eko zadar

Ponedjeljak, Listopad 15, 2018 11:44

Udruga Eko–Zadar tijekom provedbe projekta “Reciklirajmo zajedno”, financiranog od Grada Zadra, treću godinu za redom, provela je radionice oporabe tekstila u zadarskoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna s učenicama i učenikom četvrtih razreda smejra dizajn tekstila i dizajn odjeće.

Utorak, Listopad 9, 2018 12:48

Radionice udruge Eko–Zadar „Reciklirajmo zajedno“ osmišljene u cilju informiranja i educiranja javnosti o gospodarenju otpadom, što ih je nedavno vodila Atana Grbić iz udruge, voditeljica projekta,  u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zadru i s tada kada su  radionice bile aktualne, predsjednikom zbora Mariom Zulićem, rezultirale su nizom novina vezanih za navedenu temu u Studentskom klubu  Božo Lerotić.

Četvrtak, Rujan 20, 2018 16:31

Iz Udruge Eko Zadar poslali su priopćenje o slučaju sječe šume u Bibinjama, a koje prenosimo u cijelosti.

Petak, Rujan 7, 2018 19:00 1

Iz Udruge Eko Zadar izvijestili su kako su stabla ispred Vile Zlatko u uvali Maestral kod Sfinge otrovana kako bi ih Nasadi morali posjeći. Priopćenje udruge Eko Zadar prenosimo u cijelosti:

Četvrtak, Srpanj 12, 2018 12:42

Projekt AlterNET - Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području, a koji provode Udruga "Eko Zadar" i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA predstavljen je jučer u Gradskoj knjižnici Benkovac.

Voditeljica projekta Nives Rogoznica na predstavljanju je istaknula kako će se kroz ovaj projekt, koji u potpunosti financira Europska unija, educirati najmanje 41 dugotrajno nezaposlena osoba.

Utorak, Svibanj 22, 2018 15:27

Broj osiguranih kreveta u domovima u odnosu na broj studenata, gdje je jedino Pula gora od Zadra, veliki je problem. Problem su i cijene i izbacivanje studenata koji se već od svibnja zamjenjuju - turistima. Dugoročno, Zadar gubi utrku s ostalim sveučilišnim centrima u Hrvatskoj jer je Zadar jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj za studiranje.

Petak, Svibanj 18, 2018 11:20

Udruga Eko – Zadar u sklopu projekta Reciklirajmo zajedno organizira tribinu “Prema održivom Zadru” koja će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar, multimedijalnoj dvorani, u ponedjeljak, 21. svibnja 2018., s početkom u 18 sati.

Srijeda, Travanj 25, 2018 15:12

Udruga Eko-Zadar početkom tjedna počela je provoditi anketu za stanovnike Bilog briga u sklopu projekta Zelena transformacija - građanska participacija, o tome kako stanovnici ovog gradskog kvarta ocjenjuju kvalitetu života. Naime, potaknuti prošlogodišnjim uspjehom Gradionice i KvartArta, a koji su rezultirali zanimljivim projektima i rješenjima uređenja javnih prostora na području vojarne Stjepana Radića, ove godine na red je došao Bili brig.

Ponedjeljak, Travanj 23, 2018 20:00

Udruga „Eko-Zadar“ objavila je anketu pod nazivom „Bolji brig - Projektiraj svoj kvart“. U anketi koja je dostupna na poveznici https://goo.gl/forms/DRyCbOOhdy4lgvHN2 stanovnici Bilog briga mogu se izjasniti o zadovoljstvu javnim sadržajima i općenito kvaliteti života u ovom naselju.

Utorak, Travanj 17, 2018 15:47

Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda Dani sunca održat će se na Narodnom trgu u Zadru od 19. do 21. travnja. Organizacijom ovog 47. sajma, udruga Eko-Zadar obilježava 22. travnja – Dan planeta Zemlje. Tijekom tri sajmena dana sudjelovat će 11 proizvođača.

Stranice