macke

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Veljača 2, 2022 14:30

Mještani Vinjerca obratili su se našoj redakciji ogorčeni još jednim slučajem trovanja životinja zbog kojega su se za pomoć obratili i zadarskoj policiji. Eduard Vrbanek kaže kako je u njihovu mjestu u utorak netko otrovao mačke te da je to već šesti put kako se "ovako nešto strašno događa u njihovu mjestu".

Četvrtak, Veljača 25, 2021 10:04
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za ubijanje ili mučenje životinja.

Naime, njega se sumnjiči da je na području Sukošana 22. veljače usmrtio jednu mačku samostrelom, a dana 23.veljače drugu mačku ozlijedio također pucanjem iz samostrela, koji mu je oduzet.

Četvrtak, Travanj 16, 2020 17:03

U vrijeme pandemije koronavirusa bilo bi vrlo nezahvalno, kako kaže poznati zadarski veterinar dr. Mateo Mazija, ponašati se prema mačkama koje su inače zahvalna bića, kao prema naprijateljima.

Srijeda, Ožujak 20, 2019 10:21

S obzirom da u Zadru i Zadarskoj županiji ne postoji azil za  mačke, skupina djevojaka odlučila je okupiti se i na volonterskoj bazi  pokrenuti Facebook stranicu pod imenom "Uhvati, kastriraj, vrati Zadar". Dio je to projekta koji se zove "Uhvati - steriliziraj- vrati", a kojem je  cilj smanjiti broj "uličnih" mačaka,  samim time i spriječiti njihovo nekontrolirano razmnožavanje, nepotrebnu patnju, bolesti i zaraze.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 16:00 1

U zadarskoj Veterinarskoj stanici uz brojne poslove, veterinari svakodnevno obave jedan do dva operativna zahvata na kućnim ljubimcima, a među indikacijama za kirurški oblik liječenja sve su češće tumori, te druge teže bolesti od kojih životinje – jednako kao i ljudi, obolijevaju. U više od devedeset posto slučajeva pacijenti na operativnom zahvatu su psi i mačke, a tek povremeno se na operacijskom stolu nađe neki od znatno rjeđih kućnih ljubimaca kao što je kunić ili koji drugi sisavac.

macka
Ponedjeljak, Prosinac 21, 2015 00:00

Vesna Sabolić iz Narodne stranke reformista prenijela je zabrinutost dijela  građana zbog prevelikog broja nezbrinutih mačaka.

Nažalost, postojeća odredba i  koncesijski ugovor predviđaju zbrinjavanje samo napuštenih pasa, ali zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić je rekao kako nema razloga da se to ne promijeni te se  i mačke uvrste u "zbrinjavanje".

kucni_ljubimci
Srijeda, Prosinac 31, 2008 00:00 1

Buka od novogodišnjih rekvizita, petardi i vatrometa, ne ometa zdravlje samo građana tanjih živaca. Mate Ćurković, urednik web stranice o kućnim ljubimcima, kucni-ljubimci.net, ističe kako u ovim danima manje uživaju domaće životinje, dapače, kod njih to najčešće izaziva - stres.

Azil Benkovac
Ponedjeljak, Srpanj 21, 2008 00:00

Ako prijedlog Gradsko vijeće prihvati te on stupi na snagu, sukladno odredbama ovog prijedloga kažnjavat će se oni koji ne budu poštovali odredbe. Važeća odluka o držanju pasa i postupanju sa psima i mačkama lutalicama donesena je još 2000. godine pa mislim da je ova nova odluka potrebna kako bi se što bolje regulirala ova problematika, kazala je Ivana Dadić