kolinda grabar kitarovic

Srijeda, Studeni 21, 2018 18:18

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Albanije Ilir Meta posjetili su jučer zadarske Arbanase. Kako je rekla predsjednica ovo nije bio državnički susret već je albanski predsjednik na svojevrsnoj turneji povodom Jurju Kastriotiću Skenderbegu, u povodu 550-te godišnjice smrti ovog velikog albanskog junaka. Ilir Meta tako obilazi sve zemlje u susjedstvu koje su na jedan način povezane s najvećim albanskim junakom i simbolom borbe protiv osmanske okupacije.

Srijeda, Studeni 21, 2018 07:30

U sklopu posjeta Zadru, predsjednici Hrvatske i Albanije,  Kolinda Grabar-Kitarović i Ilir Meta, obići će sutra, između ostalog, Arbanase, staru zajednicu koja se je još u prvoj polovici 18. stoljeća,  došavši s područja oko Skadarskog jezera, naselila u predjelu grada koje nosi ime po njima.

Subota, Studeni 17, 2018 11:51 1

Zbog jake bure predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas neće doći u Škabrnju kako bi već tradicionalno uoči Dana sjećanja na žrtvu Škabrnje 1991., odala počast stradalim civilima i braniteljima.

Srijeda, Studeni 14, 2018 20:30

Kako imamo prigodu vidjeti svakodnevno, predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović već je duboko zagazila u svoju kampanju u utrci za novim mandatom, dok drugih iole ozbiljnijih kandidata koji bi joj mogli konkurirati zapravo uopće nema na vidiku. Saborski zastupnik, Marko Vučetić, na svom Facebook profilu izrazio je svoje viđenje trenutne situacije, hrvatske predsjednice te ujedno najavio svoju moguću predsjedničku kandidaturu.

Utorak, Studeni 13, 2018 09:56

Misli su moji oceanski veslači, prije dodirnu beskraj, nego  do njega dođu... Tako zadarski pjesnik Vinko Hajnc počinje svoju Odisejadu golemim prostranstvima beskraja svijeta. A taj hod više je nego  odvažni čin premda se radi o pjesničkom propitivanju ljudi i svijeta.

Petak, Rujan 15, 2017 11:16

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović večeras će umirovljenog admirala Davora Domazeta Lošu razriješiti članstva njezina Vijeća za domovinsku sigurnost zbog izjave kako bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani".

"Čim sletim večeras potpisat ću razrješenje Domazeta Loše", kazala je predsjednica novinarima na Malti, gdje boravi na sastanku sastanku tzv. skupine Arrailos koja okuplja šefove država članica EU-a bez izvršnih ovlasti.

Srijeda, Kolovoz 30, 2017 15:22

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas stiže u Zadarsku županiju kako bi obišla požarišta i osobno se uvjerila u razmjere štete. U Benkovac bi trebala doći u 17.30 sati, a tamo će je dočekati zadarski župan Božidar Longin, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, te još nekoliko dužnosnika lokalne vlasti.

Srijeda, Travanj 1, 2015 00:00

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, pokroviteljica je ovogodišnjeg jubilarnog izdanja, 15. po redu Festivala cvijeća koji će se od 24. do 26. travnja održati u Sv. Filip i Jakovu.

Četvrtak, Ožujak 19, 2015 00:00

Radnici Croatia Zadar Linea iznenadili su se kada su u utorak primili pismo iz Ureda predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

Ponedjeljak, Veljača 23, 2015 00:00

Imenovanje branitelja Ante Deura za savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vijest je koja je razveselila hrvatske branitelje, posebno one iz Zadarske županije. Deur je, naime, rođeni Stankovčanin i time se ponosi, nikad ne zaboravljajući svoj rodni kraj, kazao nam je u nedavnom razgovoru kada je sa članovima zadarske HVIDR-e sudjelovao u prosvjedu pred zgradom Ministarstva branitelja.

Stranice