mons zelimir puljic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 29, 2021 11:04

Nedjelja Muke Gospodnje- Cvjetnica, obilježena je jučer blagoslovom maslinovih grančica i misnim slavljem u katedrali sv. Stošije u Zadru koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Tradicijskim blagoslovom maslinovih grana znakovito se obilježava spomen na svečani Isusov ulazak u Jeruzalem, kada ga je židovski narod kličući dočekao s palminim i maslinovim granama, slaveći ga kao Mesiju koji će »izbaviti Izrael« od rimskoga jarma.

Utorak, Rujan 8, 2020 10:05

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je pismo povodom početka nove školske godine koje je naslovio »S mjerama predostrožnosti, rada, reda i molitve u novu školsku godinu!«.

Utorak, Siječanj 21, 2020 15:00

U povodu 30. godišnjice njegova biskupskog ređenja, koja se navršila 14. siječnja ove godine, razgovarali smo s mons. Želimirom Puljićem, zadarskim nadbiskupom i predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije.
Oče nadbiskupe, za početak, u kakvoj obitelji ste odrasli, s koliko braće i sestara? Vi imate još jednog brata svećenika na službi u Americi? To odaje da je cijela Vaša obitelj bila pobožna.

Četvrtak, Listopad 31, 2019 11:33

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je ovih dana Župu sv. Petra i Pavla na otoku Sestrunju u pratnji poslužitelja Župe Sestrunj dr. don Zdenka Dundovića i svog tajnika don Damira Šehića. Nadbiskup je predvodio svečano misno slavlje na 30. nedjelju kroz godinu u crkvi Gospe od Zdravlja koja se nalazi u središtu mjesta na otoku gdje se služe mise tijekom godine, jer se ta crkva nalazi u blizini kuća župljana uglavnom starije populacije, a župna crkva sv.

Subota, Travanj 27, 2019 13:56

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u povodu svetkovine Uskrsa, koja se ove godine po julijanskom kalendaru proslavlja 28. travnja, zaželio je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskome Porfiriju, episkopu dalmatinskome Nikodimu i episkopu pakračko-slavonskome Jovanu i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom te svim vjernicima blagoslovljene  uskrsne blagdane.

Utorak, Travanj 16, 2019 15:27

Povodom urušavanja dijela pariške katedrale Notre Dame uzrokovanog požarom, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u  utorak 16. travnja izrazio je solidarnost u mislima „s ljudima koji zbog  toga supate, suosjećaju sa stanovnicima Pariza i Francuske, osobito s  vjernicima koji su emotivno ili drugačije vezani uz njihovu divnu crkvu  koju od milja zovu Naša Gospa“.

Utorak, Travanj 16, 2019 15:13

U velikoj žalosti zbog tragične smrti svoga Učitelja, apostoli su se  spremali krenuti svaki na svoju stranu. To osobito pokazuje opis dvojice učenika na putu u Emaus koji iznenađeni, potreseni, razočarani  svim onim što se zbilo na Veliki Petak, odlučiše vratiti se svojim domovima. Trećega dana, međutim, proširila se vijest da je Isusov grob ostao  prazan, a on uskrsnuo i živi.

Utorak, Listopad 9, 2018 13:13

Zadrani su jučer uz Dan neovisnosti proslavili dan jednoga  od svojih zaštitnika - svetkovinu sv. Šimuna. Prva misa u crkvi sv. Šime  održana je već u sedam sati, a koncelebrirano misno slavlje u 11 sati  predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U 17 sati održana je tradicionalna misa s blagoslovom djece na kojoj  se okupio veliki broj obitelji, dok je misno slavlje u 19 sati predvodio o.  Jeronim Adam Marin, prior benediktinskog samostana na Ćokovcu.

Subota, Siječanj 6, 2018 13:47

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju i dalmatinskom episkopu Nikodimu koju prenosimo u cijelosti.

Srijeda, Prosinac 23, 2015 00:00

Tradicionalni božićni pohod zadarskog nadbiskupa Caritasu Zadarske nadbiskupije održan je u prošli ponedjeljak. Tom je prilikom mons. Želimir Puljić susreo beskućnike koji borave u Prenoćištu sv. Vinka Paulskog pri zadarskom Caritasu, a ručao je i s korisnicima Pučke kuhinje u Zadru koja dnevno pripravlja 350 obroka.

Stranice