maturanti

Ponedjeljak, Svibanj 6, 2019 13:39

Teško je odoljeti i uspomenama na srednjoškolske dane,  ma kako daleki možda bili. Bio je to osnovni razlog prvog uopće okupljanja maturanata Srednje škole Biograd na Moru, ratne generacije  1993./1994., koji su za bogatim stolom kod Braše proslavili 25-godišnjice mature.

Četvrtak, Ožujak 7, 2019 15:07

Ovogodišnji, osmi po redu, Etno dani Zadarske županije  obilovat će brojnim zanimljivim i originalnim događanjima kojima će se  kao i svake godine promovirati i popularizirati tradicijska kultura zadarskoga kraja i cijele sjeverne Dalmacije.

Srijeda, Ožujak 6, 2019 14:56

Maturanti četiriju zadarskih srednjih škola - Gimnazije Vladimira Nazora, Gimnazije Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičke škole  te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna jučer su sudjelovali u velikoj  humanitarnoj akciji darivanja krvi.

Četvrtak, Srpanj 5, 2018 20:46

 Dvadeset godina mature proslavili su učenici 4. a razreda Gimnazije Vladimira Nazora generacija 1997./98. Drugo je to okupljanje generacije koja se prvi put nakon završetka srednje škole zajedno našla 2008. godine. Nekad prijatelji u školskim klupama danas su obiteljski ljudi zaposleni na raznim dužnostima. Ipak, najpopularnije zanimanje u ovoj generaciji je ono građevinskog inženjera, posla u kojem su svoju životnu egzistenciju našla trojica učenika i jedna učenica.

Utorak, Srpanj 3, 2018 07:36

Jubilarna 25. promocija maturanata Medicinske škole Ante Kuzmanića, generacije 2017./2018., umjesto tradicionalne svečane dodjele svjedodžbi u crkvi svetog Donata, održana je u Kneževoj palači zbog aktualno postavljene izložbe Apoksiomen.

Srijeda, Svibanj 23, 2018 09:05

Točno 80 maturanata Srednje škole Biograd na Moru, gimnazijalci, ekonomisti, brodomehaničari, brodograditelji, prodavači, kuhari i konobari u utorak su se na parkiralištu škole i uokolo njega pod motom "Malo nas je al' nas ima" oprostilo od srednjoškolskih klupa. 

Uz bengalke, elektronsku glazbu i majice s domišljatim natpisima pjevalo se, plesalo, skandiralo, bacalo brašnom i ludovalo, a dobru zabavu poželjeti su im došli poželjeti učitelji i ravnatelj Ivica Kero.

Utorak, Svibanj 22, 2018 15:33

Zadarski maturanti proslavili su danas završetak svog srednjoškolskog školovanja. Ove godine vratili su se starim običajima pa je tako Zadar zabijelio od brašna, a među rekvizitima bilo je i kečapa. Kao i svake godine glavni dio ludijade održava se na rivi, odnosno na Morskim orguljama, gdje se pjeva, skače u more, a ove godine maturanti su posebno bili traženi među turistima. U ogromnoj fotogaleriji našeg Zvonka Kucelina pogledajte kako je bilo!

Srijeda, Veljača 14, 2018 16:04

U zadarskoj Gimnaziji Jurja Barakovića u Zadru Valentinovo je proteklo u humanitarnom tonu. Održana je prva humanitarna tombola s ciljem pomaganja korisnicima socijalne samoposluge Zadar.

Ponedjeljak, Rujan 25, 2017 18:05

 Maturanti "Jurja Barakovića" generacija 1976/77. u subotu su proslavili veliku 40. obljetnicu mature.

Emotivan je ovo susret bio za sve njih. Neki se nisu godinama vidjeli, drugi se pak viđaju, ali rjeđe jer obveze nose svoje, no subota navečer bila je rezervirana isključivo za njih - za staro društvo iz IV e.

Subota, Kolovoz 19, 2017 13:13

Dva četvrta razreda idu kroz dva tjedna na ekskurziju u Barcelonu, a jedan razred ide u Grčku. Za sada nije bilo otkazivanja puta, ni poziva roditelja, možda je još rano, izjavio je Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru.

Teroristički napadi koji su se dogodili u četvrtak u Barceloni te nekoliko sati kasnije u 100 kilometara udaljenom katalonskom turističkom gradiću Cambrili otvorili su pitanje maturalnih ekskurzija.

Stranice