eko zadar

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Lipanj 6, 2021 12:00

Prema izvješću sa stranice Evidencija lokacija odbačenog otpada od 1. siječnja 2020. godine do 4. lipnja 2021. na području Zadarske županije prisutno je 28 aktivnih lokacija odbačenog otpada te dvije neaktivne, dok Zagrebačka županija broji 364, odnosno 34 lokacije. Teško je reći radi li se o neznanju građana Zadarske županije o postojanju usluge prijavljivanja odbačenog otpada putem navedene stranice, ili o općenitoj neosviještenosti o zaštiti okoliša.

Petak, Lipanj 4, 2021 10:08 1

Udruga Eko Zadar u parku Vruljica u srijedu je organizirala aktivistički Zeleni piknik, druženje građana kojim su htjeli skrenuti pažnju na rastući problem betonizacije javnih zelenih površina, te provođenje građevinskih zahvata u kojima nije jasno osiguran prostor za zelene površine.

Četvrtak, Lipanj 3, 2021 13:59

Udruga Eko - Zadar je s partnerima Naturom – Jaderom, javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije i OŠ »Petar Zoranić« iz Nina završila provedbu dvogodišnjeg projekta AMOR - Aktivni Mladi za Održivi Razvoj koji je doprinio razvoju međusektorske suradnje i razvoju obrazovanja za održivi razvoj za osnovne škole.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 09:39

Nakon sada već većini građana Zadra poznatog ekocida u Diklu i našeg komentara na isti, već neko vrijeme ispitujemo navode o mogućem uklanjanju stoljetnih stabala lipe na Trgu sv. Frane u bivšoj ulici Borisa Kidriča, u sklopu obnove samog trga, za čiju je gradnju već izdana građevinska dozvola. Riječ je o katastarskoj čestici broj 9480, upisanoj u zemljišnik kao vlasništvo Republike Hrvatske i opisanoj kao »PARK«.

Nedjelja, Ožujak 14, 2021 10:56

Građani su Mreži zelenih telefona Hrvatske, servisu udruga i aktivista za zaštitu okoliša koji građanima pomaže u rješavanju ekoloških problema, u prošloj 2020. godini probleme u okolišu prijavljivali oko 2500 puta, a najviše ih se odnosilo na otpad.

Četvrtak, Ožujak 11, 2021 10:51

Projekt »AMOR-Aktivni Mladi za Održivi Razvoj« završit će u predviđenom roku unatoč izazovima uslijed epidemioloških okolnosti.

Srijeda, Ožujak 3, 2021 14:55

Ovih su dana na lokacijama u Ninu, točnije na Kraljičinoj plaži, plaži Ždrijac te kod Solane, postavljene poučne ploče koje će pomoći u istraživanju tog biološki bogatog područja. Dio je to projekta »AMOR – Aktivni Mladi za Održivi Razvoj« čiji je nositelj Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja »Eko Zadar« s partnerom OŠ »Petar Zoranić« u Ninu. Projekt se bavi promicanjem obrazovanja za održivi razvoj među djecom i mladima.

Srijeda, Veljača 24, 2021 12:38

Zeleni telefon servis je koji stoji u službi građanima za informacije i probleme vezane za okoliš, prirodu i njihovu zaštitu. Mreža Zelenih telefona okuplja članice diljem Hrvatske, a jedna od članica je i Eko Zadar koji zaprima pritužbe stanovnika Zadra i Zadarske županije. O radu Zelenog telefona razgovarali smo sa Željkom Jurlina iz Eko Zadra. Zanimalo nas je koliko su građani u prošloj godini prijavljivali incidente u okolišu.

Utorak, Siječanj 26, 2021 09:18

Zadarska Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko Zadar partner je u projektu pod nazivom JEKA što znači skraćenicu za jačanje eko aktivizma za hitnu klimatsku akciju. Nositelj projekta je Zelena akcija, a osim udruge Eko Zadar, partner je još Brodsko ekološko društvo - BED i Udruga za zaštitu okoliša i prirode - Pan.

Četvrtak, Travanj 23, 2020 08:59

Zbog aktualne situacije s koronavirusom i mjera suzbijanja epidemije udruga »Eko-Zadar« nije bila u mogućnosti na tradicionalna način obilježiti Dan planeta Zemlje koji se već punih 50 godina obilježava 22. travnja, kazala nam je Nives Rogoznica, dopredsjednica Udruge.

Stranice