vro maslenica

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Siječanj 25, 2019 19:15

U organizaciji udruge veterana Otočkog bataljuna, u Galovcu je održano predavanje o VRO Maslenici. Predavanje je održao ratni zapovjednik 7. domobranske pukovnije i 113. brigade, umirovljeni brigadir Danijel Kotlar. Kotlar je pred prepunom salom doma kulture, koje su većinom činili osnovci OŠ Galovac, najprije izložio situaciju koja je prethodila Maslenici.

Utorak, Siječanj 22, 2019 15:32

Obilježavanje 26. obljetnice VRO Maslenica nastavljeno je danas polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima  bitke prekretnice Domovinskog rata. Obilježavanje je počelo kod velikog križa u Kašiću, spomen obilježja 3. gardijske brigade Kune.

Utorak, Siječanj 22, 2019 12:35

Velika je stvar da smo uspjeli zadarsko zdravstvo i obranu predstaviti u jednoj knjizi koja će ostati za vječnost. Najgore je kada se riječi ne zapišu i od njih ne ostane traga.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 19:00

U protekloj smo godini u opremanje i uređenje novog groblja uložili skoro milijun kuna. Izgradili smo javnu rasvjetu u iznosu od 250 tisuća kuna te u suradnji sa zadarskim vodovodom napravili vodovodnu mrežu vrijednosti 300 tisuća kuna.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 16:50

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Zadar počelo je obilježavanje 26. obljetnice vojno redarstvene operacije Maslenica. Operacija Maslenica, kodnog naziva Gusar započela je u ranim jutarnjim satima 22. siječnja 1993. i značila prekretnicu u daljnjem tijeku Domovinskog rata. U 72 sata, hrvatske snage oslobodile su 92 kilometara četvornih okupiranog zadarskog zaleđa. Oslobođene su dvije strateške točke: Zračna baza Zemunik i Novsko ždrilo.

Ponedjeljak, Siječanj 21, 2019 13:20

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju obilježava se obljetnica vojno redarstvene akcije Maslenica. Vijence su položili generali Ante Gotovina i Mladen Markač, ministar branitelja Tomo Medved i ministar obrane Damir Krstičević.

Četvrtak, Siječanj 17, 2019 14:19 1

Obilježavanje 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93., čija je glavna svečanost najavljena za ponedjeljak 21. siječnja, počinje već ovoga vikenda te je pripremljen bogat program, a u Zadar i Zadarsku županiju trebao bi doći politički vrh Hrvatske.

Petak, Siječanj 23, 2015 00:00 1

Obilježavanje 22. obljetnice VRO Maslenica nastavljeno je jučer polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade "Kune" u Kašiću. Preko četrdeset izaslanstva vojske, policije, jedinica lokalne samouprave, braniteljskih udruga, odalo je počast ispod velikog drvenog križa načinjenog od slavonske hrastovine, kao simbol stradavanja Slavonaca u oslobađanju zadarskog zaleđa.

Srijeda, Siječanj 21, 2015 00:00

U sklopu obilježavanja 22. obljetnice vojno redarstvene akcije Maslenica jučer je u Gradskoj loži održan koncert školskih zborova srednjih škola Zadarske županije. Lijepo osmišljen koncert pokvarilo je ružno kišno vrijeme. Naime, uz Izvođače i posjetitelje u Loži za sve ostale je postavljen razglas, no rijetko tko se zaustavljao na trgu.

Stranice