djina

djina
Subota, Lipanj 19, 2010 00:00

U caffe galeriji 'Đina' u četvrtak je otvorena izložba slika akademske slikarice Maje Pavin Radaljac «Interijeri». Otvarajući izložbu o autorici je s nekoliko uvodnih riječi govorio akademski slikar Adam Marušić.

gina_proslava
Ponedjeljak, Ožujak 1, 2010 00:00

Varoškom ulicom gotovo da se nije moglo prolaziti u subotu navečer. Razlog i više nego valjan - proslava tridesetogodišnjice rada kultne zadarske caffe galerije Đina. Malo se koji ugostiteljski objekt u Zadru može pohvaliti spomenutim jubilejem, tradicijom poslovanja punih 30 godina.

djina1
Utorak, Veljača 24, 2009 00:00

Na jednom od izložbenih primjeraka arhivskih novina u caffe galeriji stoji proglas vlasti iz 1910. godine kojim se dozvoljava rad nedjeljom svim obrtnicima u županiji do 12 sati, osim onim smještenim u samom gradu Zadru. Uredba koja revoltira gradske brijače koji se bune tražeći mogućnost rada i nedjeljom

djina
Subota, Prosinac 6, 2008 00:00

Još jednom je na zidovima caffe - galerije 'Đina' u Varoškoj ulici promijenjen njezin likovni postav. Od četvrtka navečer posjetitelji odnosno gosti kafića mogu razgledati dio bogatog likovnog opusa Borisa Bućana, poznatog hrvatskog slikara i ilustratora, autora brojnih plakata za najpoznatije kulturne događaje u državi. Riječju, do daljnjeg, tj.

gina
Subota, Srpanj 19, 2008 00:00

U četvrtak je u  caffe galeriji "Đina" otvorena  izložba karikatura Otona Reisingera "Pero u Zadru". Cijenjeni karikaturist, čiji su  radovi obilježili dnevnu tiskovinu "Vjesnik", Zadranima  se predstavio karikaturama  koje su izlazile u spomenutoj  novini sedamdesetih godina  prošlog stoljeća.