zivi zid

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Travanj 16, 2018 19:16 1

Tematske sjednice Županijske skupštine o Gaženici, za koju je potpise prikupio Živi zid, ipak neće biti. Nakon odbijenice predsjednika Skupštine Željka Lončara, iz Živog zida poslali su priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

Srijeda, Travanj 4, 2018 20:50

Živi zid Zadarske županije uspio je prikupiti potrebne potpise podrške za inicijativu sazivanja tematske sjednice na temu koncesije u luci Gaženica.

Utorak, Ožujak 27, 2018 17:14

Nas zanima istina, kakav je interes naših žitelja u koncesiji  za luku Gaženica. Ugovor nismo dobili na uvid pa smo stoga odlučili  sazvati tematsku sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: Detaljan izvještaj o koncesijskom ugovoru za luku Gaženica, rekla je Jasminka Adžić Sikirić, županijska vijećnica Živog zida na konferenciji za  medije održanoj na zadarskom središnjem trgu.

Srijeda, Ožujak 21, 2018 21:17

Dajemo svoj hrvatski teritorij, luku Gaženicu, koja je u potpunosti izgrađena uz minimalnu naknadu, "ključ u ruke", a izračun je kako se neće isplatiti za 253 godine, kazao je Rudolf Dvorski vijećnik stranke MODES u Županijskoj skupštini Zadarske županije, na konferenciji za medije održanoj na Narodnom trgu, ispred zgrade zadarske Gradske uprave. Naime, odluka o izboru koncesionara, koji će pružati usluge u luci Gaženica, donesena je 17.

Četvrtak, Svibanj 28, 2015 00:00

S transparentima u rukama članovi Živog zida okupili su se u srijedu poslijepodne ispred HEP-ove poslovnice u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Zadru, jednoj od ukupno 30 adresa u Republici Hrvatskoj gdje se jučer prosvjedovalo protiv HEP-ove "politike gašenja svjetla" u Hrvatskoj.

Subota, Siječanj 24, 2015 00:00

Iako nam se najviše javljaju ovršenici i ljudi koji svjedoče koruptivnim radnjama sudstva večeras ćemo ovdje u Zadru, na prvom skupu Živog zida govoriti o problemima, odnosno bitnim pitanjima s kojima smo suočeni.

Srijeda, Studeni 5, 2014 00:00

Do daljnjega je odgođena, jučer zakazana, deložacija dva apartmanska objekta u Posedarju. Vlasnik dviju apartmanskih zgrada, Nenad Koljaja, uspio je, uz pomoć aktivista "Živog zida", odgoditi deložaciju koju je, po njegovim riječima, pokrenula fantomska Raiffeisenbank stambena zadruga, tvrtka koja u hrvatskom poslovnom svijetu službeno ne postoji. Apartmani na području Sv.

Utorak, Rujan 9, 2014 00:00 1

U Sukošanu je, nakon dvosatne intervencije policije, deložirana osmeročlana obitelj Koljđeraj, iako su članovi Udruge Živi zid  pokušali spriječiti deložaciju. Zaključali su se u kuću zajedno s članovima obitelji pekara Štjefana Koljđeraja, a budući da su se aktivisti popeli i  na krov, bilo je potrebno koristiti vatrogasni trampolin kako bi se mogli  sigurno spustiti.

Četvrtak, Rujan 4, 2014 00:00

Usprkos 30-ak aktivista Udruge Živi zid  nakon sat i pol drame na Primorju u Sv. Filip i Jakovu sudski ovršitelj  Vjeko Mitrović uz pomoć oko 25 policajaca i pripadnika interventne jedinice PU zadarske iselio iz kuće 63-godišnju Dubravku Jasiku i njezinog sina Danijela (30).