cistoca

Utorak, Ožujak 12, 2019 13:12

Problem ilegalnog odlaganja otpada po zadarskim šumama  sve je veći problem. Grupa građana koja je u subotu i nedjelju poljubila  vrata Čistoćinog deponija iznad Dikla, ogorčena je bila ovakvim ponašanjem.

Ponedjeljak, Veljača 25, 2019 11:37

Zadarska Čistoća je ustrajanjem na projektu podzemnih kontejnera uspješno došla u fazu da se može pohvaliti kako uskoro slijedi i operativni dio. Financijska sredstva su osigurana, a u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti, jedan elaborat je već poslan Konzervatorskom odjelu, doznajemo od direktora Čistoće, Drage Maračića. U tom elaboratu, kako ističe Maračić, navedene su lokacije za koje se smatra da su dobre za opremanje s podzemnim kontejnerima.

Četvrtak, Prosinac 13, 2018 19:45

Korisnici usluga s područja grada Zadra već više od mjesec dana ne mogu dobiti svežnjeve žutih vrećica za odvajanje polimera (plastike) te plavih za odvajanje otpadnog papira iz domaćinstava, a koje se inače besplatno preuzimaju, među ostalim, i u prostorijama zadarske Čistoće. Kako saznajemo iz Čistoće, nije riječ o ničem dugoročnom, već je problem u njihovoj nekontroliranoj distribuciji i neprimjerenom korištenju zbog čega je došlo do nestašice.

Petak, Prosinac 7, 2018 15:00

Pod motom „Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav.“, zadarska komunalna tvrtka Čistoća darovala je prikupljene plastične čepove Društvu invalida u Poreču.

Utorak, Rujan 25, 2018 10:00

Sukladno Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama, a koji je stupio na snagu krajem srpnja ove godine sa željom zaštite socijalno ugroženih kategorija svih građana, gradske tvrtke Čistoća i Vodovod odlučile su pomoći najugroženijim građanima te omogućiti otpis dugova onima koji su blokirani.

Utorak, Kolovoz 28, 2018 09:45

Preostalo je još oko dva mjeseca do kada su davatelji javne  usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada dužni donijeti račune za korisnike: gradane i pravne  osobe -  rok je 1. studeni 2018.godine, stoji u priopćenju  Udruge za zaštitu prava potrošača Splitski potrošač. 

 

Petak, Kolovoz 10, 2018 09:17

Da radnicima Čistoće posao nije uvijek lak svjedoči i incident koji se dogodio jučer oko 17 sati na Poluotoku. Iako svi volimo da nam je grad u sezoni čist, čini se kako neki ne shvaćaju da uz toliku količinu smeća koja se na dnevnoj bazi proizvede, takva čistoća ne bi funkcionirala kada bi radnici smeće odvozili samo u ranim jutarnjim i kasnim noćnim satima.

Utorak, Srpanj 24, 2018 12:33

Kako smo već pisali, Zadrani su u svibnju od Čistoće d.o.o. zaprimili „Izjavu o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada". Sada je na redu implementacija opreme na terenu koja bi omogućila zatvoranje kruga gospodarenja otpadom, rekao nam je u razgovoru Pere Zubčić, tehnički direktor "Čistoće".

Petak, Lipanj 8, 2018 15:56

Zadarska komunalna tvrtka Čistoća od 1. svibnja naplaćuje  svoje usluge po novom cijeniku sačinjenom sukladno Odluci o načinu  pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada koja je, naokon što ju je u prosincu prošle godine usvojilo  Gradsko vijeće Grada Zadra, stupila na snagu 1. veljače 2018. godine.

Utorak, Ožujak 20, 2018 16:30

Nakon brojnih spekulacija o radnom mjestu na koje je zaposlen bivši direktor KK Zadar, Boris Skroće, direktor Čistoće, Dragan Maračić, pojasnio je o čemu se radi. Naime, mediji su prenijeli kako je Skroće primljen na mjesto zamjenika direktora, međutim,  Maračić kaže:

- To nema veze s istinom, gospodin Skroće je primljen na dužnost  stručnog suradnika za prodaju u Sektoru prodaje i s današnjim je danom  počeo raditi u našoj tvrtki - kaže Maračić.

Stranice