eko zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Ožujak 11, 2021 10:51

Projekt »AMOR-Aktivni Mladi za Održivi Razvoj« završit će u predviđenom roku unatoč izazovima uslijed epidemioloških okolnosti.

Srijeda, Ožujak 3, 2021 14:55

Ovih su dana na lokacijama u Ninu, točnije na Kraljičinoj plaži, plaži Ždrijac te kod Solane, postavljene poučne ploče koje će pomoći u istraživanju tog biološki bogatog područja. Dio je to projekta »AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj« čiji je nositelj Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja »Eko Zadar« s partnerom OŠ »Petar Zoranić« u Ninu. Projekt se bavi promicanjem obrazovanja za održivi razvoj među djecom i mladima.

Srijeda, Veljača 24, 2021 12:38

Zeleni telefon servis je koji stoji u službi građanima za informacije i probleme vezane za okoliš, prirodu i njihovu zaštitu. Mreža Zelenih telefona okuplja članice diljem Hrvatske, a jedna od članica je i Eko Zadar koji zaprima pritužbe stanovnika Zadra i Zadarske županije. O radu Zelenog telefona razgovarali smo sa Željkom Jurlina iz Eko Zadra. Zanimalo nas je koliko su građani u prošloj godini prijavljivali incidente u okolišu.

Utorak, Siječanj 26, 2021 09:18

Zadarska Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko Zadar partner je u projektu pod nazivom JEKA što znači skraćenicu za jačanje eko aktivizma za hitnu klimatsku akciju. Nositelj projekta je Zelena akcija, a osim udruge Eko Zadar, partner je još Brodsko ekološko društvo - BED i Udruga za zaštitu okoliša i prirode - Pan.

Četvrtak, Travanj 23, 2020 08:59

Zbog aktualne situacije s koronavirusom i mjera suzbijanja epidemije udruga »Eko-Zadar« nije bila u mogućnosti na tradicionalna način obilježiti Dan planeta Zemlje koji se već punih 50 godina obilježava 22. travnja, kazala nam je Nives Rogoznica, dopredsjednica Udruge.

Srijeda, Ožujak 11, 2020 21:00

U suradnji s Učeničkim domom Ivana Mažuranića iz Zagreba, danas je udruga »Eko- Zadar«, organizirala akciju čišćenja plaže ispod šetnice »Karma«. Nakon uspješno provedene akcije, u kojoj na sreću, kako su rekli organizatori, nije pronađeno previše otpada, održana je prezentacija strojeva za reciklažu plastike, odnosno projekt »Precious Plastic Mažuranac«, a o čemu je nešto više rekao Petar Ćurko iz Učeničkog doma.

Nedjelja, Veljača 16, 2020 10:15

Iako »na prvu«, Amor nedvojbeno asocira na romantiku jer je Marsov i Venerin sin i rimski bog ljubavi, ovom se slučaju krije naziv jednog sasvim »prizemnog« i korisnog projekta kojeg provodi zadarska Udruga Eko Zadar, a riječ je o projektu Aktivni Mladi za Održivi Razvoj (AMOR) među djecom i mladima.

Nedjelja, Listopad 27, 2019 12:38

U sklopu akcije Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj koja se održava od 25. listopada do danas, zatim kampanje »Svim´ na Zemlji, daruj drvce!« te ostalih akcija koje zagovaraju sadnju stabala, održana je jučer i akcija u šumi iznad Dikla.

Nedjelja, Srpanj 7, 2019 16:26

U organizaciji Eko Zadra u Multimedijalnoj dvorani zadarske Gradske knjižnice jučer je pemakulturistica i okolišna aktivistica, koja je i magistrirala urbano šumartsvo, zaštitu okoliša i prirode, Sendy Osmičević, predstavila projekt Društvena banka sjemenja.

Ponedjeljak, Srpanj 1, 2019 13:05

Udruga „Eko – Zadar“ dugi niz godina odlično surađuje s komunalnim poduzećem Čistoća d.o.o. Kroz tu suradnju nastao je i projekt  „Reciklirajmo zajedno“ koji se iz godine u godinu provodi u osnovnim i  srednjim školama, Gradskoj knjižnici i njezinim ograncima, te u domovima za umirovljenike. Cilj ovog projekta je kod svih dobnih skupina osvijestiti potrebu za ispravnim postupanjem s otpadom.

Stranice