cistoca

Utorak, Rujan 25, 2018 10:00

Sukladno Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama, a koji je stupio na snagu krajem srpnja ove godine sa željom zaštite socijalno ugroženih kategorija svih građana, gradske tvrtke Čistoća i Vodovod odlučile su pomoći najugroženijim građanima te omogućiti otpis dugova onima koji su blokirani.

Utorak, Kolovoz 28, 2018 09:45

Preostalo je još oko dva mjeseca do kada su davatelji javne  usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada dužni donijeti račune za korisnike: gradane i pravne  osobe -  rok je 1. studeni 2018.godine, stoji u priopćenju  Udruge za zaštitu prava potrošača Splitski potrošač. 

 

Petak, Kolovoz 10, 2018 09:17

Da radnicima Čistoće posao nije uvijek lak svjedoči i incident koji se dogodio jučer oko 17 sati na Poluotoku. Iako svi volimo da nam je grad u sezoni čist, čini se kako neki ne shvaćaju da uz toliku količinu smeća koja se na dnevnoj bazi proizvede, takva čistoća ne bi funkcionirala kada bi radnici smeće odvozili samo u ranim jutarnjim i kasnim noćnim satima.

Utorak, Srpanj 24, 2018 12:33

Kako smo već pisali, Zadrani su u svibnju od Čistoće d.o.o. zaprimili „Izjavu o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada". Sada je na redu implementacija opreme na terenu koja bi omogućila zatvoranje kruga gospodarenja otpadom, rekao nam je u razgovoru Pere Zubčić, tehnički direktor "Čistoće".

Petak, Lipanj 8, 2018 15:56

Zadarska komunalna tvrtka Čistoća od 1. svibnja naplaćuje  svoje usluge po novom cijeniku sačinjenom sukladno Odluci o načinu  pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada koja je, naokon što ju je u prosincu prošle godine usvojilo  Gradsko vijeće Grada Zadra, stupila na snagu 1. veljače 2018. godine.

Utorak, Ožujak 20, 2018 16:30

Nakon brojnih spekulacija o radnom mjestu na koje je zaposlen bivši direktor KK Zadar, Boris Skroće, direktor Čistoće, Dragan Maračić, pojasnio je o čemu se radi. Naime, mediji su prenijeli kako je Skroće primljen na mjesto zamjenika direktora, međutim,  Maračić kaže:

- To nema veze s istinom, gospodin Skroće je primljen na dužnost  stručnog suradnika za prodaju u Sektoru prodaje i s današnjim je danom  počeo raditi u našoj tvrtki - kaže Maračić.

Petak, Veljača 9, 2018 21:35

Zadarska gradska tvrtka za gospodarenje otpadom Čistoća nastavlja s primjenom Uredbe za gospodarenje otpadom koja je stupila na snagu s prvim danom veljače i to - podjelom tisuću kanti za reciklabilni otpad. Na taj način Čistoća će, dok čeka nabavku cca 20 tisuća spremnika za reciklabilni i isto toliko za biootpad, samu sebe testirati u potpunoj primjeni ove Uredbe kojoj je cilj da do 2020. godine Hrvatska reciklira 50 posto svog otpada.

Četvrtak, Siječanj 25, 2018 15:47

Ništa revolucionarno neće se dogoditi 1. veljače, osim što će  na snagu stupiti Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koja  građane obvezuje na razvrstavanje otpada. Hrvatska bi prema toj uredbi  trebala reciklirati 50 posto svog otpada. To je, kaže direktor zadarske Čistoće Drago Maračić, datum od kojeg krećemo na jedan put s kojeg nema  više odstupanja, ali vremena za prilagodbu ima.

Petak, Srpanj 1, 2016 00:00 1

Tomislav Ćurko više nije direktor Čistoće - tako je jučer  odlučeno na sjednici Skupštine gradskog komunalnog poduzeća.

Njegovu dužnost preuzima dosadašnji tehnički direktor Dragan Maračić. Od članova Skupštine saznajemo kako je svih 12 načelnika općina  podržalo Ćurka, ali je Grad većinski vlasnik i kao takav ima zadnju riječ.  

Srijeda, Travanj 6, 2016 00:00

Za korisnike Čistoće koji svoje račune plaćaju u Ulici F. Grisogona 17, od 1. travnja na snazi je novo radno vrijeme ove poslovnice. Tako će ponedjeljkom, četvrtkom i petkom građani svoje obaveze moći podmiriti od 7 do 15 sati, a utorkom i srijedom od 7 do 20 sati. 

Stranice