gazenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Travanj 29, 2022 10:25
Policija u službenim prostorijama provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom, za kojeg je utvrđeno da se radi o 44-godišnjem državljaninu Slovenije koji je noćas u Gaženici iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u more i u pravcu policijskih službenika.
 
Tom prilikom jedan policijski službenik je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć,a u cilju utvrđivanja i drugih relevantnih činjenica te
Petak, Travanj 29, 2022 09:11

Sinoć, 28. travnja 2022. godine u 22.45 sati u Gaženici, na području luke, došlo je do pucnjave od strane jedne muške osobe koja je tom prilikom iz vatrenog oružja ispalila nekoliko hitaca.

Utorak, Ožujak 22, 2022 08:42

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture jučer je u Zadru dodijelio sporazume i ugovore za 45 projekata županijskih lučkih uprava, gradova i općina na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije ukupne vrijednosti 47,7 milijuna kuna.

Četvrtak, Veljača 24, 2022 10:15

Sezona kruzera otvorena je jučerašnjim uplovljavanjem broda MS Bolette, dugog 283 metra, a u Gaženicu je doplovio iz slovenske luke Koper. Kapacitet mu je 1400 putnika, ali je zbog epidemioloških mjera zasigurno popunjen ispod maksimalnog kapaciteta. Brod će svoj put, nakon kratkog zaustavljanja u Zadru nastaviti prema Dubrovniku, a nama je ova vijest bila povod da o ovogodišnjoj kruzing sezoni porazgovaramo s Đonijem Štambukom, privremenim ravnateljem Lučke uprave Zadar.

Petak, Siječanj 14, 2022 12:35

Usporedo s realizacijom povijesnog projekta Rekonstrukcije i izgradnje lučke infrastrukture Grad Zadar - Poluotok, poznatijeg pod nazivom Obnova zadarske rive, ukupne vrijednosti projekta 67.489.388,11 HRK, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, te nacionalnim sredstvima, u sklopu kojeg su radovi započeli krajem srpnja 2021. godine, Lučka uprava Zadar privodi kraju radove koji se izvode u sklopu projekta rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke u Gaženici.

Petak, Svibanj 7, 2021 12:44

U zadarskoj luci Gaženica jučer je završeno iskrcavanje više od 300 komada američke vojne opreme i sredstava koja su dan ranije dopremljeni brodom Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske »Hurst Point«, a koja će se koristiti u vježbi »Immediate Response 21«.
Riječ je o opremi i sredstvima Nacionalne garde Floride OS SAD-a koja je ovih dana stigla u zadarsku luku, osim britanskim brodom »Hurst Point«, u Hrvatsku je dopremljena i američkim vojnim brodom »Yuma«.

Utorak, Travanj 27, 2021 14:30

U sklopu priprema za međunarodnu vojnu vježbu (MVV) Immediate Response 21, u ponedjeljak je u luku Gaženica pored Zadra uplovio britanski brod Hurst Point s opremom za logističku potporu provedbe vježbe.

Petak, Ožujak 19, 2021 16:13 1

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Josip Bilaver za lučku infrastrukturu i sanaciju pomorskog dobra u luci Gaženica uručili su 18 ugovora ukupno vrijednih 15 milijuna kuna. Svečanoj dodjeli ugovora nazočili su gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Božidar Longin, ravnatelji lučkih uprava te čelni ljudi gradova i općina koje su dobile sredstva Ministarstva.

Petak, Ožujak 19, 2021 11:00

U sklopu priprema za turističku sezonu ministrica turizma i sporta održala je videosastanak s direktorima županijskih turističkih zajednica. Jedna od glavnih tema bila je priprema punktova za testiranje gostiju koje svaka turistička zajednica mora organizirati kako bi turistima omogućila što lakše davanje brisa.

Utorak, Prosinac 29, 2020 10:30

Olujno jugo koje je u ponedjeljak puhalo na cijelom Jadranu, pa tako i na zadarskom području prouzročilo je pomorsku nesreću prilikom pokušaja pristajanja Jadrolinijinog trajekta Cres u luci Gaženica.
Odgovarajući na naš upit glasnogovornica Ministarstva mora prometa i infrastrukture Ivana Škarić potvrdila je kako se dogodila pomorska nesreća.

Stranice