cistoca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 13:38

Divlja odlagališta glomaznog građevinskog otpada u Kožinu stvaraju velike probleme mještanima koji se boje za svoje svoje zdravlje.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 13:45

Nakon brojnih pritužbi građana zbog nesnosnog smrada koji se širi zadarskim ulicama, kontaktirali smo zadarsku Čistoću.
Postavljanjem kanti za biootpad, pojavili su se i problemi oko njihovog korištenja, odnosno, kako doznajemo od tehničkog direktora Čistoće Pere Zubčića, u te se kante doslovno svašta ubacuje.
- S naše strane nema propusta u zbrinjavanju otpada, jer smo poduzeli sve preventivne mjere, istaknuo je Zubčić.

Petak, Kolovoz 9, 2019 17:22

Nakon što smo već pisali o problemu s odvozom kanti s biorazgradivim otpadom, a na koji nas je upozorila nekolicina građania, ni ovih dana situacija nije ništa bolja. Naime, ako je suditi prema informacijama koje smo dobili od naših sugrađana, još uvijek se u pojedinim kvartovima ne odnosi otpad.

Četvrtak, Kolovoz 1, 2019 14:36

Ovih dana javili su nam se stanovnici Plovanije kako im već duže vrijeme nisu ispražnjene kante za biorazgradivi otpad.

Srijeda, Srpanj 24, 2019 12:29

Iako su sudskom presudom od 4. srpnja radnici obrovačke komunalne tvrtke Infra-grad morali prekinuti štrajk kojim su tražili povećanje plaća s 3.300 na 4.000 kuna, odvoz smeća u Obrovcu obavlja - privatna tvrtka. Radnici ovakvu odluku smatraju osvetom, kako nam je jučer kazao predsjednik Štrajkaškog odbora, Mario Vrkić, tvrdeći da direktor njome »želi poslati jasnu poruku radnicima kako im štrajk više ne bi pao na pamet«:

Četvrtak, Travanj 11, 2019 15:36

Dugonajavljivani projekt čipiranja kanti i kontejnera napokon je ugledao svjetlo dana. Kako smo najavili, projekt je započeo jutros  čipiranjem spremnika za miješani komunalni otpad u MO Crno, a u narednih šest mjeseci elektroničku evidenciju trebali bi dobiti svi zeleni  spremnici na području Zadra.

Srijeda, Travanj 10, 2019 16:37

U skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom i  Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom, zadarska Čistoća  d.o.o. sutra počinje s postavljanjem čipova na spremnike na području  pod nadležnošću Grada Zadra.

Utorak, Ožujak 12, 2019 13:12

Problem ilegalnog odlaganja otpada po zadarskim šumama  sve je veći problem. Grupa građana koja je u subotu i nedjelju poljubila  vrata Čistoćinog deponija iznad Dikla, ogorčena je bila ovakvim ponašanjem.

Ponedjeljak, Veljača 25, 2019 11:37

Zadarska Čistoća je ustrajanjem na projektu podzemnih kontejnera uspješno došla u fazu da se može pohvaliti kako uskoro slijedi i operativni dio. Financijska sredstva su osigurana, a u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti, jedan elaborat je već poslan Konzervatorskom odjelu, doznajemo od direktora Čistoće, Drage Maračića. U tom elaboratu, kako ističe Maračić, navedene su lokacije za koje se smatra da su dobre za opremanje s podzemnim kontejnerima.

Četvrtak, Prosinac 13, 2018 19:45

Korisnici usluga s područja grada Zadra već više od mjesec dana ne mogu dobiti svežnjeve žutih vrećica za odvajanje polimera (plastike) te plavih za odvajanje otpadnog papira iz domaćinstava, a koje se inače besplatno preuzimaju, među ostalim, i u prostorijama zadarske Čistoće. Kako saznajemo iz Čistoće, nije riječ o ničem dugoročnom, već je problem u njihovoj nekontroliranoj distribuciji i neprimjerenom korištenju zbog čega je došlo do nestašice.

Stranice