zivi zid

Četvrtak, Svibanj 28, 2015 00:00

S transparentima u rukama članovi Živog zida okupili su se u srijedu poslijepodne ispred HEP-ove poslovnice u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru, jednoj od ukupno 30 adresa u Republici Hrvatskoj gdje se jučer prosvjedovalo protiv HEP-ove "politike gašenja svjetla" u Hrvatskoj.

Subota, Siječanj 24, 2015 00:00

Iako nam se najviše javljaju ovršenici i ljudi koji svjedoče koruptivnim radnjama sudstva večeras ćemo ovdje u Zadru, na prvom skupu Živog zida govoriti o problemima, odnosno bitnim pitanjima s kojima smo suočeni.

Srijeda, Studeni 5, 2014 00:00

Do daljnjega je odgođena, jučer zakazana, deložacija dva apartmanska objekta u Posedarju. Vlasnik dviju apartmanskih zgrada, Nenad Koljaja, uspio je, uz pomoć aktivista "Živog zida", odgoditi deložaciju koju je, po njegovim riječima, pokrenula fantomska Raiffeisenbank stambena zadruga, tvrtka koja u hrvatskom poslovnom svijetu službeno ne postoji. Apartmani na području Sv.

Utorak, Rujan 9, 2014 00:00 1

U Sukošanu je, nakon dvosatne intervencije policije, deložirana osmeročlana obitelj Koljđeraj, iako su članovi Udruge Živi zid  pokušali spriječiti deložaciju. Zaključali su se u kuću zajedno s članovima obitelji pekara Štjefana Koljđeraja, a budući da su se aktivisti popeli i  na krov, bilo je potrebno koristiti vatrogasni trampolin kako bi se mogli  sigurno spustiti.

Četvrtak, Rujan 4, 2014 00:00

Usprkos 30-ak aktivista Udruge Živi zid  nakon sat i pol drame na Primorju u Sv. Filip i Jakovu sudski ovršitelj  Vjeko Mitrović uz pomoć oko 25 policajaca i pripadnika interventne jedinice PU zadarske iselio iz kuće 63-godišnju Dubravku Jasiku i njezinog sina Danijela (30).