eko zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Listopad 28, 2021 11:39

Tradicionalnu kozmetiku, hranu i rukotvorine Zadrani imajuz priliku razgledati i kupiti u sklopu jučer otvorenog Sajma zdrave hrane, tradicijskih proizvoda i rukotvorina Dani sunca, kojeg organizira udruga »Eko-Zadar«. Sajam će trajati do subote, 30. listopada.
Među izlagačima, svojim se entuzijazmom i pristupačnošću ističe farmaceutkinja Mila Grivičić iz Zagreba, koja u sklopu OPG-a Grivičić promovira brend Aurelia natura, prirodnu kozmetiku i ljekovite pripravake.

Ponedjeljak, Listopad 4, 2021 10:45

Udruga »Eko - Zadar« organizirala je predstavljanje Priručnika o izgradnji vlastite fotonaponske elektrane. Novoizglasani Zakon o obnovljivim izvorima energije, uvelike mijenja uvjete korištenja obnovljivih izvora energije. Stoga je novosti i izazove za građanstvo i poslovni sektor objasnio ekološki aktivist iz Eko Kvarnera Vjeran Piršić, koji je govorio o vlastitim iskustvima kako najpovoljnije koristiti obnovljive izvore energije.

Petak, Listopad 1, 2021 12:37

Novoizglasani Zakon o obnovljivim izvorima energije, uvelike mijenja uvjete korištenja OIE. Novosti i izazovi za građanstvo i poslovni sektor objasnit će naš dugogodišnji ekološki aktivist iz Eko Kvarnera Vjeran Piršić. Piršić kao „pionir“ prenijeti će nam svoja iskustva kako najpovoljnije koristiti obnovljive izvore energije.

Četvrtak, Rujan 2, 2021 13:45 1

Nakon što smo u jučerašnjem izdanju Zadarskog lista izvijestili o podizanju optužnice protiv dvojice muškaraca, koji su u najmanje pet navrata na predjelu Lišana Ostrovičkih zajedno bacili najmanje 50 velikih vreća klaoničkog otpada, kontaktirali smo Daniru Travicu iz udruge Eko – Zadar, te ih upitali koliko ste često susreću s dojavama o ilegalnom odlaganju klaoničkog otpada.

Petak, Kolovoz 6, 2021 14:30

Drugi po redu Zeleni piknik udruge »Eko Zadar« upriličen je od 18 do 21 sat na zelenom prostoru između Elektre i bazena na Kolovarama, a odaziv je bio manji od očekivanog.
- Vjerujem da je to zbog ljetnog kupanja. No, moram priznati da smo zadovoljni s onim što smo uspjeli i uz ovoliki broj sudionika, pohvalila se Danira Travica iz »Eko Zadra« dodajući kako su ljudi prilazili i pitali o čemu se radi, vidjevši djecu i aktiviste kako skupljaju opuške cigareta po parku i plaži.

Srijeda, Srpanj 28, 2021 14:15

5. rujna prošle godine, u vrlo opuštenoj atmosferi i uz pridržavanje svih preporučenih epidemioloških mjera družili smo se s mještanima Malog Iža, objavili su iz udruge »Eko-Zadar«.
Druženje je održano u organizaciji udruge »Eko – Zadar« i u sklopu projekta »Otočne ćakule – priče iških baka i djdova« kojeg je financirao Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka s 10.000,00 kuna i uz angažman MO Mali Iž koji je ustupio prostor MO Porovac.

Nedjelja, Srpanj 25, 2021 09:15

»Naš planet je slomljen«, rečenica je koja sve češće i sve glasnije odzvanja s konferencija, sastanaka i prosvjeda diljem svijeta. Klimatske promjene posljedica su tog loma na što zemlje diljem svijeta pokušavaju iznaći primjerene odgovore. Ni Hrvatska nije iznimka, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini.

Srijeda, Srpanj 21, 2021 14:31

Donesen je novi Zakon o gospodarenju otpadom, koji i formalno zabranjuje jednokratnu plastiku. Ovim se zakonom, dakle, zabranjuju slamke, štapići, plastični tanjuri, vilice, noževi više se ne smiju proizvoditi i stavljati ne tržište. To znači da od 1. siječnja 2022. godine više nećemo imati vrećice na blagajnama. Ali one najtanje, u kakvima obično uzimamo jabuke i banane u trgovini - one ostaju.

Petak, Lipanj 18, 2021 14:03

Javna tribina Tehnološke mogućnosti odvojenog prikupljanja otpada u organizaciji tvrtke Čistoća d.o.o. i Udruge Eko Zadar okupila je jučer u hotelu Kolovare zainteresirane partnere i građane koji su mogli čuti više o odvajanju otpada, kao i o projektu »Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada za Čistoću d.o.o. Zadar« koji je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

Subota, Lipanj 12, 2021 12:15

Udruga Eko-Zadar postaje društvenim poduzetnikom, a namjera joj je time stvoriti stabilnost postojećih radnih mjesta u udruzi, ali i stvarati nova radna mjesta te sa stjecanjem društveno poduzetničkog iskustava s vremenom postati infotočkom gdje bi potporu na istom putu mogle naći udruge i drugi zainteresirani.

Stranice