arheoloski muzej

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 10, 2019 10:04

U sklopu manifestacije Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019.  jučer je u Arheološkom muzeju Zadar održana prva u nizu radionica  izrade origamija.

Nedjelja, Ožujak 31, 2019 13:19

I ove je godine Arheološki muzej Zadar u suradnji s Klasičnom gimnazijom Ivana Pavla II. Zadar sudjelovao u manifestaciji Zadar čita 2019. S obzirom da je tema ovogodišnje tradicionalne manifestacije Gradske knjižnice Zadar broj, Muzej je u suradnji s Klasičnom gimnazijom osmislio zanimljiv program povezan također s brojevima.

Nedjelja, Studeni 25, 2018 07:00

Program započinje u utorak, 27. studenog u 12 sati predavanjem „Otkrivanje tajni škrinje iz Novalje“. Kroz predavanje će biti predstavljene najnovije spoznaje o škrinji iz Novalje te također rezultati suvremenih metoda analize koje su poduzete u svrhu kasnije zaštite spomenika, a predstavit će ih dr. sc. Jakov Vučić ravnatelj Arheološkog muzeja Zadar, doc. dr. sc. Antonija Mlikota s Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru i izv. prof. dr. sc.

Srijeda, Studeni 21, 2018 13:01

Najpoznatiji zadarski arheolog dr. sc. Radomir Jurić održao  je u ponedjeljak u zadarskom Arheološkom muzeju predavanje Zadar  na dlanu. Bila je to virtualna šetnja u tri dimenzije s naglaskom na kulturne znamenitosati i bogatu povijesnu baštinu grada. Dugogodišnji  djelatnik i ravnatelj Arheološkog muzeja Zadar, muzejski savjetnik u  mirovini, popularni Miro Jurić odnedavno je dobitnik Nagrade za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva.

Subota, Listopad 6, 2018 09:14

 Na zadarskom Forumu ispred Arheološkog muzeja otvoren je braniteljsko-kolekcionarski sajam "Samo hrvatsko" u organizaciji braniteljske sekcije udruge Diokles iz Splita.

Ponedjeljak, Ožujak 12, 2018 10:10

Arheološki muzej u Zadru domaćin je gostujuće izložbe "Astralni simbolizam u vučedolskoj kulturi", a uz otvorenje izložbe na značajan dan za vučedolsku kulturu, održano je i vrlo zanimljivo te odlično posjećeno predavanje dr.sc. Aleksandra Durmana. Naime, kako se moglo čuti na predavanju, 9. ožujka 2889. godine prije Krista na nebu se dogodio značajan događaj koji se događa vrlo rijetko, a Vučedolci su to vidjeli kao poseban znak.

Nedjelja, Studeni 27, 2016 00:00

Učenice Obrtničke škole pravile su frizure i šminkale sudionice, a magistar farmacije Frane Herenda prezentirao je izradu krema po rimskim recepturama

Ponedjeljak, Listopad 27, 2014 00:00

Srijeda, Siječanj 29, 2014 00:00

Arheološki muzej Zadar u ovogodišnjoj Noći muzeja predstavit će pozadinu svakog arheološkog istraživanja. Naime, od 18 do 24 sata u muzeju će biti održan niz prezentacija u kojima će biti predstavljen rad koji obično slijedi nakon što se pojedini nalaz pronađe. Na jučerašnjoj press konferenciji goste Arheološkog muzeja predstavio je dr. sc. Smiljan Gluščević, ravnatelj muzeja.

Subota, Srpanj 6, 2013 00:00

Kao što su muzeji općenito fenomen prosvjetiteljske ideje o kulturnoj povijesti i identitetu, tako je i ovo djelo Ane Elizabet prijedlog ideje o pojedinačnom u općem, o novom u starom, o nepoznatom u naizgled poznatom - Feđa Vukić

Stranice