izbori za mjesne odbore

Četvrtak, Prosinac 6, 2018 15:30

Uoči izbora za mjesne odbore zadarski ogranak Neovisnih  za Hrvatsku održao je novinsku konferenciju na kojoj su gostovali politički tajnik Zlatko Hasanbegović i glavni tajnik Domagoj Besir. Predsjednica stranke svoj je nedolazak ispričala zbog bolesti.

Hasanbegović je naglasio da mu je izuzetna čast biti u Zadru, odajući priznanje na obimnom poslu uoči izbora 9. prosinca stranačkim čelnicima te vijećnicima u Gradu i Županiji:

Utorak, Prosinac 4, 2018 13:58 1

Predsjednik GO SDP-a Zadar, Antun Novoselović u svom priopćenju ususret izborima za mjesne odbore u gradu Zadru osvrnuo se na dio aspekata važnih za svakodnevni život građana.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Srijeda, Studeni 28, 2018 14:02

"Izađi i biraj bolji kvart" slogan je pod kojim se okupila koalicija SDP-HNS za predstojeće izbore za mjesne odbore Grada Zadra. Kako je u uvodu tiskovne konferencije rekao predsjednik zadarskog SDP-a Antun Novoselović, ova koalicija smatra da su izbori za mjesne odbore iznimno važni kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od svakodnevnog utjecaja na živote građana u pojedinim gradskim kvartovima.

Ponedjeljak, Studeni 12, 2018 14:27

Uoči izbora za Mjesne odbore 9. prosinca koalicijski savez  pod nazivom  Zadarski blok danas je na Narodnom trgu održao konferenciju za novinare. Nazočile su joj članice svih šest stranaka: Mosta, Akcije mladih, MODES-a, HSLS-a, HSS-a i Naprijed Hrvatske. Prvi je razloge njihova okupljanja obrazložio Ante Rubeša iz Akcije mladih:

Petak, Studeni 9, 2018 18:15

GO SDP Zadar poslao je priopćenje povodom predstojećih izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora Grada Zadra. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Srijeda, Studeni 7, 2018 12:23

Sutra ističe rok za predaju lista za izbore za mjesne odbore  grada Zadra 9. prosinca. No već se sada može reći kako su ovo kvartovski  izbori s najvećim najviše pregovora, pogotovo u Zadarskom  bloku koji  broji već pet stranaka. 

Srijeda, Prosinac 24, 2014 00:00

Danas u 8.30 sati u Gradskoj upravi doći će do drugog pokušaja konstituiranja dvaju mjesnih odbora, Bokanjca i Bilog briga. Formiranje vlasti u niti jednom od ova dva odbora zadnji put nije uspjelo, pa je gradski Upravni odjel za samoupravu i opće poslove sazvao novu sjednicu.

No, nitko ne zna hoće li ovoga puta uspjeti, obzirom da se zapravo još nitko ništa nije dogovorio.

Srijeda, Studeni 26, 2014 00:00

Zadarski SDP održao je sjednicu čija je glavna tema bila analiza izbora za vijeća mjesnih odbora. S obzirom da je SDP na ovim izborima ostvario rezultate lošije nego na onima 2010. godine, razgovaralo se o uzrocima ove situacije.

HDZ je, podsjetimo, na njima osvojio čak 122 vijećnička mjesta, što je 55 posto glasova biračkog tijela, dok je SDP osvojio samo 39 mandata ili 17 posto.