gazenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Prosinac 23, 2019 11:15

Na današnjem Gradskom vijeću je prijedlog Odluke o visini turističke pristojbe za kruzere.
Riječ je o odluci koja je predstavljena na Kolegiju gradonačelnika, a kojom se određuje koliko će pojedini kruzeri morati platiti pristojbe prilikom vezanja na gatu na rivi kod Pozdrava Suncu te u Gaženici.

Petak, Rujan 20, 2019 15:26

Ne znam koliko je prestižno natjecanje Seatrade Cruise Awards u Hamburgu, ali tamo je Zadar osvojio glavnu nagradu u konkurenciji od nekoliko stotina luka, a titulu je u finalu osvojio u konkurenciji s lukom Olden u Norveškoj i lukom Yokohama u Japanu. To je svakako sjajan uspjeh moga Zadra!

Četvrtak, Rujan 19, 2019 22:35

Osim o koncertu Rite Ore na Aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća žustro se raspravljalo i o luci Gaženica te o zelenim površinama kojih, složili su se i oporba i vladajući, nasušno nedostaje u gradu. Oporba je ostala kod stava da je terminal u Gaženici izgrađen novcem svih građana, no da oni neće imati korist od luke, već koncesionar za kojeg su istaknuli i kako je taj skupi projekt dobio za siću.

Četvrtak, Rujan 12, 2019 20:39

»Zadar je najbolji, Zadar je slavan« čulo se u srijedu kasno u noć u moćnoj svjetskoj luci Hamburgu, pred svom elitom industrije brodove za kružna putovanja nakon proglašenja Zadra kruzerskom lukom godine na najvećem okupljanju predstavnika ove i svih pratećih industrija.

Srijeda, Rujan 11, 2019 16:03

Večeras ćemo saznati hoće li zadarska luka Gaženica dobiti prestižnu nagradu za luku godine, na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu najvećeg sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. Podsjetimo, riječ je o priznanju struke u kojem su u kategoriji „Luka godine“ u završnicu ušli luka Zadar, norveški OldenLeon te japanska Yokohama. Osim same dodjele nagrada, Zadar i Zadarska županija predstavili su se i atraktivnim štandom na najvećem sajmu kružnih putovanja.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 10:26

Tvrtku Zadar International Port Operations d.o.o., u vlasništvu Global Ports Holdinga, koja je dobila dvadesetogodišnju koncesiju za upravljanje novim terminalom u luci Gaženica, odnedavno vodi Rebeka V. Pevec. Nova glavna direktorica ZIPO-a zamijenila je Barbarosa Hayrettina Özakana, a u njezinu životopisu stoji kako je iskustvo i ekspertizu stjecala tijekom više od 25 godina međunarodnog profesionalnog rada i razvoja u hotelijerstvu i industriji kružnih putovanja.

Utorak, Kolovoz 27, 2019 10:20

Jučer su u ranojutarnjim satima uplovila dva kruzera blizanca u luku Gaženica.
Kako doznajemo, kruzeri Celebrity CONSTELLATION i Celebrity INFINITY su blizanci iste tvrtke, koji su prvi put uplovili zajedno u istu luku, što nije baš čest slučaj.
Svaki kruzer broji po 900 članova posade, dok je putnika na jednom bilo 2.231, a na drugom 2.270.

Petak, Kolovoz 23, 2019 10:20

Više je razloga za razgovor s Božidarom Longinom, aktualnim županom Zadarske županije, ali ovdje u svojstvu predsjednika Lučke uprave Zadar, a povod je gotovo 22 postotni rast prometa odnosno broja putnika na kruzerima u luci Gaženici ostvaren u prvih šest mjeseci ove godine.

I kao predsjednik Lučke uprave i kao župan Longin ima istaknuti angažman s nizom međunarodnih kontakata upravo oko dovršetka i stavljanja u funkciju ovog zadarskog dugotrajnog megaprojekta.
 

Petak, Srpanj 26, 2019 12:22

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je Odluku o odabiru usluge stručnog nadzora nad građenjem za projekt rekonstrukcija postojeće lučke infrastrukture na području ribarske luke unutar obuhvata trajektnog terminala Zadar- Gaženica, čiji je naručitelj Lučka uprava Zadar (LUZ).

Ponedjeljak, Travanj 29, 2019 11:28

Kako je već najavljeno u medijima, Dubrovnik bi od 2021.  godine mogao početi naplaćivati pristojbu svakom gostu s kruzera. Riječ  je o tzv. cruise taksi koju su već najavili iz CLII - međunarodnog  udruženja cruise kompanija, a cjelokupni prihod bio bi namijenjen poboljšanju gradske infrastrukture. 

S obzirom da je lani u Dubrovnik uplovilo 414 kruzera s gotovo 733 tisuće putnika, a ove godine ih se očekuje još i više, prihod je to koji zasigurno nije zanemariv. 

Stranice