arheoloski muzej

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Kolovoz 18, 2021 13:10

U Arheološkom muzeju Zadar jučer je otvorena izložba Izložba Yakishime - Earth Metamorphosis (Yakishime - metamorfoza zemlje) koja predstavlja yakishime tehniku izrade keramike u kojoj se neglazirani glineni predmeti pale na vrlo visokim temperaturama od 1200 do 1300°C. Izložba je realizirana u suradnji Arheološkog muzeja Zadar, Grada Zadra, Veleposlanstva Japana i Japanske fondacije.

Subota, Srpanj 17, 2021 10:40

Pandemija koronavirusa prošle je godine zatvorila vrata muzeja i galerija diljem Hrvatske i svijeta. Već u prvome valu pandemije muzeji su zabilježili pad posjeta za više od 50 posto. Procjene o oporavku turizma, koje su donijeli vodeći ekonomski stručnjaci, predvidjele su da će kulturni turizam, koji je osjetio pad prihoda od oko 40 posto, a u sklopu kojeg se ostvaruje veliki broj posjeta muzejima u Hrvatskoj, još dugo nakon pandemije biti u procesu oporavka i prilagodbe »novom normalnom«.

Subota, Srpanj 3, 2021 11:47

U Arheološkom muzeju Zadar otvorena je izložba »Nin i novac - povijest kroz numizmatičke nalaze iz Nina od antike do novoga vijeka«.
Prilikom otvorenja izložbe okupljene je pozdravila voditeljica Odjela za marketing i odnose s javnošću Arheološkog muzeja Zadar Marina Brkić, a potom je izložbu predstavio autor Vladimir Kusik, kustos Arheološkog muzeja Zadar kojemu je ovo prva samostalna izložba.

Srijeda, Svibanj 19, 2021 13:07

Arheološki muzej Zadar u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, a u suradnji s tvrtkama Arheolog d.o.o. iz Ugljana i Galo industries j.d.o.o. iz Zadra te Odjelom za arheologiju Sveučilišta u Zadru, jučer i danas u 12 sati priređuje predavanje Rimska oslikana žbuka - freska iz zadarskog Varoša: status questionis.

Ponedjeljak, Veljača 1, 2021 14:59

Održana je prva digitalna Noć muzeja za koju je Arheološki muzej Zadar pripremio različite sadržaje te prilagodio postojeće novom načinu komunikacije. Tako su posjetitelji pobliže upoznavali kulturnu baštinu pomoću Facebook i You Tube stranice Muzeja.
Igrom do znanja složili su prvu digitalnu 3D slagalicu, digitalnu repliku drvene didaktičke igračke, a riječ je o maketi crkve sv. Donata, simbola Zadra.

Petak, Siječanj 29, 2021 13:08

Arheološki muzej Zadar u svojoj je dugoj povijesti bio svjedok i sudionik brojnih mijena. Djelovao je, kako kažu, i u vrijeme rušenja i u vrijeme građenja, vrijeme bacanja kamenja i vrijeme sabiranja kamenja, vrijeme čuvanja i vrijeme odbacivanja. Ulazi u 189. godinu postojanja s programom čija je realizacija zahtijevala promjene u načinu rada, prilagođavanje novim okolnostima i novim načinima komunikacije, stoga pozivaju na prvu Digitalnu Noć muzeja. Za Noć muzeja 2021.

Srijeda, Siječanj 27, 2021 15:15

Arheološki muzej Zadar u svojoj je dugoj povijesti bio svjedok i sudionik brojnih mijena. Tako je djelovao i u »vrijeme rušenja i u vrijeme građenja, vrijeme bacanja kamenja i vrijeme sabiranja kamenja, vrijeme čuvanja i vrijeme odbacivanja«.
I još je tu i ide dalje - ulazi u 189. godinu postojanja s programom čija je realizacija zahtijevala promjene u načinu rada, prilagođavanje novim okolnostima i novim načinima komunikacije.

Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 09:05

U sklopu programa »Nedjeljom iz Nina« koji je Arheološki muzej Zadar pokrenuo nakon uvođenja mjera zbog pandemije koronavirusom, na facebok stranici jučer su objavili zanimljivu temu - radiokarbonsko datiranje u arheologiji na primjeru srednjovjekovnih brodova kondura iz Nina.

Četvrtak, Travanj 16, 2020 16:54

Povodom dvadesete godišnjice djelovanja Pedagoško-andragoški odjel Arheološkoga muzeja Zadar pripremio je niz radionica pod zajedničkim nazivom RuM, Radionice u Muzeju, a kako ih zbog novonastale situacije i preporuka za održavanjem fizičke distance nije moguće realizirati, u Muzeju su se prilagodili novim uvjetima. Sve radionice, igraonice, druženja, pričaonice prebacili su u virtualni svijet i RuM-a transformirali u VruM, Virtualne radionice u Muzeju.

Srijeda, Rujan 25, 2019 13:37

Arheološki muzej Zadar predstavio je jučer interaktivni prezentacijski ekran na kojem će se prikazivati digitalizirane snimke iz muzejskog fundusa. Riječ je o zahtjevnom projektu na kojem se radilo godinama i koji posjetiteljima muzeja omogućuje digitalno pretraživanje fotografija iz fundusa muzeja.

Stranice