kanalu između otoka Ugljana i Iža izbio je požar u kojem srećom nije stradao nitko od osam članova posade. Prema informacijama koje smo dobili iz PU zadarske, požar je izbio dok se plivarica nalazila na moru u Srednjem kanalu, između otoka Ugljana i Iža.

Srijeda, Rujan 5, 2018 19:07

Požar na ribarici izbio je tijekom plovidbe kanalom između otoka Ugljan i otoka Iža, a vatrogasna akcija još uvijek je u tijeku, dok je posada ribarice srećom neozlijeđena, zahvaljujući pravovremenoj evakuaciji. Prema ribarici u požaru poduzete su spasilačke aktivnosti u kojima su u samome početku sudjelovale i posade putničkog trajekta te privatne ribarice.

Srijeda, Rujan 5, 2018 14:37

Na plivarici Arkaj iz mjesta Kali na Ugljanu danas oko 13 sati u kanalu između otoka Ugljana I Iža izbio je požar u kojem srećom nije stradao nitko od osam članova posade.

Prema informacijama koje smo dobili iz PU zadarske, požar je izbio dok se plivarica nalazila na moru u srednjem kanalu, između otoka Ugljana I Iža. Prema neslužbenim informacijama prvi su u pomoć priskočili članovi posada dvaju brodova – MB Fulija, tvrtke Kali tune, te Jadrolinijinog trajekta Mate Balota.

Stranice