gazenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 2, 2020 11:37

Lučka uprava Zadar započela je s radovima na izgradnji ribarske luke u Gaženici, dok se radovi u ribarskoj luci Vela Lamjana u općini Kali privode kraju.

Utorak, Kolovoz 11, 2020 18:51

Saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, na čiji je zahtjev prije dvije godine održana tematska sjednica Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu o koncesiji na Luku Gaženica, danas je upravo u Gaženici održao konferenciju za medije s koje je upozorio na mizeran iznos naknade za koncesiju za koju je na dvadeset godina luka prepuštena stranom koncesionaru te izvjestan ekocid zbog toga što se pokazalo da Luka nema pročišćivač za fekalne i balastne vode pa ih brodovi ispuštaju u Jadran bez ikakv

Utorak, Lipanj 30, 2020 10:00

Zbog epidemije covida-19 investitor je bio primoran privremeno obustaviti projekt izgradnje Komercijalnog centra s hotelom i višeetažnim parkiralištem u Gaženici, i to u vrlo značajnom trenutku pristupanja izvođenju radova na predmetnoj parceli, doznajemo u tvrtki Sarag Gaženica d.o.o.

Srijeda, Travanj 15, 2020 11:05

Prema nalogu Županijskog stožera civilne zaštite, od jučer je, kako je potvrdio direktor Liburnije Edvin Šimunov, započeo autobusni prijevoz zdravstvenih djelatnika na relaciji luka Gaženica - Autobusni kolodvor.

Srijeda, Travanj 1, 2020 17:17

Zadarska Liburnija bi mogla organizirati izvanrednu autobusnu liniju iz Gaženice, i to u vrlo kratkom roku, istaknuo je direktor Liburnije Edvin Šimunov, dodajući kako je jedna takva linija potreba i zbog liječnika i djelatnika Psihijatrijske bolnice Ugljan, no napominje kako je to moguće organizirati jedino ako tako odluči Stožer civilne zaštite.

Ponedjeljak, Prosinac 23, 2019 11:15

Na današnjem Gradskom vijeću je prijedlog Odluke o visini turističke pristojbe za kruzere.
Riječ je o odluci koja je predstavljena na Kolegiju gradonačelnika, a kojom se određuje koliko će pojedini kruzeri morati platiti pristojbe prilikom vezanja na gatu na rivi kod Pozdrava Suncu te u Gaženici.

Petak, Rujan 20, 2019 15:26

Ne znam koliko je prestižno natjecanje Seatrade Cruise Awards u Hamburgu, ali tamo je Zadar osvojio glavnu nagradu u konkurenciji od nekoliko stotina luka, a titulu je u finalu osvojio u konkurenciji s lukom Olden u Norveškoj i lukom Yokohama u Japanu. To je svakako sjajan uspjeh moga Zadra!

Četvrtak, Rujan 19, 2019 22:35

Osim o koncertu Rite Ore na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća žustro se raspravljalo i o luci Gaženica te o zelenim površinama kojih, složili su se i oporba i vladajući, nasušno nedostaje u gradu. Oporba je ostala kod stava da je terminal u Gaženici izgrađen novcem svih građana, no da oni neće imati korist od luke, već koncesionar za kojeg su istaknuli i kako je taj skupi projekt dobio za siću.

Četvrtak, Rujan 12, 2019 20:39

»Zadar je najbolji, Zadar je slavan« čulo se u srijedu kasno u noć u moćnoj svjetskoj luci Hamburgu, pred svom elitom industrije brodove za kružna putovanja nakon proglašenja Zadra kruzerskom lukom godine na najvećem okupljanju predstavnika ove i svih pratećih industrija.

Srijeda, Rujan 11, 2019 16:03

Večeras ćemo saznati hoće li zadarska luka Gaženica dobiti prestižnu nagradu za luku godine, na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu najvećeg sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. Podsjetimo, riječ je o priznanju struke u kojem su u kategoriji „Luka godine“ u završnicu ušli luka Zadar, norveški OldenLeon te japanska Yokohama. Osim same dodjele nagrada, Zadar i Zadarska županija predstavili su se i atraktivnim štandom na najvećem sajmu kružnih putovanja.

Stranice