fotograf

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
bonacic
Četvrtak, Prosinac 11, 2008 00:00

U 'CroArtPhoto klubu' otvorena je izložba zadarskog fotografa Aleksandra Bonačića, koji u prostoru kluba izlaže po drugi put. Svaka se izložba, u konačnici, može gledati, doživjeti i kao knjiga - fotomonografija, između ostaloga i zato što to razmjerno lako može i postati. Ova izložba u svojoj strukturi i jest zamišljena kao knjiga s jedanest poglavlja, podijeljenih na četri cjeline-kvarte.

gospic_1
Nedjelja, Studeni 23, 2008 00:00

U povodu Dana grada Zadra u Galeriji Arsenal otvorena je izložba trinaest fotografija Marina Gospića. Izložba pod nazivom "e-Razglednice" može se pogledati sve do 15. prosinca.

Zaposlen u Zadarskom listu kao grafičar od 2001. godine, fotografijom se bavi amaterski od 2002. godine. Trenutačno je predsjednik udruge ZDWireless u Zadru u kojoj djeluje od 2004. godine kao stalni aktivni član.

marin_gospic
Četvrtak, Studeni 20, 2008 00:00

Najbolje Gospićeve fotografije bit će izložene u Arsenalu od 21. studenog do 15. prosinca

lupino_4
Utorak, Studeni 18, 2008 00:00

Kontroverzni fotograf Lupino jučer je na Paškom mostu snimao Tinu Kovačević, do prije godinu dana svoju djevojku, a sada samo njegovu muzu koja se može vidjeti na njegovim brojnim fotografijama. Unatoč buri koja je jako puhala, Tina je strpljivo pozirala za reklamu za Seat. Možda joj je u tome pomogla i činjenica što je neposredno prije snimanja popila nekoliko čašica loze iz Poličnika.

brkan_izlozba
Srijeda, Studeni 12, 2008 00:00

U caffe galeriji Đina otvorena je izložba dvanaest široj javnosti do sad nepoznatih fotografija Ante Brkana, zadarskog fotografa svjetskog ugleda. Dvanaest izloženih Brkanovih fotografija prikupio je kolekcionar Marinko Sudac iz Zagreba. Zapravo, Sudac ih je prikupio nešto veći broj, ali je dvanest između njih odabrao dr. sc. Antun Travirka, sveučilišni profesor u Zadru na Odjelu za povijest umjetnosti, fotografski kritičar i ponajbolji poznavatelj opusa braće Brkan.

izlozba1
Subota, Listopad 25, 2008 00:00

Pomorci uz svoj teški i osebujan život i posao često imaju i još neke zanimacije, koje prerastaju u trajnu životnu zanimaciju. Jadran Ranj je na prekooceanskim plovidbama snimao i ovih dana pokazuje nam fotografije na izložbi u Gradskoj knjižnici u Zadru. Organizator izložbe je foto klub "Kornat" iz Kukljice.

car_visoke_:vode
Utorak, Listopad 14, 2008 00:00

Fotografije za izložbu "Prisutnost svjetla" zorno prikazuju vještinu osvjetljenosti koja ocrtava tragove na slici. Željko Car se predstavlja kao majstor unosa tragova svjetla na svjetlopise. Slike nisu plošno osvjetljene, već su tragovi svjetla na slici osnovni dio kompozicije i čine dinamičnost prizora

lupino3
Ponedjeljak, Srpanj 21, 2008 00:00

Bespuća Privlake i grandioznost Velebita pokazali su se kao savršena pozadina za najnoviji fotosession poznatog hrvatskog fotografa Stephana Lupina. "Naoružan" objektivima i fotoaparatima, Lupino je prekjučer u blizini Privlake "odradio" najnoviju reklamnu kampanju hrvatske tvrtke "Pletex", specijalizirane za donje rublje i kupaći program.