gazenica

Petak, Travanj 26, 2019 09:46

Oko 200 talijanskih predstavnika turističkih agencija, novinara i putnika uplovilo je jučer u Gaženicu s brzim brodom Nautilus koji  je po prvi put odvozio novu liniju koja će u lipnju, srpnju i kolovozu povezivati Cesenatico-Pesaro i Zadar.

Brzi brod Nautilus je dug 47 metara, a ima kapacitet od 350 putnika.  Kako kaže Iva Čakarun iz zadarske turističke agencije Miatours, koja će  voditi agenturu za talijanskog brodara Goma Viaggija, gosti iz Italije raspoređeni su u više grupa.

Petak, Travanj 5, 2019 17:13

Koncesionar putničke luke u Gaženici, Zadar International  Port Operations d.o.o. (ZIPO), tvrtka u većinskom vlasništvu Global Ports  Holdinga (GPH) dočekao je prvi brod za kružna putovanja na novom  putničkom terminalu. Riječ je o brodu MSC Lirica kapaciteta 2679 putnika čijim je uplovljavanjem otvorena nova sezona dolazaka brodova na  kružnim putovanjima u Zadar. Novi putnički terminal u Gaženici jedan  je od najmodernijih terminala za putnike na kružnim putovanjima na  Mediteranu.

Četvrtak, Siječanj 31, 2019 18:04 1

Postavljanjem temelja, danas su počeli radovi na izgradnji nadstrešnice na autobusnoj stanici u Gaženici, a sutra ili prekosutra montirat će se i nadstrešnica.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 19:15

 Sljedeće godine u zadarskoj bi putničkoj luci Gaženici trebali  imati 135 pristanaka kruzera, što je približno sličan broj prošlogodišnjem, ali s više putnika.

O nadolazećoj turističkoj sezoni razgovarali smo s Robertom Škifićem  ravnateljem Lučke uprave Zadar, pod čijom je nadležnošću Gaženica.

Srijeda, Listopad 10, 2018 12:04

Uzbunjivanjem postrojbi Hrvatske vojske jučer je počela  završna faza priprema za vojnu vježbu Oružanih snaga RH Velebit 18 -  združena snaga.

Subota, Rujan 22, 2018 08:26

Jučer oko 12:25 sati u Gaženici dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

U dvorištu željezarije na adresi Gaženička cesta, 23-godišnji radnik upravljao je teretnim automobilom zadarskih registracijskih oznaka.

Kretao se unatrag kada je zadnjim lijevim dijelom udario 61-godišnjeg pješaka. Pješak je zadobio teže ozljede, ali nije životno ugrožen

Petak, Rujan 14, 2018 14:24

Ovih dana je potpisan ugovor o koncesiji  sa društvo ZIPO d.o.o. u vlasništvu GPH iz Turske za zgradu novog putničkog terminala u našoj luci Gaženica, vrijedan 30 milijuna eura, na rok od 20 godina. Vrijedan je to ugovor, mora se priznati.

Četvrtak, Rujan 13, 2018 16:20

Lučka uprava Zadar potpisala je danas Ugovor o koncesiji za pružanje osnovnih lučkih usluga putnicima i ostalih gospodarskih djelatnosti s tvrtkom Zadar International Port Operations (ZIPO). Ugovor se sklapa na 20 godina tijekom kojih će Lučka uprava Zadar ostvarivati stalnu godišnju naknadu za koncesiju te promjenjivu naknadu od ukupnog prihoda koncesionara u iznosu od 12 % za obavljanje osnovnih lučkih djelatnosti i 6 % za obavljanje ostalih gospodarskih djelatnosti.

Srijeda, Kolovoz 1, 2018 11:23

Global Ports Holding (GPH), većinski vlasnik tvrtke Zadar International Port Operations d.o.o. koja je izabrana na natječaju za koncesiju za novi putnički terminal Luke Gaženica, objavio je kako je čak šest destinacija u kojima upravlja lukama za kružna putovanja proglašeno najboljim kruzerskim odredištima.

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 13:16

Slika kao u bajci - zalazak sunca - "najlipši na svitu", zadarski kanal i moćna "ploveća kuća" koja polako klizi, dok s paluba bljeskaju mobiteli i fotoaparati kako bi se ovjekovječili bezvremenski trenuci.

Stranice