mons zelimir puljic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Travanj 7, 2015 00:00

"Vi znate što se događalo po svoj Judeji, kako Isusa koji je  prošao zemljom čineći dobro, smakoše i razapeše. Ali, Bog ga uskrisi u  posljednji dan. Mi smo tome svjedoci!" Tako apostol Petar kao živi svjedok opisuje događaj koji se zbio "u prvi dan tjedna, u ranu zoru". Zbog  toga se od početka Crkva sabirala na taj dan blagovati Euharistiju i slaviti  događaj spasenja.

Utorak, Veljača 10, 2015 00:00

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić sastao se s predstavnicima zadarskih branitelja kako bi razmotrili najbolji način realizacije projekta izgradnje spomenika poginulima za Hrvatsku. Riječ je o sastanku kojega su inicirali branitelji, obzirom da je najveći dio terena na kojemu bi se spomenik podigao u vlasništvu Nadbiskupije.

Petak, Siječanj 30, 2015 00:00

Mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, posjetio je 32 polaznika Malog tečaja - Kursilja, koji se od 22. do 25. siječnja 2015. održavao u Župi sv. Josipa na Plovaniji. Tečaj je vodio don Andrija Vrane, svećenik zagrebačke nadbiskupije, voditelj Kursilja u Hrvatskoj, sa suradnicima Marijom Butković, rektoricom tečaja, Markom Kovačevićem, Marinom Jurjević, Anom Čolak, Marinom Zelić i Ružicom Anušić.

Subota, Prosinac 20, 2014 00:00

Prije dvije tisuće godina dogodio se Božić u maloj zemlji Palestini, u gradu Betlehemu. Marija zaručena s Josipom rodila je dijete kojem dadoše ime Isus. Kad se Isus rodio, povili su ga u pelene i položili u jasle, jer u betlehemskim kućama za njih nije bilo mjesta. No, Božić nije samo obično rođenje. On je obilježen nebeskom i božanskom dimenzijom, jer su anđeli taj događaj pjesmom opjevali.

Četvrtak, Prosinac 18, 2014 00:00

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić s generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije don Josipom Lenkićem, primio je u srijedu na tradicionalni božićni prijem u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru, u odvojenim susretima, gradonačelnika Božidara Kalmetu i župana Stipu Zrilića.