gazenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Kolovoz 27, 2019 10:26

Tvrtku Zadar International Port Operations d.o.o., u vlasništvu Global Ports Holdinga, koja je dobila dvadesetogodišnju koncesiju za upravljanje novim terminalom u luci Gaženica, odnedavno vodi Rebeka V. Pevec. Nova glavna direktorica ZIPO-a zamijenila je Barbarosa Hayrettina Özakana, a u njezinu životopisu stoji kako je iskustvo i ekspertizu stjecala tijekom više od 25 godina međunarodnog profesionalnog rada i razvoja u hotelijerstvu i industriji kružnih putovanja.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 10:20

Jučer su u ranojutarnjim satima uplovila dva kruzera blizanca u luku Gaženica.
Kako doznajemo, kruzeri Celebrity CONSTELLATION i Celebrity INFINITY su blizanci iste tvrtke, koji su prvi put uplovili zajedno u istu luku, što nije baš čest slučaj.
Svaki kruzer broji po 900 članova posade, dok je putnika na jednom bilo 2.231, a na drugom 2.270.

Petak, Kolovoz 23, 2019 10:20

Više je razloga za razgovor s Božidarom Longinom, aktualnim županom Zadarske županije, ali ovdje u svojstvu predsjednika Lučke uprave Zadar, a povod je gotovo 22 postotni rast prometa odnosno broja putnika na kruzerima u luci Gaženici ostvaren u prvih šest mjeseci ove godine.

I kao predsjednik Lučke uprave i kao župan Longin ima istaknuti angažman s nizom međunarodnih kontakata upravo oko dovršetka i stavljanja u funkciju ovog zadarskog dugotrajnog megaprojekta.
 

Petak, Srpanj 26, 2019 12:22

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je Odluku o odabiru usluge stručnog nadzora nad građenjem za projekt rekonstrukcija postojeće lučke infrastrukture na području ribarske luke unutar obuhvata trajektnog terminala Zadar- Gaženica, čiji je naručitelj Lučka uprava Zadar (LUZ).

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 11:28

Kako je već najavljeno u medijima, Dubrovnik bi od 2021.  godine mogao početi naplaćivati pristojbu svakom gostu s kruzera. Riječ  je o tzv. cruise taksi koju su već najavili iz CLII - međunarodnog  udruženja cruise kompanija, a cjelokupni prihod bio bi namijenjen poboljšanju gradske infrastrukture. 

S obzirom da je lani u Dubrovnik uplovilo 414 kruzera s gotovo 733 tisuće putnika, a ove godine ih se očekuje još i više, prihod je to koji zasigurno nije zanemariv. 

Petak, Travanj 26, 2019 09:46

Oko 200 talijanskih predstavnika turističkih agencija, novinara i putnika uplovilo je jučer u Gaženicu s brzim brodom Nautilus koji  je po prvi put odvozio novu liniju koja će u lipnju, srpnju i kolovozu povezivati Cesenatico-Pesaro i Zadar.

Brzi brod Nautilus je dug 47 metara, a ima kapacitet od 350 putnika.  Kako kaže Iva Čakarun iz zadarske turističke agencije Miatours, koja će  voditi agenturu za talijanskog brodara Goma Viaggija, gosti iz Italije raspoređeni su u više grupa.

Petak, Travanj 5, 2019 17:13

Koncesionar putničke luke u Gaženici, Zadar International  Port Operations d.o.o. (ZIPO), tvrtka u većinskom vlasništvu Global Ports  Holdinga (GPH) dočekao je prvi brod za kružna putovanja na novom  putničkom terminalu. Riječ je o brodu MSC Lirica kapaciteta 2679 putnika čijim je uplovljavanjem otvorena nova sezona dolazaka brodova na  kružnim putovanjima u Zadar. Novi putnički terminal u Gaženici jedan  je od najmodernijih terminala za putnike na kružnim putovanjima na  Mediteranu.

Četvrtak, Siječanj 31, 2019 18:04 1

Postavljanjem temelja, danas su počeli radovi na izgradnji nadstrešnice na autobusnoj stanici u Gaženici, a sutra ili prekosutra montirat će se i nadstrešnica.

Srijeda, Siječanj 9, 2019 19:15

 Sljedeće godine u zadarskoj bi putničkoj luci Gaženici trebali  imati 135 pristanaka kruzera, što je približno sličan broj prošlogodišnjem, ali s više putnika.

O nadolazećoj turističkoj sezoni razgovarali smo s Robertom Škifićem  ravnateljem Lučke uprave Zadar, pod čijom je nadležnošću Gaženica.

Srijeda, Listopad 10, 2018 12:04

Uzbunjivanjem postrojbi Hrvatske vojske jučer je počela  završna faza priprema za vojnu vježbu Oružanih snaga RH Velebit 18 -  združena snaga.

Stranice