mons zelimir puljic

Petak, Siječanj 30, 2015 00:00

Mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, posjetio je 32 polaznika Malog tečaja - Kursilja, koji se od 22. do 25. siječnja 2015. održavao u Župi sv. Josipa na Plovaniji. Tečaj je vodio don Andrija Vrane, svećenik zagrebačke nadbiskupije, voditelj Kursilja u Hrvatskoj, sa suradnicima Marijom Butković, rektoricom tečaja, Markom Kovačevićem, Marinom Jurjević, Anom Čolak, Marinom Zelić i Ružicom Anušić.

Subota, Prosinac 20, 2014 00:00

Prije dvije tisuće godina dogodio se Božić u maloj zemlji Palestini, u gradu Betlehemu. Marija zaručena s Josipom rodila je dijete kojem dadoše ime Isus. Kad se Isus rodio, povili su ga u pelene i položili u jasle, jer u betlehemskim kućama za njih nije bilo mjesta. No, Božić nije samo obično rođenje. On je obilježen nebeskom i božanskom dimenzijom, jer su anđeli taj događaj pjesmom opjevali.

Četvrtak, Prosinac 18, 2014 00:00

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić s generalnim vikarom Zadarske nadbiskupije don Josipom Lenkićem, primio je u srijedu na tradicionalni božićni prijem u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru, u odvojenim susretima, gradonačelnika Božidara Kalmetu i župana Stipu Zrilića.