mons zelimir puljic

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 31, 2019 11:33

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je ovih dana Župu sv. Petra i Pavla na otoku Sestrunju u pratnji poslužitelja Župe Sestrunj dr. don Zdenka Dundovića i svog tajnika don Damira Šehića. Nadbiskup je predvodio svečano misno slavlje na 30. nedjelju kroz godinu u crkvi Gospe od Zdravlja koja se nalazi u središtu mjesta na otoku gdje se služe mise tijekom godine, jer se ta crkva nalazi u blizini kuća župljana uglavnom starije populacije, a župna crkva sv.

Subota, Travanj 27, 2019 13:56

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u povodu svetkovine Uskrsa, koja se ove godine po julijanskom kalendaru proslavlja 28. travnja, zaželio je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskome Porfiriju, episkopu dalmatinskome Nikodimu i episkopu pakračko-slavonskome Jovanu i protojereju Makedonske pravoslavne crkve Kirku Velinskom te svim vjernicima blagoslovljene  uskrsne blagdane.

Utorak, Travanj 16, 2019 15:27

Povodom urušavanja dijela pariške katedrale Notre Dame uzrokovanog požarom, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u  utorak 16. travnja izrazio je solidarnost u mislima „s ljudima koji zbog  toga supate, suosjećaju sa stanovnicima Pariza i Francuske, osobito s  vjernicima koji su emotivno ili drugačije vezani uz njihovu divnu crkvu  koju od milja zovu Naša Gospa“.

Utorak, Travanj 16, 2019 15:13

U velikoj žalosti zbog tragične smrti svoga Učitelja, apostoli su se  spremali krenuti svaki na svoju stranu. To osobito pokazuje opis dvojice učenika na putu u Emaus koji iznenađeni, potreseni, razočarani  svim onim što se zbilo na Veliki Petak, odlučiše vratiti se svojim domovima. Trećega dana, međutim, proširila se vijest da je Isusov grob ostao  prazan, a on uskrsnuo i živi.

Utorak, Listopad 9, 2018 13:13

Zadrani su jučer uz Dan neovisnosti proslavili dan jednoga  od svojih zaštitnika - svetkovinu sv. Šimuna. Prva misa u crkvi sv. Šime  održana je već u sedam sati, a koncelebrirano misno slavlje u 11 sati  predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U 17 sati održana je tradicionalna misa s blagoslovom djece na kojoj  se okupio veliki broj obitelji, dok je misno slavlje u 19 sati predvodio o.  Jeronim Adam Marin, prior benediktinskog samostana na Ćokovcu.

Subota, Siječanj 6, 2018 13:47

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju i dalmatinskom episkopu Nikodimu koju prenosimo u cijelosti.

Srijeda, Prosinac 23, 2015 00:00

Tradicionalni božićni pohod zadarskog nadbiskupa Caritasu Zadarske nadbiskupije održan je u prošli ponedjeljak. Tom je prilikom mons. Želimir Puljić susreo beskućnike koji borave u Prenoćištu sv. Vinka Paulskog pri zadarskom Caritasu, a ručao je i s korisnicima Pučke kuhinje u Zadru koja dnevno pripravlja 350 obroka.

Utorak, Travanj 7, 2015 00:00

"Vi znate što se događalo po svoj Judeji, kako Isusa koji je  prošao zemljom čineći dobro, smakoše i razapeše. Ali, Bog ga uskrisi u  posljednji dan. Mi smo tome svjedoci!" Tako apostol Petar kao živi svjedok opisuje događaj koji se zbio "u prvi dan tjedna, u ranu zoru". Zbog  toga se od početka Crkva sabirala na taj dan blagovati Euharistiju i slaviti  događaj spasenja.

Utorak, Veljača 10, 2015 00:00

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić sastao se s predstavnicima zadarskih branitelja kako bi razmotrili najbolji način realizacije projekta izgradnje spomenika poginulima za Hrvatsku. Riječ je o sastanku kojega su inicirali branitelji, obzirom da je najveći dio terena na kojemu bi se spomenik podigao u vlasništvu Nadbiskupije.

Petak, Siječanj 30, 2015 00:00

Mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, posjetio je 32 polaznika Malog tečaja - Kursilja, koji se od 22. do 25. siječnja 2015. održavao u Župi sv. Josipa na Plovaniji. Tečaj je vodio don Andrija Vrane, svećenik zagrebačke nadbiskupije, voditelj Kursilja u Hrvatskoj, sa suradnicima Marijom Butković, rektoricom tečaja, Markom Kovačevićem, Marinom Jurjević, Anom Čolak, Marinom Zelić i Ružicom Anušić.

Stranice