cistoca

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Studeni 4, 2019 12:30

Čipiranje kanti za komunalni otpad ide svojim tijekom i prema planu. Naime, do kraja godine, najkasnije u siječnju, trebali bismo završiti s kompletnim čipiranjem kanti za sakupljanje miješanog komunalnog otpada u kućanstvima.

Subota, Listopad 26, 2019 15:35

Na zadarskom Forumu jutros je odigrana neobična i zanimljiva košarkaška utakmica naziva "Pogodi pravi koš". Riječ je o edukativnoj akciji zadarske Čistoće te Upravnog odjela za EU fondove kojom se želi građane educirati o razvrstavanju otpada.

Petak, Listopad 11, 2019 10:34

Mještani Dikla mogu odahnuti jer opasni grit protiv čijeg su dovoza na deponij ovog ljeta prosvjedovali, konačno će biti zbrinut. Potvrdio nam je to direktor Čistoće, Dragan Maračić, kojega smo pitali u kojoj je fazi rješenje problema koji je podigao na noge javnost Zadarske županije, osobito mještane Obrovca i Dikla. Naime, u zadnjoj je izjavi Maračić najavio:

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 09:37

Otpadni grit iz brodogradilišta uskoro bi trebao biti uklonjen iz deponija u Diklu, što bi bio konačni rezultat peticije mještana Dikla koji su tražili hitno premještanje ovog otpada. O tome kakva je najnovija situacija s ovim otpadom te hoće li konačno biti uklonjen iz deponija pitali smo direktora Čistoće, Dragana Maračića.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019 13:38

Divlja odlagališta glomaznog građevinskog otpada u Kožinu stvaraju velike probleme mještanima koji se boje za svoje svoje zdravlje.

Četvrtak, Kolovoz 22, 2019 13:45

Nakon brojnih pritužbi građana zbog nesnosnog smrada koji se širi zadarskim ulicama, kontaktirali smo zadarsku Čistoću.
Postavljanjem kanti za biootpad, pojavili su se i problemi oko njihovog korištenja, odnosno, kako doznajemo od tehničkog direktora Čistoće Pere Zubčića, u te se kante doslovno svašta ubacuje.
- S naše strane nema propusta u zbrinjavanju otpada, jer smo poduzeli sve preventivne mjere, istaknuo je Zubčić.

Petak, Kolovoz 9, 2019 17:22

Nakon što smo već pisali o problemu s odvozom kanti s biorazgradivim otpadom, a na koji nas je upozorila nekolicina građania, ni ovih dana situacija nije ništa bolja. Naime, ako je suditi prema informacijama koje smo dobili od naših sugrađana, još uvijek se u pojedinim kvartovima ne odnosi otpad.

Četvrtak, Kolovoz 1, 2019 14:36

Ovih dana javili su nam se stanovnici Plovanije kako im već duže vrijeme nisu ispražnjene kante za biorazgradivi otpad.

Srijeda, Srpanj 24, 2019 12:29

Iako su sudskom presudom od 4. srpnja radnici obrovačke komunalne tvrtke Infra-grad morali prekinuti štrajk kojim su tražili povećanje plaća s 3.300 na 4.000 kuna, odvoz smeća u Obrovcu obavlja - privatna tvrtka. Radnici ovakvu odluku smatraju osvetom, kako nam je jučer kazao predsjednik Štrajkaškog odbora, Mario Vrkić, tvrdeći da direktor njome »želi poslati jasnu poruku radnicima kako im štrajk više ne bi pao na pamet«:

Četvrtak, Travanj 11, 2019 15:36

Dugonajavljivani projekt čipiranja kanti i kontejnera napokon je ugledao svjetlo dana. Kako smo najavili, projekt je započeo jutros  čipiranjem spremnika za miješani komunalni otpad u MO Crno, a u narednih šest mjeseci elektroničku evidenciju trebali bi dobiti svi zeleni  spremnici na području Zadra.

Stranice