karneval

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Veljača 17, 2015 00:00

Samo je dolazak specijalne policije spriječio veliki međunarodni incident na sukošanskoj rivi s koje su šeici zajedno s obiteljima mirno i znatiželjno razgledavali lokaciju za eksploataciju nafte u uvali Zlatna luka, od nadbiskupskog ljetnikovca Palac do Marine Dalmacije. Sve je to izazvalo dosad nezapamćen revolt ovdašnjih mještana, turističkih djelatnika. Glavni huškači su bili iznajmljivači soba i apartmana na crno.

Ponedjeljak, Veljača 16, 2015 00:00

Najoriginalnije maškarana skupina ovogodišnje zadarske karnevalske povorke, koja je startala na parkiralištu ispred Lipotice, a završila u Varoši, nakon predstavljanja svih sudionika na Narodnom trgu, bila je ona KUD-a Bleke i konji. Majstor provokacije Enio Meštrović i njegovi "pajdaši" maskirali su se u članove vodećih hrvatskih političkih stranaka, simboličnog naziva "Mi i Hrvati".

Petak, Veljača 13, 2015 00:00

Glavna sukošanska maškarana ludovanja "Munještina i smij 2015", u organizaciji Turističke zajednice uz potporu Općine Sukošan, Komunalnog društva i KUD-a Zlatna luka potrajat će pet dana, od danas do utorka.

Utorak, Veljača 10, 2015 00:00

Dugogodišnja tradicija održavanja privlačkog karnevala i maškara i ove će godine biti nastavljena. Naime, u organizaciji domaće Udruge za promicanje privlačkih pučkih osobitosti ¨Šijavoga¨, privlačke Turističke zajednice, Dječjeg vrtića ¨Sabunić¨ i roditelja mališana, a sve to pod pokroviteljstvom Općine Privlaka i supokroviteljstvom TZ-a 17. veljače na pokladni utorak održat će se karnevalska događanja.

Ponedjeljak, Veljača 2, 2015 00:00

Maškare su preuzele vlast na Viru. Ceremonijal primopredaje uz podizanje karnevalske zastave obavljen je u nazočnosti brojnog maškaranog i nemaškaranog puka u centru Vira. Načelniku maškara Miroslavu i njegovim sekundantima Goranu i Darku te ostalim nazočnim članovima karnevalske udruge Vizera ključeve općine, a time i općinsku vlast, uručio je osobno načelnik Kristijan Kapović.

Četvrtak, Veljača 14, 2013 00:00

Možda je vrijeme da se Zadrani izjasne žele li dolaziti u karnevalsku povorku ili ne. To ćemo proanalizirati ove godine, kaže Šupe

Srijeda, Veljača 13, 2013 00:00

Tradicionalni bokanjački Maskenbal je i ove godine privukao veliki broj maškara svih uzrasta koje su se došli proveseliti prije ulaska u korizmeno razdoblje

Utorak, Veljača 12, 2013 00:00

Zbog najave kiše i lošeg vremena otkazuju se nastup grupe Zaratino te izbor najboljih pojedinačnih maski u Varoši, najavljeni u sklopu programa Zadarskog karnevala 2013. za utorak, 12. veljače 2013, izvjestili su iz Turističke zajednice Grada Zadra.

Karnevalske svečanosti odvijat će se zato u zatvorenim prostorima pojedinih ugostiteljskih objekata.

Ponedjeljak, Veljača 11, 2013 00:00

Maškaranoj sviti pridružili su se mališani iz Dječjeg vrtića, učenici Osnovne škole Braća Ribar, nogometaši HV Posedarje, odbojkašice, brojni mještani Posedarja i poneki stanovnik drugih općinskih mjesta

Srijeda, Veljača 6, 2013 00:00

Stranice