zadarski azil

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 18, 2019 13:13

Prema Zakonu o zaštiti životinja koji je donesen još 2017. godine, svaka županija dužna je osigurati jedno sklonište za nezbrinute  životinje koje će zadovoljavati određene uvjete (kapacitet, sigurnost, sanitarne uvjete i dr.). U slučaju Zadarske županije, jedini "legalni" azil koji  ima sklopljen ugovor s jedinicama lokalne samouprave, između ostalog i  Gradom Zadrom, nalazi se u Privlaci, u sklopu Veterinarske ambulante  Mustać s kapacitetom do 50 pasa.

Nedjelja, Veljača 24, 2019 16:04 1

Orkanska bura koja je još jednom poharala Zadarsku županiju u noći s petka na subotu još jednom je nanijela veliku štetu u Zadarskom azilu za napuštene životinje smještenom na Žmirićima.

Snažni udari bure lomili su stare borove podno kojih je azil smješten, rušili ograde, bokseve, pseće kućice te napravili veliku štetu i nered. Srećom, neudomljeni dlakavci ostali su neozlijeđeni, samo su pretrpjeli veliki strah dok je oko njih fijukalo, nosilo sve pred sobom, lomilo i prevrtalo.

Subota, Veljača 2, 2019 19:56

Dobrovoljno darivanje krvi hvalevrijedna je gesta kojom se  pomaže ljudima u nevolji i spašava živote. Isto je i u veterinarskoj medicini, no u tom slučaju donori su psi koji daruju krv kako bi spasili život  drugog psa ili nekog drugog kućnog ljubimca. Nažalost, banka krvi za  kućne ljubimce u Zadru, i Hrvatskoj općenito, još uvijek ne postoji, zbog  čega oni vlasnici, odnosno njihovi psi, koji se uvijek odazovu u hitnoći  svakako zaslužuju pohvale.

Još nije udomljena

Srijeda, Listopad 31, 2018 20:08

Nakon što su jučer iz Zadarskog azila poslali apel zbog posljedica nevremena u kojima je padalo drveće te su oštećeni boksevi s psima u samo jednom danu odazvali su se mnogi i sanirana je većina štete. Iz azila zahvaljuju gradonačelniku Branku Dukiću, pročelniku Robertinu Dujeli te savjetniku gradonačelnika Tihomiru Bakariću na urgiranju kod firme “Nasadi” uz čiju je pomoć problem riješen.

Utorak, Listopad 30, 2018 10:21

Iz Zadarskog azila za napuštene životinje na Žmirićima apeliraju na sve sugrađane koji mogu pomoći da im se hitno jave. Naime, noćašnje orkansko jugo srušilo je nekoliko borova te uništilo boxeve za pse. Kako doznajemo, na terenu su već djelatnici Nasada koji pomažu pri pilanju stabala, no za čišćenje I podizanje boxeva I dalje treba pomoć. Poziv sugrađanima prenosimo u cijelosti.

Ponedjeljak, Rujan 10, 2018 13:22

Ove je godine, nažalost, jako popularno postalo nabaviti psa pošto poto i onda ga se riješiti, saznajemo od djelatnica zadarskog azila koje svakodnevno bivaju svjedoci ljudske bešćutnosti i svaki svoj slobodan trenutak provode pomažući napuštenim psima i mačkama. Međutim, koliko god bi one to htjele, zadarski azil postao je prenapučen i više jednostavno ne može primiti niti jednog jedinog psa.