gazenica

Srijeda, Kolovoz 1, 2018 11:23

Global Ports Holding (GPH), većinski vlasnik tvrtke Zadar International Port Operations d.o.o. koja je izabrana na natječaju za koncesiju za novi putnički terminal Luke Gaženica, objavio je kako je čak šest destinacija u kojima upravlja lukama za kružna putovanja proglašeno najboljim kruzerskim odredištima.

Ponedjeljak, Srpanj 30, 2018 13:16

Slika kao u bajci - zalazak sunca - "najlipši na svitu", zadarski kanal i moćna "ploveća kuća" koja polako klizi, dok s paluba bljeskaju mobiteli i fotoaparati kako bi se ovjekovječili bezvremenski trenuci.

Subota, Srpanj 28, 2018 13:19

KALI – S prvim danima jeseni trebala bi početi dugo najavljivana gradnja dviju ribarskih luka – u Gaženici i Veloj Lamjani.

Čulo se to danas na 16. znanstveno-stručnom skupu o ribarstvu, koji je u Općinskom domu u Kalima održan u sklopu jubilarnih „Kualjskih ribarskih noći – Tunuare 2018.“.

Utorak, Lipanj 19, 2018 14:00

Danas oko 11,30 sati, u Ulici 159. Brigade HV u Zadru, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, izvijestio je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Prema prvim rezultatima očevida sumnja se da je 21-godišnji vozač upravljajući automobilom opel zadarskih registarskih oznaka u smjeru zapada automobilom udario 68-godišnjaka koji je, netom prije toga, s nogostupa i izvan pješačkog prijelaza, iskoračio na kolnik.

Nedjelja, Lipanj 3, 2018 21:01

Ovog vikenda u Zadar je na četiri velika kruzera stiglo čak 7.578 gostiju koji su se u petak, subotu i jutros iskrcali u Luci Gaženica i potom zaputili u grad na razgledavanje, a nešto i potrošiti. Iako su veliki kruzeri u Zadar praktički počeli stizati još od ožujka, a ticanja su se nastavila i u travnju te svibnju, ovaj vikend definitivno bilježi impresivne brojke.

Četvrtak, Travanj 19, 2018 09:00

Na  današnju konferenciju za medije Akcije mladih na kojoj su prozvali Lučku upravu Zadar, kao i sve ostale uključene u proces odabira koncesionara u Gaženici da su zanemarili francusku studiju teško 20 milijuna kuna iz 2012. godine te izabrali nepovoljniju, poslali su očitovanje iz Lučke uprave, a koje prenosimo u cijelosti:

Srijeda, Travanj 18, 2018 19:17 1

Rudolf Dvorski iz stranke MODES, Marko Pupić Bakrač iz  Akcije Mladih i Mladen Malta, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću  Zadra održali su konferenciju za medije na Narodnom trgu, a tema je ponovno bila koncesija Gaženice.

Ponedjeljak, Travanj 16, 2018 19:16 1

Tematske sjednice Županijske skupštine o Gaženici, za koju je potpise prikupio Živi zid, ipak neće biti. Nakon odbijenice predsjednika Skupštine Željka Lončara, iz Živog zida poslali su priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

Četvrtak, Ožujak 22, 2018 21:00

Potaknuti neočekivanim prosvjedima nekoliko političkih  stranaka i pojedinaca iz Zadra, a povodom završetka natječaja za koncesionara međunarodne putničke luke Gaženice, iznosimo svoj stav kao  Turistička zajednica grada Zadra, stoji u priopćenju ove zajednice.

Utorak, Listopad 10, 2017 13:57 1

 Iako je od pokretanja stečaja nad tvornicom ribljih konzervi Adria u Gaženici proteklo dvije i pol godine, 150 radnika koji su tada upućeni na Zavod za zapošljavanje, još uvijek nije ostvarilo svoja prava i naplatilo potraživanja. U trenutku pokretanja stečaja, dug poslodavaca prema radnicima iznosio je oko 12,6 milijuna kuna. Sukladno Zakonu o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, koji je stupio na snagu 1. ruijna 2015.

Stranice