muzej antickog stakla

Srijeda, Travanj 29, 2015 00:00

Dvije izložbe, brojne radionice, slobodan ulaz, turnir u trilji i koncert grupe Black coffeea ukratko je program obilježavanja šeste godišnjice Muzeja antičkog stakla koji su najavili ravnatelj Muzeja, dr.sc. Ivo Fadić i mr.sc. Lada Ratković-Bukovčan, muzejska savjetnica i kustosica Muzeja Mimara.

Četvrtak, Ožujak 12, 2015 00:00

Po treći put Mihael Štebih gostuje u Muzeju antičkog stakla. Njegova izložba jednostavna naziva "Svjetionici" otvorena je u utorak navečer u velikoj dvorani MAS-a, a ravnatelj muzeja dr. sc. Ivo Fadić  je prigodno poručio publici kako ih je malo, al su pravi.

O autoru i njegovoj izložbi je govorila književnica Emilija Kovač.

Nedjelja, Veljača 22, 2015 00:00

Po drugi put Anton Vrlić izlaže u Muzeju antičkog stakla, otkako je ovaj muzej otvoren. Staklarij, naziv je izložbe otvorene jučer, kojojm se autor još jednom predstavlja zadarskoj publici. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkog stakla, pozdravio je studente Akademije primjenjene umjetnosti iz Rijeke i studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba, kao i učenike zadarske Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Petak, Veljača 20, 2015 00:00

Pod vodstvom Antuna Vrlića, akademskog kipara, kroz tri dana, počevši od jučer, u Muzeju antičkog stakla održava se radionica izrade stakla. Studenti Akademije primjenjene umjetnosti iz Rijeke i studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba pod vodstvom profesora Vrlića imaju radionicu na temu "Utisak - otisak".

Srijeda, Studeni 26, 2014 00:00

U Muzeju antičkog stakla u utorak je otvorena izložba "Transparentna ljepota - staklo od renesanse do art decoa iz fundusa zagrebačkih muzeja - Zagreb Zadru s ljubavlju". Izloženo je preko 120 predmeta iz Muzeja za umjetnost i obrt, Muzeja Mimara, Hrvatskog povijesnog muzeja, Muzeja Grada Zagreba i Zavičajnog muzeja Biograd na moru. Riječ je o dijelu postave izložbe koja je 2013. godine bila otvorena u Zagrebu u povodu ulaska Hrvatske u EU, koji je okupio čak 33 hrvatska muzeja.

Ponedjeljak, Rujan 1, 2014 00:00

Izložbe, radionice, ali i koncerti - sve to dočekalo je posjetitelje Muzeja antičkog stakla u sklopu Dana otvorenih vrata.

Uz već poznate radionice Antonije Gospić (izrada staklenih perli) i Marka Štefanca (puhaonica stakla), posjetitelji su ove godine mogli iz prve ruke vidjeti i kako se radi vitraj. Što je za njega potrebno, gdje se koristi, kakva je potražnja, doznali smo od Igora Durakovića iz osječke Radionice vitraja.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2013 00:00

Muzej antičkog stakla, uz pokroviteljstvo osiguravajuće kuće Euroherc d.d., danas organizira "Dan otvorenih vrata u Muzeju antičkog stakla u Zadru". Tom prilikom Muzej će omogućiti svim posjetiteljima slobodan ulaz od 9 do 21 sat.

Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2013 00:00

Još jedan ovogodišnji Dan otvorenih vrata održan je u Muzeju antičkog stakla gdje su posjetitelji uz stalni postav antičkog stakla mogli razgledati demonstracije rada u staklu, kao i dvije izložbe - „Hrvatska čipka" te „Tiffany & Tiffany" Željke i Borisa Rogića. Besplatan ulaz posjetiteljima je omogućen od 9 do 21 sat, a tom prilikom mogli su kupiti i suvenire po nešto povoljnijim cijenama, nižima za dvadeset posto.

Utorak, Ožujak 19, 2013 00:00

Nekić je upozorio kako se nažalost izvan festivala malo govori i u javnosti malo zna o ručno rađenim suvenirima, iako upravo oni predstavljaju kineski zid prema navali kineskih suvenira

Stranice