otoČni sabor

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Studeni 2, 2018 17:40 1

Sa stupanjem Novog Zakona o otocima na snagu, novom  indeksacijom i kategorizacijom otoka, većina otoka ući će u potpomognuta područja. Time će prema Zakonu o regionalnom razvoju imati  povlastice na Porez na dohodak, prihode i sl.

Četvrtak, Rujan 13, 2018 15:40

Otočni sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka u Maloj vijećnici Zadarske županije danas je organizirala potpisivanje Deklaracije o  pametnim otocima za otoke Zadarske županije kojoj je do sada pristupilo više od 200 europskih otoka. Svoj potpis na Deklaraciju do sada su stavili i predstavnici hrvatskih otoka, izražavajući tako predanost izgradnji  energetski učinkovitih, okolišno održivih i digitalno povezanih zajednica.

Srijeda, Rujan 12, 2018 10:49

Sutra se u Maloj vijećnici Zadarske županije potpisuje Deklaracija o pametnim otocima. Otočni Sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka organizira potpisivanje Deklaracije o pametnim otocima za otoke Zadarske županije kojoj je do sada pristupilo više od 200 europskih otoka.

Četvrtak, Rujan 6, 2018 12:08

Otočni sabor uputio je pismo Vladi Republike Hrvatske, a koje prenosimo u cijelosti:

"Otočni Sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka piše ovo javno pismo povodom donošenja Zaključka o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima na 110. sjednici Vlade Republike Hrvatske i prijedloga Nacrta izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak.

Ponedjeljak, Lipanj 11, 2018 10:59

ZADAR - Kao što je bilo i najavljeno, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je početkom lipnja putem sustava esavjetovanja Nacrt prijedloga Zakona o otocima.

Petak, Studeni 3, 2017 21:00

 Povodom Nacrta prijedloga državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu priopćenjem se oglasio Otočni sabor.

"Predstavljeni proračun ne ide u cijelosti na ruku otočanima, a posebno njegova projekcija na sljedeće godine i tako nije u skladu s Rezolucijom Europskog parlamenta od 4. veljače 2016. o posebnoj situaciji otoka (2015/3014(RSP)).

Ponovno pozivamo Vladu Republike Hrvatske na ozbiljno shvaćanje vrijednosti svojih otoka.

Četvrtak, Kolovoz 31, 2017 18:28

 Predsjednik Otočnog sabora, Denis Barić, sudjelovao je na skupu inicijative "Javno je dobro" na otoku Braču na kojemu se raspravljalo o problematici hrvatskih otoka. Na temu "Održivi razvitak - nelogičan koncept bez stanovništva, ili za koga održavamo otoke i obalu" izlagali su brojni gosti, a domaćin je bila udruga Za naš Supetar.

Subota, Siječanj 17, 2015 00:00

Na današnji dan 2001.