eko zadar

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 14:50

Svi oni koji imaju sjemenja koje bi željeli razmijeniti ili su zainteresirani za pribavljanje novog sjemena, mogu doći u subotu od 11 do 13 sati, 30. rujna u dvorište igraonice za djecu Šahovskog kluba Casper gdje će se održati "Banak u dvoru". Razmjena sjemenja se organizira u sklopu projekta "Zeleni rasadnik", kojega provodi udruga Eko Zadar.

Srijeda, Prosinac 16, 2015 00:00

Udruga "Eko - Zadar" osnovana je 1999. godine, uoči  međunarodnog Dana planeta Zemlje, i od tada neprestano djeluje u Zadru. Okupljala je oduvijek i okuplja veliki broj volontera i istomišljenika  oko očuvanja okoliša, i brige za ekologiju. Predsjednik ove najpoznatije  zadarske udruge odnedavno je mr.sc. Hrvoje Klarić, viši stručni savjetnik  u Savjetodavnoj službi.

Ponedjeljak, Srpanj 20, 2015 00:00

Tijekom šest mjeseci provedbe projekta "Partnerstva za okoliš", od 1. siječnja do 30. lipnja 2015. godine, na Zeleni telefon udruge „Eko-Zadar" pristiglo je 109 prijava građana.

Petak, Lipanj 26, 2015 00:00

U organizaciji udruge „Eko-Zadar", a u sklopu projekta „Reciklirajmo zajedno" koji ova udruga provodi u suradnji sa zadarskom  Čistoćom održana je javna tribina pod nazivom "Selektivno razdvajanje  otpada na području grada Zadra - stanje i izazovi".

Četvrtak, Svibanj 28, 2015 00:00

Članovi udruge Eko Zadar u zadarskoj Gradskoj knjižnici organizirali su predavanje i kretaivnu radionicu za djecu drugog razreda Osnovne škole Šime Budinića na temu "Recikliramo zajedno".

Linda Šušteršić iz Eko Zadra strpljivo je mališanima objašnjavala koliko je i zašto je važno voditi računa o očuvanju okoliša, ne bacati smeće uokolo, a osvrnula se i na važnost recikliranja te odvajanja otpada.

Četvrtak, Ožujak 26, 2015 00:00

Voditeljica zadarskog Zelenog telefona udruge Eko Zadar, Linda Šušteršić, sudjelovala je prošli tjedan na godišnjem sastanku članica Mreže Zelenih telefona. Ujedno je održano i Strateško planiranje Mreže Zelenih telefona, a sve kao dio partnerskog projekta "Partnerstvo za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona".

Petak, Veljača 6, 2015 00:00

Članice udruge „Eko-Zadar" provele su s učenicima prvih razreda OŠ „Stanovi" u Zadru radionice na kojima su djeca uz igru i puno kreativnosti učila o obnovljivim izvorima energije. Radionice su koncem prošlog i tijekom ovog tjedna provedene u 1. a, 1. b, 1. c i 1. d razredu, a u sklopu projekta „Energetika za svaki dom".

sirova hrana_povrce
Utorak, Siječanj 27, 2015 00:00

Udruga „Eko-Zadar"  2015. s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar organizira predavanje na temu "Zašto ekološka poljoprivreda". Predavač je potpredsjednik udruge „Eko-Zadar", mr. sc.

Subota, Siječanj 24, 2015 00:00

U Hrvatskoj godišnje nastane 1,3 milijarde tona otpada, od čega se 37 % odnosi na biootpad, a u nekim kućanstvima u Švicarskoj postoje domaćinstva koja mjesečno proizvedu svega kilogram otpada, što je rezultat primjene koncepta „zero waste", odnosno nultog stvaranja otpada - strategije kojom se oponaša priroda, što znači da se „sve reciklira u kružnom toku materije i energije".

Četvrtak, Siječanj 22, 2015 00:00

Udruga „Eko-Zadar" večeras s početkom u 18 sati organizira predavanje na temu "Kompostiranje". Predavačica je asistentica na Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru mr. sc. Branka Perinčić, dipl.ing.agr., a predavanje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Stranice