maturanti

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Lipanj 29, 2021 14:26

Zadnji tjedan polaganja državne mature počeo je jučer s testom iz matematike i to A razine koji su učenici pisali puna tri sata. U podne smo ih pričekali ispred zgrade četiriju škola u Parku Vladimira Nazora. Svi su mahom rekli da je ispit bio srednje težak. Naši sugovornici su izašli zadovoljni i »lakši za 10 kila« što je taj dio mature iza njih.
Matej Levačić, maturant Gimnazije Vladimira Nazora, planira upisati Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

Utorak, Lipanj 29, 2021 12:54

Generacija maturanata 1976. godine, zvanja ekonomski tehničar, općeg ekonomskog smjera, tadašnjeg Školskog centra za robni promet i turizam, a današnje Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, okupila se u subotu navečer u restoranu Ancora, kako bi proslavila 45. obljetnicu mature.

Ponedjeljak, Lipanj 28, 2021 10:15

Ispred stare Tehničke škole okupila se generacija maturanata iz 1969. godine, smjera elektrotehničara slabe struje. S osmijesima na licima prisjećali su se učeničkih dana i sa sjetom u očima promatrali staru i oronulu školsku zgradu. Na okupljane su došli: Ivica Valčić, Mirko Brodarić, Nedjeljka Lambaša, Zdravko Ražov, Zlatica Marić, Zlatan Avramović i Branko Skoblar.

Subota, Lipanj 26, 2021 13:24

Generacija maturanata koja se ovih dana bavi s državnom maturom, ostala je bez onih zabavnih stvari koje zadnje godine školovanja čine posebnima - maturalno putovanje u inozemstvo, svečana maturalna večer, masovna druženja... Kako bi ipak obilježili kraj srednje škole, učenici završnih razreda Prirodoslovno-grafičke škole Zadar imali su svečanu podjelu svjedodžbi.

Utorak, Lipanj 22, 2021 12:43

Zadarski maturanti jučer su se zaputili prema svojim školama kako bi pisali test iz hrvatskog jezika na višoj razini. Nakon ispita zaputili smo se prema zadarskim srednjim školama u Parku Vladimira Nazora, kako bismo provjerili kakvi su dojmovi maturanata nakon ispita. U srijedu je na rasporedu test iz hrvatskog jezika na nižoj, B razini, dok su eseji iz hrvatskog jezika na rasporedu 24. lipnja na A razini i 25. lipnja na B razini.

Utorak, Svibanj 25, 2021 15:06

Unatoč zabrani okupljanja i još uvijek važećim strogim epidemiološkim mjerama, zadarski su se maturanti okupili na ulicama grada i tradicionalno završetak škole pozdravili ludijadom. Atmosfera je u gradu bila vesela i raspjevana, a maturanti su slavili po cijelom Poluotoku. Zabave tako nije nedostajalo na Narodnom trgu i po zadarskim kafićima te na Morskim orguljama gdje je palo i tradicionalno kupanje, a najluđe je bilo ispred škola.

Utorak, Svibanj 4, 2021 12:39

Haljine, cipelice, kravate i odijela, već drugu godinu za redom neće prošetati dvoranom svečanog maturalnog plesa. Iako razočarani zbog izostanka tradicionalnog oproštaja od srednje škole, maturanti spremaju završne ispite i raduju se, makar vjerodostojnoj podjeli svjedodžbi.

Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 09:45

Oduvijek baš nekako u ovo vrijeme maturanti su bili na putovanju koje se pamti cijeloga života, onom maturalnom. Svi ti mladi ljudi koji ove godine završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje živjeli su za ta, dva jedinstvena događaja - maturalni ples i maturalno putovanje. No, ove godine ništa od toga nisu imali i ništa od toga neće moći zauvijek pospremiti u svoju škrinjicu sjećanja, zbog pandemije koronavirusa.

Srijeda, Srpanj 22, 2020 10:30

Prema podacima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, svaki peti gimnazijalac i svaki drugi strukovnjak dobili su jedinicu na nekom od ispita državne mature u ljetnom roku.

Utorak, Srpanj 14, 2020 11:12

Čak 105 ispita državne mature riješeno je sa stopostotnom točnošću, a padova je za 60 posto manje u odnosu na lani - istaknula je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić predstavljajući preliminarne rezultate ovogodišnje državne mature.

Stranice